Moja Crvena Zvezda
Други пишуОдбојка

Звезда игра потпуно другачије од других

Фотографија: Смиљана Алексић

Љубица Кецман је једна од најзаслужнијих за добре успехе женског одбојкашког клуба Црвена Звезда у претходној сезони. у јануару је била проглашена за најбољу играчицу Српске лиге, освојила је четврто место у избору за спортисткињу године у спортском друштву Црвена Звезда, освојила је Балканијаду, Европско јуниорско првенство, вицешампионка је ЦЕВ купа (другог по јачини европског такмичења), а има само 19 година.

Када и како си се заинтересовала за одбојку ?

Мој први сусрет са одбојком је био јако чудан. Када сам била мала била сам страшно љубоморна на сестру и имала сам осећај да је моји родитељи више воле. Због тога сам радила све исто што и она да бих показала да сам боља од ње. Тако, када је она почела да тренира одбојку морала сам и ја, не знајући у ствари ни шта је одбојка. Спорт ми се толико допао да сам чак наставила да тренирам и када је моја сестра престала.

Да ли је Црвена Звезда твој први клуб?

Са одбојком сам се упознала у основној школи ,,Краљ Александар И‘‘ да бих касније прешла у „Дунав“. Тек у кадетској селекцији сам добила позив из Црвене Звезде након што сам играла једну утакмицу против њих. Искрено, тешка срца сам одлучила да пређем. Тада сам била јако везана за „Дунав“ и било ми је незамисливо да играм за неки други клуб, а и мој отац, као навијач Партизана, је био против, али испоставило се да је то најбоље за моју каријеру.

ЖОК Црвена Звезда има много младих одбојкашица и поред тога постиже значајне успехе. Колико је тешко изаћи на терен када преко пута мреже стоје много старије и славније играчице ?

Морам признати да у почетку није било лако. Испрва сам се плашила да изблокирам смеч таквим играчицама. Ипак није мала ствар када играте против некога коме сте се дивили седећи поред телевизора. Међутим временом сам научила да се опустим у таквим ситуацијама, јер је резултат на првом месту.

Остатак текста можете прочитати овде.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

8 comments

milos сеп 27, 2012 at 19:25

Molim te, kada pises Crvena zvezda, onda je zvezda sa malim pocetnim slovom, a ako je samo Zvezda onda je velikim, jer je to tacno odredjena, ne ne znam koja tamo zvezda.
Nije mi jasno, postojimo skoro 70 godina i dan danas u pola medija ime naseg kluba se pise nepravilno.
Pisem ti iz dobre namere, ne da bih ti zakerao, ali ipak je ime kluba na kraju krajeva osnova svega, zamisli da neko pise tvoje ime i prezime Nikola npr. pesic ili nikola Pesic.
Pozdrav

Reply
Spiritus сеп 27, 2012 at 20:55

Zapravo druze i nisi u pravu. Znam tacno na sta mislis i odakle dolazi ovo sto si napisao, ali – Crvena Zvezda je zapravo jedino ispravno napisano sto se tice pravopisa, jer je to vlastito ime kluba i kao takvo ne podleze pravopisnim pravilima na koja si Ti mislio. Ne mozes reci da je Zvezda zajednicka imenica i da zato napises – zvezda. Crvena Zvezda je zvanicno ime kluba ! Ne mozes je rasparcavati na dve reci. Mene recimo fascinira sto urednici ovog sajta pisu Crvena zvezda, sto je meni prosto neverovatno, i uporno tvrde da su oni u pravu. Ako se zadje malo dublje u pravopis i analizira, moze se lako zakljuciti da je jedino ispravno Crvena Zvezda. Mada to i nije toliko bitno … Opusteno.

Reply
Zvezdan сеп 27, 2012 at 20:55

prijatelju CRVENA ZVEZDA se pise ovako…
Pri tom glodarcici i ostali da stanu mirno kad procitaju ime kluba…

Reply
lpool сеп 27, 2012 at 15:25

Dobra ! 😉

Reply
Marko Ub сеп 27, 2012 at 14:19

😛

Reply
JoZa сеп 27, 2012 at 13:21

😯 udaj se za mene? 😀

Reply
Mladjen сеп 27, 2012 at 13:11

:facepalm: 😆 kako dobro izgleda….

Reply
RemaDelija93 сеп 27, 2012 at 13:08

Ljubiceeee 😳 :mrgreen:

Reply

Leave a Comment