Moja Crvena Zvezda
АнализеЕвропска такмичењаКошарка

МЦЗ скенер: Један брејк и „врућ“ паркет Пионира довољни за другу фазу

Кошаркаши Црвене звезде добили су своје ривале у Еврокупу. У питању су тим из најјаче Европске ЕНДЕСА лиге Кахасол, из другог шешира „дошао“ је Динамо Сасари из Италије, док је из трећег шешира црвено-белима припао Орлеан из Француске.

Тортон (Динамо Сасари) у време док је играо за Монтепаски
Тортон (Динамо Сасари) у време док је играо за Монтепаски

Италијански клуб Динамо из Сасарија у нову сезону ушао је са изузетно искусном екипом и просеком година нешто већим од 27 година. Клуб је основан 1960. године, а прошлу сезону завршили су на 4. месту. У екипи имају чак 6 Американаца, а двојица имају и пасош Италије. Најпознатије име у екипи је искусни Американац Тортон, који је одавно ушао у четврту деценију живота. Још једно звучније име које наступа за Сасари је момак са солидном НБА каријером, Травис Диенер. Његов имењак Дрејк, дуго наступа у Италији као и остали његови саиграчи. Још вредан помена је Пољак Игнерски, док су остали играчи углавном Италијане без неког значајнијег искусктва играња у Европи. Са клупе их предводи Ромео Сацети. Велики хендикеп им може представљати одлазак играча који су претходне сезоне били носиоци игре.

Прогноза: У „Пиониру“ апсолутно све ће бити на страни Црвене звезде, док у Италији можемо очекивати егал утакмицу у којој такође благу предност дајем Црвеној звезди.

Француски Орлеан протеклу сезону у Францкуској завршили су на 3. месту. Орлеан је прошле сезоне наступао и у Еврочеленџ купу, раније и у квалификацијама за Евролигу. У првом колу Француског шампионата поражени су 93:75 у гостима код Париза.
Најпознатије име навијачима Црвене звезде је Џамар Јанг, који је у редове Орлеана стигао на почетку ове сезоне, а поред њега у Орлеану игра још 5 Американаца. Чак тројица су стигли из Шарлоа из Белгије, а у питању су Брајан Грин, Двејн Бројл и Грин Кејлеб. Орлеан осим поменутих играча има још Осби Бамбалеа и Рајана Ајерса и Француза Марк-Ентони Пелина од искуснијих играча док је остатак тима углавном млађа гарда, те је просек година екипе тек нешто више од 22 године.
Екипу са клупе предводи Филипе Ерве.

Прогноза: У „Пиониру“ све осим победе Црвене звезде било би изненађење, док у Француској улогу фаворита треба препустити Орлеану.

Лука Богдановић (Кахасол)
Лука Богдановић (Кахасол)

Први фаворит у групи је екипа из Шпаније, Кахасол Банка Сивика Севиља. Клуб је основан 1987. године и протеклу сезону су завршили на седмој позицији. Протекле сезоне наступали су у Еврокупу, а кроз историју имају искуства наступа и у Евролиги. У екипи се налазе чак три Србина, Миленко Тепић, Лука Богдановић и млади Никола Радичевић. Поред њих у клубу се налази још доста странаца, Американци Брајан Оусбери, Бредли Бакмен и Џон Холанд, па онда Чеси Томаш Саторански и Балвин Одреј и Грузијац Бека Бурјанадзе. Једино познато име од домаћих играча је центар Хуан Тригеро. У екипи Кахасола све креће од сјајног Чеха Саторанског, који углавном својим креативним идејама отвара простор шутерима којих је много у екипи Кахасола. Брајан Оусбери, одличан атлета, али још увек тражи себе у екипи Кахасола као и придошлица из Тофаша Бредли Бакмен. Квалитети Луке Богдановића и Миленка Тепића су свима Вама јако добро познати, а нарочито Богдановићу ужива велико поверење људи из клуба. Са клупе их предводи Аито Гарсија, а у прва два кола Ендесе поражени су од Кахе у гостима и Мурсије код куће, оба пута прилично убедљиво.
Велики проблем и Кахасолу представља неуиграност, али са обзиром да до почетка Еврокупа има више од месец дана не треба сумњати да ће све доћи на своје место.

Прогноза: У Шпанији апсолутни фаворит је Кахасол и све осим победе домаћина било би велико изненађење. Са друге стране, евентуалном победом у Пиониру Црвена звезда би „купила“ карту за други круг, тако да Пионир у том мечу мора бити место у ком ниједан гостујући играч не би желео да проведе наредна два сата.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

17 comments

vlada vukoicic окт 13, 2012 at 21:13

navijaci ocekujte pobedi protiv cedevite jer smo na treningu radili sve kosarske elemente i pokusacemo da do pocetka evrokupa dovesti jos dva ili tri igrace posti meni treneru treba duza ekipa naravno da cemo dovesti jednog igraca na pleju jednog na centru i jednog na beku

Reply
Spartanac окт 11, 2012 at 17:24

Bez tendencioznosti…..zadovoljio bi me skor 4-2….a kos razlika sa Kahasolom za prvo mesto.KAO NEUSPEH BILO BI NE PROLAZ…..A potajno smatram da mozemo bar medju osam…..pa sta Bog da 😯

Reply
nikola окт 10, 2012 at 23:37

kad je prva?

Reply
marko окт 10, 2012 at 22:06

Hoce li nas ko prenositi u Eurokupu ?

