Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаОдбојка

Црвено-бели у Лиги шампиона

Одбојкаши и одбојкашице Црвене звезде покушаће да у новој сезони наставе доминацију на домаћој сцени, док ће учешће у Лиги шампиона искористити за стицање неопходног искуства, речено је на званичном представљају црвено-белих екипа на „Маракани”.

Капитен мушког тима Михајло Митић рекао је да ове године очекује много неизвеснију борбу за титулу у првенству Србије.

„За разлику од претходних година кад су се две-три екипе издвајале, ове сезоне имамо седам-осам равноправних тимова и очекујем неизвесну борбу за титулу. Наш циљ је да уђемо међу прве четири екипе у сваком такмичењу и боримо се за трофеје“ – рекао је Митић.

Одбојкаши црвено-белих играће у Ц групи Лиге шампиона са италијанским Трентином, француским Туром и пољском екипом Кеђержин Козле.

– „Наша предност може да буде то што смо задржали скоро исти тим у односу на прошлу сезону. Ипак, биће тешко освојити бодове, па чак и сет“ – истакао је Митић.

Тренер мушког тима Душко Николић, који је ове сезоне већ освојио Суперкуп против Војводине, сматра да црвено-бели нису имали среће на жребу за елитно такмичење.

– „Имамо систем рада који је поставио Жељко Булатовић, стручни штаб заједно доноси одлуке, али ја сам најодговорнији. На домаћој сцени имамо високе амбиције, иако гро екипе чине млади играчи“ – поручио је Николић.

Тренер женског тима Ратко Павличевић рекао је да највише очекује од првенства и Купа, док ће Лигу шампиона искористи као добру школу.

Црвено-беле су у Ф групи са Динамом из Москве, Локомотивом из Бакуа и пољском екипом Факро Мушина.

– „Нема слабих екипа, реч је о противницима са великим буџетима, добро попуњеним на свим позицијама. Били бисмо срецни када бисмо могли да ређамо победе, али не можемо ником да претимо. Надам се да ћемо у сваком мечу пружити максимум и да ће то битзи довољно да се освоји неки сет“ – рекао је Павличевић.

Млада играчица црвено-белих Јована Стевановић истакла је да на домаћој сцени очекује нову дуплу круну.

– „Трудићемо се, али неће бити нимало лако да одбранимо трофеје. Што се тиче Лиге шампиона потрудићемо се да одиграмо што боље и стекнемо искуство„– рекла је Стевановићева.

Мушки тим црвено-белих такмичење у Лиги шампиона почиње 25. октобра на гостовању Трентину, док женски тим стартује два дана раније у Београду против Локомотиве из Бакуа.

Извор: Спортски журнал 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

2 comments

Aleksandar Kotor окт 10, 2012 at 07:53

Lepotice i zveri!

Reply
Andrej окт 9, 2012 at 22:11

Napred majstori!!!

Reply

Leave a Comment