Moja Crvena Zvezda
АнализеРегионална лига

Најава, 3.коло АБА лиге:Црвена звезда-Олимпија, недеља,18 часова

Дуел Томпсона и Поповића на утакмици Олимпије и Црвене звезде из прошле сезоне
Дуел Томпсона и Поповића на утакмици Олимпије и Црвене звезде из прошле сезоне

Два јако непријатна пораза, слободно можемо рећи и неочекивана, на старту АБА лиге, утицали су на то да Црвена звезде у раној фази сезоне промени тренера. Миливоје Лазић, није успео да уигра екипу, као проблем појавио се и ауторитет овог младог стручњака који на крају није успео да издржи сав притисак, па је смена била логичан избор. На његово место дошао је, као што знате, Влада Вукоичић који ће свој деби имати у недељу, у 3. колу регионалног такмичења када у „Пионир“ долази Олимпија из Љубљане.

Љубљанчани долазе у „Пионир“ потпуно растерећени, након 2 победе на старту такмичења. Прва, на јаком тешком гостовању у Крагујевцу, а другу су остварили у својим „Стожицама“ против екипе Сплита, које је победила управо Црвену звезду у првом колу. Ољмпија је са две победе на 3. месту на табели, док је Црвена звезда на претпоследњем, 13. месту.

Олимпија мало боља кроз историју

Олимпија је основана 1946. године и чак 10 пута била је шампион Словеније, док се једном попела и на кров Европе. Последњи пут били су шампиони Словеније 2009. године, а у последње три године успели су „само“ три национална Купа да освоје. У досадашњих 99 мечева Звезда је славила 49 пута, а претрпела је 50 пораза. Кроз шампионат некадашње Југославије Звезда и Олимпија су се сатајале 70 пута, скор је изједначен 35-35, у плеј-офу Звезда је успешнија (2-0), док су у по два дуела у Купу (1-1) и Евролиги (1-1) екипе изједначене. У регионалном такмичењу одиграно је 23 дуела, а скор је 13-10 у корист Змајчека.

Најубедљивију победу Звезда је уписала 1967. године (96:70), док су најтежи пораз доживели 1963. године (140:86).

Скуп „радника“ и шутера

Олимпија, као по обичају, у сваку нову сезону улази са новим тимом. Тренер је остао исти, Сашо Филиповски, док је играчки кадар потпуно реновиран. Нови плејмејкер Олимпије, Доминик Вотерс, стигао је из Белгије у којој је имао јако добре бројке, 12.3 поена, 2.8 скокова и 4.1 асистенцију по мечу. У прва два кола није много времена проводио на терену, те је постигао само 1 поен. Поред њега ту је талентовани Словенац, Лука Рупник који дели минуте са поменутим Американцем. Ни он није имао претерано запажену улогу за 9 минута колико је провео на паркету у уводна два кола. Са њима минуте дели Јан Мочник, али ни он није показао ништа у уводним мечевима. Једини који се „прославио“ на позицији организатора игре на старту сезоне је искусни Финац и повратник у дрес Олимпије, Тему Ранико. За 24,5 минута проведених на паркету, забележио је 10,5 поена и нешто више од 3 асистенције.

Прошле сезоне у „Пиониру“ у победи Олимпије над Црвеном звездом, главну улогу одиграли су играчи на спољним позицијама. И ове године Олимпија има „моћне“ спољне играче, а прво име је свакако Јуре Блажич. Овај млади Словенац, на старту сезоне оправдао је очекивана стручног штаба, те је најбољи стрелац Олимпије са 20,5 поена у уводне две утакмице АБА лиге. Чини се да полако израста у правог лидера „нове“ Олимпије, довољно да обратимо посебну пажњу на њега. Добру партију уз 17 постигнутих кошева у другом колу, имао је још један талентовани шутер Клемен Препелич. И он добија доста добру минутажу ове сезоне у Олимпији, у коју је стигао из Хелиоса на крају прошле сезоне.
Сасу Салин, млади Финац, добро је познат публици из Београда. Он је прошле сезоне имао невероватно шутерско вече у „Пиониру“, те је сасвим успешно парирао расположеном Адаму Морисону. И ове сезоне Салин има јако добру минутажу, али у прва два кола није успео да погоди много. За више од 40 минута на паркету, погодио је тек три тројке и то је све што је урадио. Играч који са Блажичем покрива позицију ниског крила, старији од браће Мурић, Дино није много показао на старту сезоне, али ће сигурно имати преко 10-ак минута на паркету Пионира сутра вече. Један „алл-ароунд“ играч, који ради по терену и савршено се уклапа у екипу пуну шутера.

