Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Жреб Еврокупа 9. октобра

KK Crvena zvezda 2012/13

Кошаркашки клуб Црвена звезда у суботу 29. септембра званично ће започети нову сезону, сезону у којој су амбиције највише. Из сплитских „Грипа“ црвено-бели крећу у сезону чија кулминација треба да се догоди наредног октобра, када би сви којима су црвено-беле боје у срцу требали да гледају наш клуб у најеминентнијем клупском кошаркашком такмичењу. Наравно, домаћи трофеји се очекују, али је приоритет Евролига до које се може стићи на два начина. Први је свакако регионална АБА лига, док други пут води преко овосезонског такмичења у Еврокупу.

КК Црвена звезда ће у сезони 2012/13 бити један од 32 учесника другог по рангу европског такмичења. У Барселони ће 9. октобра црвено-бели сазнати имена противника у првој фази такмичења. а до сада су позната имена 29 учесника. Поред Црвене звезде у Еврокупу ће учествовати: Артланд драгонс (Немачка), Азовмаш (Украјина), Сасари (Италија), Банвит (Турска), Шарлроа (Белгија), Будивелник (Украјина), Кахасол (Шпанија), Шоле баскет (Француска), Галатасарај (Турска), Билбао (Шпанија), Хапоел Јерусалим (Израел), Будућност (Црна Гора), Цибона (Хрватска), Локомотива Кубан (Русија), Орлеан (Француска), Паниониос (Грчка), Приенаи (Литванија), Вирцбург (Немачка), Спартак Санкт Петерсбург (Русија), Стелмет (Пољска), Трефл Сопот (Пољска), Тријумф (Русија), Валенсија (Шпанија), ВЕФ Рига (Летонија), Остенде (Летонија), Лукоил академик (Бугарска), Улм (Немачка) и Доњецк (Украјина). Још три екипе добиће се након окончања квалификација за Евролигу, а потенцијални противници ће стићи из четвороугла Нимбурк (Чешка Република), Канту (Италија), Ле Ман (Француска) и УНИКС (Русија).

У сезони 2012/13 укупно 32 екипе Еврокупа ће у првој фази бити сврстане у осам група по четири екипе које ће се по двокружном бод систему борити за прве две позиције које воде у ТОП 16. И у другој фази играће се по лигашком систему, али ће 16 екипа бити сврстано у четири групе по четири екипе, а две првопласиране ће обезбедити пласман у четвртфинале. Завршне три рунде играће се по куп систему, а победник такмичења ће постати екипа која у једном финалном мечу буде боља.

Списак потенцијалних ривала нашег клуба свакако изазива респект, али истовремено свима у Европи је јасно да екипа коју са клупе предводе Миливоје Лазић и Милан Гуровић, а на терену са капитенском траком Игор Ракочевић, може једино стремити највишем пласману и покушају да се на овај начин домогне евролигашке сцене.

Жреб група прве фазе Еврокупа одржава се у Барселони 9. октобра са почетком од 16 часова, а такмичење започиње 7. новембра. Финални меч на програму је 13. априла 2013. године.

Повезане вести

3 comments

MaX сеп 27, 2012 at 12:54

U kom smo sesiru, jel smo povlasceni ili ne povlasceni ?! 😛 😎

Reply
Vladimir сеп 27, 2012 at 13:10

Састав квалитетних шешира се још увек не зна. То ће бити објављено након окончања квалификација за Евролигу.

Reply
MaX сеп 27, 2012 at 13:26

Hvala Vlado 😀

Reply

Leave a Comment