Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Крећу и кошаркашице

Zoran Kovacic trener ZKK Crvena zvezda

Предстојећег викенда почиње нова сезона у оквиру Прве „А“ лиге Србије за кошаркашице. ЖКК Црвена звезда у нову сезону улази са амбицијама да након вишегодишњег таворења коначно крене путевима старе славе. У том правцу руководство нашег клуба ангажовало је провереног стручњака Зорана Ковачића од кога се очекује да усмери младе играчице Црвене звезде ка висинама на којима је нашем клубу и место.

Клуб који је 28 пута освајао титулу националног шампионата, десет пута био победник националног купа, а 1979. године био и шампион Европе свакако заслужује место у врху не само српске, већ и регионалне, па зашто не рећи и европске кошарке.

У нову сезону ЖКК Црвена звезда крећа из Старе Пазове. Први меч са екипом ЖКК Стара Пазова на програму је у суботу 6. октобра са почетком од 18:30 часова у хали „Парк“ у Старој Пазови.

У новој сезони дрес ЖКК Црвена звезда носиће: Ана Никшић, Марија Радовић, Катарина Вучковић, Оливера Гапић, Тијана Дијан, Марина Радовић, Александра Станаћев, Александра Црвендакић, Дејана Иванишевић, Милена Папић, Александра Катанић, Јована Вучетић, Миња Радосављевић, Александра Стојчевић, Катарина Карановић, Доротеја Малешевић, Дражена Видић, Тамара Јовановић, Катарина Зец и Снежана Богићевић.

Повезане вести

4 comments

Anka окт 5, 2012 at 16:08

Devojkama srecno ove sezone, da ih povrede zaobidju. Imaju pravog ucitelja na klupi..svako ko prati kosarku zna koliko je Kovacic doprineo zenskoj kosarci i razvoju mladjih reprezentativnih selekcija. Postujem Maljkovicku odlican je trener, ali ekipu koju ima treba da zahvali Kovacicu, jer sadasnju seniorsku kvalitetnu reprezentaciju imamo zahvaljujuci njemu! A Covicu zahvalnost sto je sa basket-lendom resio brigu mirnih priprema nasih svih selekcija.

Reply
youuuu окт 5, 2012 at 00:30

Koja tuga od ekipe…nemamo para, sta je tu je. Civija je covek koji se izivljava u svakom smislu nad igracicama.

Reply
Delija91 окт 4, 2012 at 21:13

Cudno za zensku kosarku se niko ne pita kako to da je bivsi prvak evrope prolse sezone bio pred gasenjem,dok klub sa minornom istorijom i tradicijom pravi reprezentaciju u malom.

Reply
Anka окт 5, 2012 at 16:12

Pa grobari su pouzimali gro igracica iz Zvezde i Hemofarma jer su ijedan i drugi klub vedj duze vremena u dubiozi. Ne znam sta se desava sa KK Hemofarmom ali znam da je zenski preimenovan u ZKK Vrsac i igraju regionalnu ligu (na zalost od svih gube)! Mnogo bi zdravije i lepse bilo da sva tri kluba vode glavnu rec a ne kao svih ovih godina da jedan dominira dok se drugi raspadaju, govorim uopsteno jer Partizan od nedavno uzeo primat Hemofarmu. Zenska kosarka je vec duze u zapecku i to zahvaljujuci.. Cinjenici da su mnogi klubovi u senci muskih klubova.

Reply

Leave a Comment