Из Хелиоса је стигао још један играч у Олимпију, крилни центар Дражен Бубнич. Хрватски интернационалац може да игра и на позицији центра, а до сада је углавном утакмице почињао са клупе, добијао нешто мање минута од прве опције на позицији крилног центра, Американца Дилана Пејџа. Овај искусни играч, већ дуго игра у Европи, а у редове „Змајчека“ стигао је из Роана (Француска). Поседује феноменалан шут ван линије 6,75 м, одличан је скакач, и играч који се савршено уклапа у екипу Саша Филиповског.
Први центар екипе је Арон Бејнс. Играч који је чак играо и за репрезентацију Аустралије, прошлу сезону провео је у дресу Икароса уз јако добре бројке: 13.6 поена и 8.7 скокова по мечу. И он поседује добар шут, што је додатан квалитет у игри овог момка. Добар је скакач, поседује јако добру игру под кошем и сигурно ће доста допринети Олимпији у новој сезони. Са њим, последњу препреку под кошем Олимпије чини талентовани Ален Омић. Он је претходну сезону провео у Златорогу, где је искочио из сивила екипе што је била довољна препорука за ангажман у Олимпији. У прва два кола, поделио је минуте са Бејнсом.

Вукоичић: Морамо да победимо 

Предстојећа утакмица у „Пиониру“ биће јако битна за скупи тим Црвене звезде који ће после два пораза, морати да се искупи навијачима победом:

Не бих правио велики увод и причу. Оно што је најосновније је то да је дошло до промене тренера у мимоходу, између две важне утакмице. Ја имам две основне обавезе. Прва је да се бавим самим догађајима на терену, да упознам играче и да видим шта је то добро и лоше у тиму. Добре ствари ћу да задржим, уобличим и употпуним са својом кошаркашком филозофијом. Врло брзо тим мора да изгледа боље него на почетку сезоне и да ефикасним резултатима почне да добија уткмице. Други задатак се односи на специфичност места на које сам дошао. Место тренера Звезде је увек атрактивно, али истовремено носи пуно изазова и притиска које тренери у другим клубовима не могу да осете. Мој изазов и део обавезе са којим ћу морати да се суочим је да што брже и безболније доведем екипу до резултата„, рекао је тренер Црвене звезде, Влада Вукоичић, а потом се осврнуо на екипу Олимпије:

И да није било ове промене тренера, јасан је циљ Црвене звезде, а то је да на свом терену не губи. С обзиром на све што се десило пре почетка ове сезоне, а мислим на санацију клуба и квалитет играча, амбиције су високе и оне остају такве и даље. Скор на почетку је негативан, а ситуације је јасна и чиста – ми нисмо фаворити, али морамо да победимо. Ово што сам видео у ова два дана и што ћу видети кроз тренинге до утакмице ћу покушати да искористим за остваривање добитне комбинације. Олимпија је значајно променила састав у односу на прошлу сезону. Упркос проблемима, успели су да направе интересантан спој младости и искуства. Имају неколико играча са европским рејтингом. Утакмицу у Крагујевцу су брзо преокренули и наизглед лако, постигавши чак 31 поен у једној четвртини. Шутерски су добар тим. Утакмицу против Сплита у Љубљани су добили онако како се очекивало. Ми ћемо морати да се боримо против притиска и претворимо га у мотивацију и смиреност. Тако треба да добијемо ову утакмицу, чак и ако будемо приказали лошију игру него што би то навијачи желели.“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

45 comments

x окт 7, 2012 at 19:42

Rakocevic KATASTROFA!!! Sreca pa vodimo,ovo je necuveno sta radi covek,poklanja im poene.

Reply
x окт 7, 2012 at 19:50

Ali pun je zelje i svaka mu cast,posle svakog poena se hvata za dres,vidi se da mnogo voli Zvezdu,mozda je pod pritiskom pa pravi ove tehnicke malo 🙂

Reply
Libijac окт 7, 2012 at 19:32

Rasko los!!!

Reply
idemo окт 7, 2012 at 19:22 Reply
. окт 7, 2012 at 19:15

Lose smo poceli drugo poluvreme,kao da je druga ekipa,nemamo ideju :facepalm:

Reply
qwerty окт 7, 2012 at 19:08

51-39 poluvreme,dobri smo 😉 Svaka akcija ima smisla,bas se momci trudi,bili su i neki NBA potezi,Nelson je opasan igrac,Almon kida trojke,Braun rastura pod kosen,Rakoc brzi od zeca,Cova cim udje padne nam predost 😀 hahaha.

Reply
qwerty окт 7, 2012 at 19:09

Almond*

Reply
dr окт 7, 2012 at 18:42

Ova Olimpija svake godine pogadja trojke protiv nas 😀 Ali vodimo 43-27.

