Moja Crvena Zvezda
БлоговиЈоца

Времеплов: Ноћ када је краљ клекнуо пред Чичом и пуним Пиониром!

Милан Гуровић
Милан Гуровић
Милан Гуровић

Са почетком сезоне нашег кошаркашког клуба, са жељом да се врате успеси у Европи и да се армија навијача радује победама наше Црвене звезде желим да подсетим све заљубљенике у кошарку на једну од највећих победа у последњој деценији. Имала је Звезда на моменте светле тренутке у годинама након Барија у мечевима у Европи као што су победа против Кајзерслаутерна, победа у Верони, победа над Ромом у истој недељу и кошарци и фудбалу, па онда је дошла и ова, једна од највећих.

Још у недељу, након утакмице у Смедереву у повратку ка Београду су почели договори око одласка у Пионир у уторак 14. новембра 2006. да подржимо наш клуб против Реал Мадрида. Мени је као и већини са севера фудбал био на првом месту, а онда ако се нађе времена обавезно и на баскет да се оде, ни слутили нисмо колико среће ће бити тог уторка у крцатом Пиониру.

Цела два дана смо нас неколико покушавали да дођемо до карата, све је било разграбљено, уздали смо се у старије другаре који знају људе из врха трибине да нас уведу, успели смо ући негде пет минута пре почетка преко једног од вођа са севера којем сам и данас захвалан због тога што се заложио за нас 40-ак редовних тада који нисмо имали карте. Коп у Пиониру је био крцат, бубњеви су давали такт целокупној узаврелој атмосфери, људи је било изнад капацитета сигурно (бар на нашој страни), а песма „Звезда ми је све“ је грмела као никад до тада.

Звезда је наступила у следећем саставу : Милошевић 6 (4-4), Поповић 16 (8-4), Томас 6, Мишановић 2, Гуровић 35 (12-11), Радивојевић 17 (11-9), Драгићевић 9 (4-1), Антић 8, Марковић 1 (2-1), Александров, Попадић. Тренер, вероватно један од најбољих српских тренера Драган Шакота. Те вечери сам гледао уплашене играче Реала, вероватно ошамућени атмосфером и најбољу партију Милана Гуровића уз одличне Перу Антића и Петра Поповића који су похватали све што се могло ухватити, сјајна партија крунисана је победом од 100:81!

Пионир је био у делиријуму, свих преко 7.000 навијача је навијало као један, чак су и оба партера тапшала у такту севера, играчи су се враћали на бис а песма је грмела још дуго после меча. Меч је преносио Еуроспорт на територији Европе и Јужне Америке па су се снимци са овог за нас историјског меча вртели целе сезоне на уводној шпици за УЛЕБ, још један доказ колико је редакција ове велике спортске куће уважавала Звезду и њену публику о којој је причала цела Европа.

Видео са меча:

СРЕЋНО У НОВОЈ СЕЗОНИ ЦРВЕНО-БЕЛИ КОШАРКАШИ!

Повезане вести

21 comments

Slobodan VA сеп 26, 2012 at 13:01

Eurosport prenosio utakmicu zbog nevidjene atmosfere

Reply
ALcaponeDeLiJa сеп 25, 2012 at 13:30

Bilo bi lepo i da se na sve ovo kaze da je tada za sos kanal rekao Felipe Rejes kad su ga pitali za navijanje,rekao je ,,Ovo nikad u zivotu nisam vidjeo,,!!!

Reply
Chava сеп 25, 2012 at 13:00

neka grmi ove sezone kao protiv reala !!!

Reply
milos сеп 25, 2012 at 12:59

Bilo je sjajno, samleli smo ih,a Gurovic je bio paklen. Ne slazem se ni u kom slucaju da je Sakota jedan od nasih najboljih trenera. Nema muda

Reply
ALcaponeDeLiJa сеп 25, 2012 at 13:44

Sakota jest jedan od 6 ili 7 nasih najboljih trenera,ali da bi bio jedan od najboljih bilo mu je potrebno bas to sto ti kazes:),a jedini ovde na utakmici muda nije imao varda:)

Reply
Djoka сеп 25, 2012 at 12:17

Nislije su se uzelel dobrog navijanja da sutra zagrmi cair bre jer jasno !!!

Reply
SRBB сеп 25, 2012 at 12:08

Овде је уз дерби од прошле сезоне била најбоља атмосфера..
Тренуци када цела хала дише као један !

Reply
Maxbg сеп 25, 2012 at 12:01

Ovakvo pravljenje tima nikad nikom nije donelo rezultate. Instant uspeh ne postoji. Na sve to, trener nam je tanak. Dug smanjen pranjem novca. Navijaci zeljni titula ne vide nista. Nisam optimista, a voleo bih da me demantuju.

