Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Robi sa istih 11 na Indjiju

Robi i Koroman

FK Crvena zvezda u sredu 9. marta u 18,00 časova nastavlja borbu za bodove. Protivnik će biti ekipa Inđije, a tim povodom održana je i konferencija za medije na Marakani. Robert Prosinečki očekuje još bolji nastup svojih igrača nego na meču sa Smedervcima.

– Imao sam priliku da gledam utakmicu Inđije  i Partizana, bio je jako loš teren. Partizan je bio puno bolji, videli smo neke dobre i neke loše stvari. Ali, stalno ću pričati o našoj ekipi. Koliko mi budemo dobri, koliko budemo želeli, trkački i kvalitetom, to će odlučiti sutrašnju utakmicu. Danas imamo karantin, pripremićemo se dobro za sutrašnju utakmicu i nadamo se novim bodovima, kao i da će opet doći puno gledalaca jer to znači igračima. Očekujem da pružimo dobru partiju, da one stvari koje su protiv Smedereva bile dobre zadržimo, a da budemo još ubojitiji u napadu i da stvorimo više šansi – rekao je na početku Prosinečki.

Ognjen Koroman očekuje tešku utakmicu, ali veruje u sebe i svoje saigrače.

– Šef je rekao dosta toga, očekuje nas stvarno teška utakmica. Inđija se nije pokazala u pravom svetlu protiv Partizana u prošlom kolu, a ni teren im to nije dozvolio. Imaju  par dobrih pojedinaca, pre svega bih istakao Davidova, Tanasijevića, Vukobratovića… Sa mladim stručnjakom Jankovićem, sigurno da predstavljaju ozbiljnu ekipu za naše prvenstvo. Mi ćemo se potruditi da odigramo dobro, da zadržimo taj posed lopte, a da u napadu budemo još ubojitiji.

Novinare je zanimalo i kako brzonogi fudbaler reaguje na pohvale i aplauze nakon meča sa Smederevom.

– Sigurno da su mi pohvale dale podstrek da još bolje igram. Publika je ta koja određuje aplauzima ko je kako odigrao. Mislim da sam protiv Borca pružio slabiju partiju, ali da sam protiv Smedereva dao sve od sebe da ispunim sve zahteve stručnog štaba – rekao je Koroman.

Prosinečki ni ovog puta nije krio startnu postavu.

– Ja sam rekao da ja već znam tim, tako da mi nije problem ni da vama saopštim. Igraće onih 11 igrača koji su igrali i poslednju utakmicu, i onih 18 koji su bili u karantinu za Smederevo, biće i sada za Inđiju. Tošić neće biti na raspolaganju, još ćemo ga sačuvati za utakmicu u Jagodini, i za utakmicu protiv Partizana.

Sve ekipe će protiv Crvene zvezde igrati možda i defanzivnije od Smedereva. Kako  razbiti bunker?

– Neću sigurno ništa menjati, igraćemo kao i protiv Smedereva. Ja znam da je problem, i ne samo nama nego i Barseloni, Real Madridu, kada igraju protiv bunkera. Ekipe koje hoće da dominiraju uvek imaju problem  kada igraju protiv ekipa koje postave  „autobus“ u odbrani. Kad god je lopta u našem posedu, znači da nema problema za naš gol, a mi ćemo već kroz igru i pas igru doći u te prilike i šanse koje bi trebale da dođu. Mislim da je to jedan dobar početak, u određenim trenucima protiv Smedereva da je pas bio jednostavniji, mislim da bi više šansi bilo. Ali ja sam zadovoljan, mislim da polako ulazimo u to, fizički smo dobro spremni i ja verujem da ćemo još bolje igrati, pogotovo prema napadu. Imamo puno utakmica pred sobom, i mislim da će sve to doći na svoje. Meni je najvažnije da mi imamo loptu u nogama, taj neki procenat koji ništa ne znači bez prilika, ali to je samo početak, i mislim da će doći i ono zbog čega se fudbal i igra, golovi – istakao je Prosinečki.

Novinari su pogrešno shvatili pohvale koje je šef stručnog štaba uputio na račun Srđana Mijailovića, pa ih je iznenadilo što se ovaj talentovani fudbaler nije pojavio u startnoj postavi protiv Smedereva.

– Ja sam rekao da sam zadovoljan njime, ali to što nije igrao sada ne znači da neće igrati protiv Jagodine, ili Partizana. U ovom trenutku je tu, a ja verujem da se radi o mladom i perspektivnom igraču koji tek treba da dođe, i on je karika koja će sigurno imati svoju minutažu i igrač koji će igrati u budućnosti. Nije bio protiv Smedereva, nije u startnoj postavi ni sada, ali to ne znači da neće biti u Jagodini. Svih 18 igrača koji će biti u karantinu imaju šansu da igraju –
podvlači Prosinečki.

Повезане вести

23 comments

Comments are closed.