Reply
dr окт 7, 2012 at 18:44

Opet su se priblizili,moramo da odigramo do kraja maksimalno,inace ako pocnu da pogadjaju izgubicemo. A trenutno je san kako igramo,ovo je odlicno.

Reply
dejan окт 7, 2012 at 18:37

Ala razbijaju Almond i Braun

Reply
Andrej окт 7, 2012 at 18:35

Hvala ljudima koji su dosli u halu da podrze nasu Zvezdu! Hvala i vodjama jer su jos jednom pokazali ko su, koliko vole klub i koliko su mudri sa svojim bojkotom, sa takvima cemo daleko dogurati…pretpostavljam da ce gospoda vodje prvi da dodju u Pionir ako se ovi momci plasiraju u evroligu…

Reply
jao jao окт 7, 2012 at 18:26

Ljudi jel ovo moguce??? Igramo bez Covica i povedemo 25-9,udje Covic i padnemo na 5 razlike. hahahahahaha :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Reply
marko окт 7, 2012 at 18:33

magija! 😀

Reply
idemo окт 7, 2012 at 18:09

TO JE TO LJUDI! TO JE TO! 😛

Reply
Uros окт 7, 2012 at 11:38

dsamposda ZVEZDA

Reply
Milos окт 7, 2012 at 14:21

Sta?

Reply
Milos окт 7, 2012 at 11:09

Pitanje koje zanima mnoge ljude ovde.JEL CE BITI NAVIJANJA?

Reply
Luka окт 7, 2012 at 17:05

Ah, pa zar je bitno? 🙁 Dođi podrži Zvezdu, krenuće i neka pesma sama po sebi, jer je poznat stav navijača po pitanju Jadranske lige.
Ali budi čovek više, nije bitno ima li navijanja, u Pionir obavezno! 😀

Reply
D.P.CZV окт 7, 2012 at 09:23

PRENOSI RTS 2

Reply
DELIJA окт 7, 2012 at 10:42

Zajebi tv prenos svi u pionir!!!

Reply
comi окт 7, 2012 at 08:59

dajte neki link

Reply
x окт 7, 2012 at 04:32

Prvi deo lige 6-7 skor,drugi deo 11-2,to je moja procena,ukupno 17-9,mesto 4 ili 5 🙂

Reply
dane окт 7, 2012 at 03:55

olimpija nije malo bolja u istorijatu nego je bilans sledeci od ukupno 111 utakmica 61 pobeda c.zvezde 1 neresen rezultat i 49 pobeda olimpije znaci c.zvezda ima +12 pobeda vise, ako malo pogledate i izracunate sve rezultate na sajtu kk c.zvezda onda je to sutra 112 utakmica ne zaboravite da je olimpija kroz istorijat menjala imena kao svoboda pa enotnost pa ask pa ask olimpija pa brest olimpija pa iskra olimpija onda smelt olimpija, i na kraju union olimpija onaj ko je presmetao ovo nije tacno da je dosada odigrano 99 duela da c.zvezda ima 49 pobeda a olimpija 50 , i jos nesto u prvenstvu jugoslavije odigrano je 82 utakmice i c.zvezda ima 47 pobeda 1 neresena utakmica a 34 pobeda olimpije dakle c.zvezda ovde ima +13 pobeda u play off je 2-0 u pobedama za c.zvezdu onosno 1-0 u serijama za c.zvezdu, a u kupu je 1-1 , u evroligi opet 1-1. molim vas ispravite te podatke jer nisu tacne one koje ste napisali u najavi

Reply
DedaMiloje окт 7, 2012 at 01:13

Ima li vesti, jel Tegi preziveo?

Reply
Zvezdan окт 7, 2012 at 00:34

I Cedevita poklekla u Splitu.

Reply
Boban окт 7, 2012 at 00:21

Daj bre Zvezdasi,da se organizujemo i da navijamo na ovoj utakmici kao nikad do sad! I pored loseg pocetka,moramo pokazati igracima da verujemo u njih i u novog trenera i damo im bezrezervnu podrsku tokom sve 4 cetvrtine! Necemo da podrska izostane zbog 20,30 ljudi,nismo mi kerovi da nam se naredjuje da li cemo da navijamo ili ne.ZATO SUTRA U 18h SVI U PIONIR !!!!!!

Reply
marko bl окт 7, 2012 at 00:19

cedevita je previse izvikana ekipa okrenimo se nama i da pobedjujemo..siguran sam da ce prva ekipa na kraju imati bar 6 7 poraza tako da tek je pocelo..gledao sam cedevitu danas nista jaca od nas jako slicne ekipe..napred zvezdo..