Reply
vlada vukoicic окт 10, 2012 at 20:11

probacemo da dovedo jos dava ili tri igraca do pocetka euro kupa mozda imamo samo dva pleja a intezivno pratimo trziste i trazimo igrace na pozicijama na koju smo dobro popunjeni i nasi navijaci treba da ocekuju atraktivnu kosarku i nadam da cemo pobediti cedevitu u subotu i da se na kraju svi radujemo pobedi

Reply
Zvezdas окт 10, 2012 at 19:37

pazite, receno je da idemo i na osvajanje Evrokupa, i nema kukanja. Kahasol nije tim iz vrha Spanske lige, naprotiv, i ne vidim razloga da ga ne ,,operemo,, bez problema! To je bivsa Kaha San fernando, koju je Zvezda 2 puta pobedila kada su se sastajali. Samo pruzanje maksimuma garantuje dobar rezultat.

Reply
Spiritus окт 10, 2012 at 18:41

Nikako se ne bih slozio sa prognozama iz teksta. Necu biti previse pristrasan siguran sam, ako kazem da je Crvena Zvezda apsolutni favorit grupe ! Ekipa Sasari je najslabija ekipa u grupi i ocekujem da ih glatko dobijemo u oba susreta. Orlean je nesto jaci od Sasarija,po meni, ali i protiv njih ocekujem dve pobede, s tim sto ce nesto teze biti u gostima. Ne bih rekao da su oni kod kuce favoriti. Sto se tice Kahasola, to jeste ekipa iz Spanije, medjutim daleko su oni od krema Spanske kosarke. Ocekujem glatku pobedu u Pioniru ali i tesni poraz u Spaniji – jer ce oni imati vise nego domacinsko sudjenje ! Sve u svemu ja ocekujem skor od 5-1. Pravi protivnici za nas dolaze tek u top 16 fazi.

Reply
Luka окт 10, 2012 at 19:36

Ha, dobro svako ima svoje mišljenje 🙂 Pokušao sam na realan način da Vam predstavim naše protvnike, kako se ne bi svi zanosili o skoru 6:0 ili tako nešto 🙂 Ne kažem, nije nemoguce, ali… Uostalom, ovo su samo moje prognoze 🙂

Reply
Spiritus окт 10, 2012 at 19:40

Pa . . . Videcemo, zar ne ? Kad se zavrsi prva faza . . . 😉

Reply
NCZ окт 10, 2012 at 16:45

ne sekirajte se zvacemo Noleta da ih brejkne!!!

Reply
Aleksandar окт 10, 2012 at 14:45

Za mene su samo Braun i Rakoc provereni igraci, tako da smo mi autsajderi. Momci sad pokazite sta znate!!!

Reply
milos окт 10, 2012 at 14:07

Ajmo, obezbedio vam je Cova i kokice gratis!

Reply
Banecz_91 окт 10, 2012 at 13:56

Mislim da bi morali da dobijemo sve tri utakmice u Pioniru, a Sasari i Orlean
po mogućnosti i sa većom razlikom u slučaju da ne napravimo nijedan brejk
u gostima. Može da se desi i da samo tri pobede budu dovoljne za drugi krug. Što se tiče našeg tima mislim da imamo izuzetno jaku prvu petorku sa Rakočom, Savovićem i Amerima, međutim klupa nam je dosta tanka. Cvele može koliko toliko da zameni Nelsona kao i Simonović Almonda, medjutim ostale alternative mi ne ulivaju mnogo poverenja. Tu pre svega mislim na Vuka i Katića. Da je timu priključen Dimić iz FMP-a ( MVP superlige ) i da je ostao neko od prošlogodišnjih centara (Ilić ili Popović) mislim da bi ekipa bila 30% jača.

Reply
Srdjan окт 10, 2012 at 13:34

Brate predstavi Kahasol kao da je Barselona. Pa Partizan je dobija redovno u Pioniru Real, Makabi, PAO i druge mnogo jace ekipe. Ako ne mozemo da dobijemo 7. tim Spanske lige onda i nismo tim za Evroligu. Jeste to jaka ekipa ali mi imamo tri kvalitetna amerikanca plus Rakocevica, Savovica, Simonovica koji su sasvim ok igraci. Imamo jaku petorku tako da u svakoj utakmici protiv ovih timova u gostima imamo dobre sanse da ih savladamo. Ako je mogla Mursija zasto ne bi mi? O Sasariju necu ni da pricam njih bez problema treba da dobijemo dok sa Orleanom ce biti tamo zanimljivo. Ja ocekujem da sa Kahasolom vodimo borbu za prvo mjesto. Naravno nikog ne treba potcenjivati ali to je realnost ako budemo maksimalno ozbiljni. Po meni je Zvezda prvi favorit a ne Kahasol. Nama prva zvezda Igor Rakocevic a njim neki Ceh. izvini ali ja sam veselog nisam cuo za ceske kosarkase.

Reply
Luka окт 10, 2012 at 19:38

Ne znam koliko pratiš ENDESU, imaš mnogo primera da iz ekipa koje nisu u vrhu igrači odlaze u NBA 🙂 Uostalom, najjače je liga u Evropi, a poraz od Mursije nije merodavan. Promenili su veliki deo tima, do utakmice sa nama uigraće se, mada i očekujem da i mi budemo bolji 🙂

Reply
Srdjan окт 12, 2012 at 11:59

Ma znam da je to najjaca liga evrope ali ne mislim da su apslotuni favoriti. Po meni smo tu negdje a Orlean i sasari su dosta iza Zvezde i kahasola. To je po meni realna ocjena. Ja ocekujem 5-1 ili u najgorem slucaju 4-2.

Reply
CRV окт 10, 2012 at 12:35

Mora Pionir da grmi, dugo stagniramo u drugom najpopularnijem sportu u Srbiji! Vreme je za neki ozbiljan rezultat!!!

Reply

Leave a Comment