Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Љиљана Савановић понела звање вицешампионке Балкана

Љиљана Савановић
Љиљана Савановић
Љиљана Савановић

Наша Љиљана Савановић ( до48 кг) још једном нас је обрадовала одличним резултатом на међународној такмичарској сцени. У Требињу на Првенству Балкана за сениоре понела је звање вицешампионке Балкана чиме је у нашу трофејну клупску ризницу додала још једно важно одличје.

Задовољна сам оствареним резултатом нарочито имајући у виду да је Првенство Балкана прво такмичење после летње паузе. Управо зато ми је и драго што сам потврдила квалитет и остала у самом врху Балканске такмичарске џудо сцене –рекла је Љиљана Савановић.

У првом колу одлична Румунка није имала шансе у дуелу са узданицом репрезентације Србије и Црвене звезде, нашом Љиљаном Савановић.

– Конкуренција је била одлична а такмичарке за свако поштовање. У мечу са Румунком, који је уједно био и пробијање леда на Балканском шампионату није било ни мало наивно. Ипак успела сам да спроведем све што сам се договорила са мојим тренером Сашом Трпковићем и први меч решим тактички на јуко, у своју корист.

На исти начин најбоља српска џудисткиња у категорији48 килограмарешила је мечеве са репрезентативком Босне и Херцеговине и Црне Горе.

-Сви мечеви су рађени по систему свако са сваким тако да сам на Балканском шампионату имала пет мечева. Остварила сам победе у борбама са такмичаркама Босне и Херцеговине и Црне Горе.

У финалу са одличном Туркињом у мечу изједначених противница спортска срећа напустила је нашу Љиљану Савановић.

-Туркиња је одлична такмичарка, освојила је европско и светско злато у јуниорској конкуренцији. Ипак није била толико јача да не могу да победим. У финалном мечу она је заслужено славила. Познато је да ми из Звезде на татамију и ван њега витешки, на прави начин прихватамо како пораз тако и победу. Овога пута Туркиња је заслужено славила.

Уз врхунске резултате на татамију Љиљана Савановић приводи крају студије на Мегатренду. Наша Љиља увек истиче да је образовање веома важно за сваког спортисту али и да су врхунски такмичарски резултати њен приоритет.

– Сада ме очекује учешће на Светском купу у Истанбулу. Најважније је да наставим у овом темпу и да као и увек до сада остварим резултате вредне пажње, уосталом онако како сам до сада навикла моје Звездаше – закључила је Љиљана Савановић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

Leave a Comment