Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Mlada džudistkinja učestvovala na turniru u Zagrebu

Angelina Poznanović

Angelina Poznanović takmičarka Džudo kluba Crvena zvezda minulog vikenda učestvovala je na Evropskom kupu za kadete u Zagrebu.

Za našu mladu takmičarku, vicešampionku Srbije u kateoriji do 52 kilograma učešće na EDŽU rangiranom turniru ujedno je bilo i vatreno krštenje na međunarodnoj takmičarskoj sceni.

– Zaista sam želela da se oprobam među najboljim džudistima -kadetima. Ne mogu reći da mi je bilo svejedno jer su se u Zagrebu okupili najbolji u našoj uzrasnoj kategoriji. Konkurencija je zaista bila odlična o čemu najbolje govori činjenica da je u mojoj kategoriji,  do 52 kilograma bilo čak 32 takmičarke- istakla je Angelina Poznanović.

Voljom žreba naša Angelina, u prvom kolu odmerila je snage sa domaćom takmičarkom Višnjom Rajčić.

– Turnir u Zagrebu je za mene pre svega veliko iskustvo.  Normalno je da za domaće takmičare važi određena doza tolerancije i to nije čudno. Ipak možda nisam baš zaslužila toliki broj kazni, jer je Rajčićeva upravo zbog toga sa jukoom prednosti završila meč. Ipak najvažniji je fer -plej i znati kako da jednako prihvatite i pobedu i poraz. Na turniru u Zagrebu sam mnogo naučila i uverena sam da ću na takmičenjima koja slede biti mnogo bolja- zaključila je Angelina Poznanović.

U kategoriji do 52 kilograma medalje su otišle u Holandiju, Nemačku, Rumuniju i Mađarsku, Devi Karthaus se pozlatila, vicešampionska pozicija pripala je Katji Stibelg. Larisa Florijan i Sabina Gerčak okitili su se bronzanim odličjem.

Повезане вести