Reply
SRBB сеп 25, 2012 at 12:18

А ти си позван да даш своју стручну анализу о свему томе..
Нити можеш да карактеришеш тренера као танког, нити знаш шта је прање новца..
Нисмо ми довели неке Евро звезде, па да банкротирамо..
То што их звездама правимо, је друга прича.
Мораш чисто да знаш да у нашем спорту ништа не успева без јаке помоћи људи од ауторитета..
Дуг је био преувеличан, да су многи из претходних управних одбора писали себи чекове на неограничено нула, па им је сада дато да бирају : 1. Опроштај дуга 2. Кривична одговорност за злоупотребе..
Имамо најјачи тим у претходних 10ак година, али сви играчи имају разумне плате. Имамо нормалне, јаке спонзоре и ником нисмо узели хлеб из уста, да стрепимо од неког краха !

Reply
maxbg сеп 25, 2012 at 14:41

i vise od pola tima ima ugovore na godinu dana

Reply
Драган сеп 25, 2012 at 14:45

То није истина. Само странци имају једногодишње уговоре.

Reply
ALcaponeDeLiJa сеп 25, 2012 at 15:19

Od kud ti to?Hajde nabroj ko to ima ugovor na godinu dana?3 stranca od kojih ce najmanje 2 ako Bog da igrati i biti u Zvezdi jos +1 god.Ja kao Zvezdas i kao navijac mogu da razumijem tvoju zabrinutost jer je ekipa nova,manje vise 75% igraca je novo u timu,jos nismo 100% uigrani,trener nije evropska velicina,sto nemora da znaci da to nece uskoro biti,ali nemogu da razumijem da mozes pisati tako neke banalne stvari ili da neupotrebim neke teze reci,sve u svemu tvoj problem,tvoje razmisljanje ali bar ako o necemu pricas proveri to pre diskusije,i nadam se da si Zvezdas!Pozdrav!

Reply
maxbg сеп 30, 2012 at 10:49

Imas li mozda jos neki komentar?

Reply
Dzo сеп 25, 2012 at 12:00

Sta ti je Zvezda! Te sezone kad je upravo Real osvojio Uleb Kup polufinalista je bio FMP (Branko Cvetkovic,Teodosic,Rasic,Krstovic,Labovic,Samardziski,Erceg…) a sad su nam filijala.E,da je tad Covic dosao na celo Zvezde dosad bi imali osvojen i ULEB i EVROKUP,ako ne i Evroligu.

Reply
x сеп 25, 2012 at 11:19

Sve bi to bilo super da nas nisu dobili u revansu 50 razlike 😀

Reply
Tuđman Franja Doživotna сеп 25, 2012 at 09:40

Najveći meč i najbolja atmosfera u Pioniru u 21-om veku.Pored Čiče,ako se dobro sećam,Vuk je odigrao utakmicu karijere.Navijanje,hm,šta da kažem,nisam stojao na zemlji 40 minuta,u Pioniru je bilo ko zna koliko više od propisanog.A ja student,sa ortakom,ima se za karte i par piva…ali ne postavlja se pitanje odlaska na utakmicu.A danas,zbog par idiota ne možemo celoj Evropi da pokažemo ko su najbolji navijači.Zato braćo Cigani,svako prema svome nahođenju,uz ovakvu podršku kući nas ne može dobiti NIKO,svi u Pionir,da slavimo trofeje i Euroligu.

Reply
Uliks сеп 25, 2012 at 12:11

Eh drugar, tako ti je to kad par mangupa hoce da zaradjuju na tome sto su navijaci najpopularnijeg kluba u ex-yu. Predsednik KK nece da im da lovu kao sto to radi predsednik FK kojeg podrzavaju, pa onda tuku i udaraju sve one prave navijace Zvezde koji bi rado otisli da gledaju svoj klub i protiv Sirokog, a o ostalima i da ne pricam. Ali sta se tu moze, policija i drzava zajedno su nemocni. Ustvari nisu nemocni, nego ne zele nista da menjaju. Propasce Zvezda zbog toga, a ti takozvani navijaci ili bolje reci placeni navijaci ce samo promeniti dres i otici da primaju lovu od nekog drugog kluba kad za to dodje vreme. Danas crveno-beli a vec sutra crno-beli dres. Takvo je stanje u Srbiji!

Reply
Homer сеп 25, 2012 at 09:27

„gde smo sve bili mi zbog nje,šta sve radili mi zbog tebe,koliko noći i dana i još gostovanja za nama ostaće …..“

Reply
Vladimir сеп 25, 2012 at 09:22

Kratko i jasno, ne serite sa bojkotom! Kako ono bese reko’ste, zvezda se voli svakoga dana a ne samo protiv milana?!! Svi na basket!!! Jednom u 20 godina imamo tim koji bi mogao da parira nba timovima, a ovima se bojkotuje?! Smesni! Ajmooo svi u pionir, zeleznik, pa i u arenu ako budemo igrali!!!!

Reply
Zvezda mi je sve сеп 25, 2012 at 09:10

Sreca prati hrabre! Mi smo i vise nego hrabri, da bi sreca, uz sav ovaj neosporiv kvalitet, bila uz Nas…!!!

Reply
Sveta Predić сеп 25, 2012 at 08:58

Najbolje navijanja ikada!

Reply

Leave a Comment