Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаКошарка

Novi uspesi Zvezdaša u košarkaškoj Evroligi

Pešić
Veliki uspeh Svetislava Pešića

Sinoć je odigrano poslednje, odlučujuće kolo najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi, a svoju ulogu imali su i bivši treneri i košarkaši našeg kluba.

Svetislav Pešić ostvario je verovatno i najveći uspeh u istoriji Valensije, plasiravši se po prvi put među najboljih osam evropskih ekipa. Naime, sinoć je Karijeva ekipa savladala Fenerbahče rezultatom 82-68, dominirajući pritom tokom čitavog meča, iako im je bila potrebna pobeda od svega tri poena razlike. O Pešiću se u Španiji nedeljama govori kao o čudotvorcu, jer je ekipu koja je zauzimala poslednje mesto u španskoj ACB ligi uspeo da povede u nezaustavljivu seriju pobeda, koja mu je donela povratak u gornji deo prvenstvene tabele. Njegova ekipa bila je prežaljena i u prvoj fazi Evrolige, ali je popularni Kari uspeo prvo da ih dovede do TOP 16, a onda i da ode korak dalje, plasiravši se u četvrtfinale. A tu ga čeka rival iz ACB lige, veliki Real Madrid. Nakon rezultata španskog kluba sa Pešićem na čelu, ne treba sumnjati da će Valensija imati bitnu ulogu i u nastavku takmičenja.

Aleksandar Trifunović, nažalost, veliku pobedu od prošle nedelje u OAKA areni, o kojoj smo pisali, nije uspeo da materijalizuje, odnosno da sa svojim Lietuvosom u direktnom duelu za prolaz u narednu rundu takmičenja savlada na svom terenu Kahu Laboral. Španci su u uzbudljivoj završnici slavili rezultatom 77-68 i na taj način trasirali sebi put u četvrtfinale. Na ovom meču, u dresu litvanske ekipe, nastupio je Milko Bjelica, nekadašnji košarkaš našeg kluba i postigao 11 poena, uz šest skokova. Nemanja Bjelica, u dresu Španaca, ostao je bez učinka. Kaha će u narednoj fazi igrati protiv Makabija.

U meču bez rezultatskog značaja, naš bratski klub, Olimpijakos je u Atini ubedljivo savladao litvanski Žalgiris, rezultatom 78-64. Grci su, inače, i pre ovog meča obezbedili plasman u četvrtfinale. Lako i ubedljivo došao je do pobede tim iz Pireja, pa nije bilo potrebe da se mnogo zamara Miloš Teodosić, osvedočeni Zvezdaš i član našeg kluba, koji je pomogao svojim saigračima sa 5 poena, 3 skoka i isto toliko asistencija. Grci će se u četvrtfinalu sastati sa ekipom Sijene.

U Turskoj, Efes je u totalno rezultatski nebitnoj utakmici poražen na svom terenu sa 67-65, a Igor Rakočević još jednom je, kao po običaju, bio najbolji igrač svoje ekipe. I ovoga puta bio je veoma motivisan imenom protivnika i jedini imao dvocifreni učinak, postigao je 19 poena. Efes nije uspeo još pre ovog meča da se plasira u narednu fazu takmičenja.

Повезане вести