Reply
nikola окт 6, 2012 at 23:13

Jel moze sa kartom za parter da se udje na tribine?? 😀 dobio sam na poklon parter, a ja bih pre na tribine 😀

Reply
Luka окт 7, 2012 at 02:30

Mislim da ćete pustiti 🙂

Reply
Jovan окт 6, 2012 at 23:13

Ima jedna greška u tekstu.A to je da se Olimpija popela na krov Evrope.Uzeli su jedan Kup kupova i imaju F4 iz 1994 god.kada ih je trenirao Zmago Sagadin.Zvezda sutra pobeđuje sigurno.

Reply
Luka окт 7, 2012 at 02:31

Moja greška, hvala na ispravci 🙂

Reply
laky окт 6, 2012 at 21:46

Ljudi sutra svi u Pionir da pomognemo momcima da oderemo ovu Olimpiju nisu bre neka ekipa mozamo mi to da pokazemo komsijama kako se navija!

Reply
kalu окт 6, 2012 at 21:25

Za mene ce Vukojcic biti pun pogodak samo ako izostavi Covica,Subotica i Radivojevica iz tima a igra ce doci kad tad

Reply
milos окт 6, 2012 at 22:07

A sta mislis zasto je trener Vukoicic, pa upravo da bi igrao Covic. Za one koji ne znaju, izbio je veliki sukob izmedju Vucica i Covica, jer je sve dogovoreno sa Trifunovicem, ali je Covic izuzetno sujetan i tako cemo i dalje gledati Filipa i nema cemu da se nadamo.

Reply
DELIJA окт 7, 2012 at 00:37

Otkud tebi ta informacija majke ti!!! Ja mislim da mi svi ipak malo preterujemo sa pricom o Filipu!!! Ja se prvi zalazem da ode iz kluba i da manje igra ili da uopste ne igra!!! Ali mislim da smo malo preterali!!! Pa nije on za sve kriv!!!! I ako bude igrao nekih 15-ak minuta necemo mi izgubiti zbog njega sigurno!!! A uostalom moze on i dobro da odigra ako cemo iskreno i realno!!! Naravno da nije on dzordan niti neki odlican igrac,ali daleko od toga da cemo zbog njegovih 15-ak minuta izgubiti!!!

Reply
zvezdas_rajvoSa окт 6, 2012 at 20:52

Izgubi Cedevita od onog Splita koji je i nas tukao 😆 Mi sutra moramo dobiti, ako dobijemo, anulirali bi dva poraza na startu. Ovo je domacinska liga, gosto tesko dolaze do pobeda 🙂

Reply
PERA BOR окт 6, 2012 at 20:52

Evo ljudi Split pobedio Cedevitu,Cibona pobedila Partizan i to je dokaz da je ova liga vrlo izjednacena i da ova dva poraza ne znace mnogo ali ipak moramo i mi sada da krenemo sa pobedama.Zato sutra svi u pionir!

Reply
Delija91 окт 6, 2012 at 20:42

Samo bez pesimizma i da ne idemo iz krajnosti u krajnost,ovo je liga gde je uzasno tesko napraviti brejk ,samo neka drzimo domaci teren ,pa neka i na gostovanjima imamo skor 6-7, ukupno bi to bilo 19-7 sto bi nas dovelo siguran sam na jedno od prva dva mesta,igracima je najteze sutra moraju da imaju podrsku.

Reply
Delija91 окт 6, 2012 at 20:50

Evo komsije i cedevita izgubili u gostima

Reply
mariachi окт 6, 2012 at 20:33

Ili gubimo ili jedva pobedjujemo 😕

Reply
dr окт 6, 2012 at 20:25

Dug je vracen zasto nam se sada ne vrati regularno ime? Izgleda da nece Cova da se odrekne nicega dok ne istekne tih 5 godina.

Reply
Gorski окт 6, 2012 at 20:16

mislim da smo dobili odlicnog trenera……

Reply
123 окт 6, 2012 at 20:04

http://www.youtube.com/watch?v=oltF_Kwym08
SVI U PIONIR ❗ ❗ ❗ bez obzira na vodje!!

Reply
aleksandar окт 6, 2012 at 21:41

Haha, sad na gol (kos) Zvezda 😛 😛 😆

Reply
123 окт 6, 2012 at 22:46

TAD NISAM ZNAO A PUNO SA SLUSAO
DA SRBIJI JE ZVEZDA PRAVA SVETINJA..
zbog toga ova pesma da sutra sranci shvate gde su dosli da moraju da se bore maksimalno!!

Reply

Leave a Comment