Moja Crvena Zvezda
АнализеДомаћи шампионатФудбал

Niko Zvezdo nema, to što imaš ti!

Delije, foto "Novosti"

U prva dva kola prolećnog dela šampionata, na Marakani je zvanično bilo 35.562 gledaoca (nezvanično, preko 40.000). Ako poredimo sa ostatkom lige, gde je na preostalih 14 utakmica bilo sveukupno 12.000 gledalaca, lako dolazimo do zaključka da je poseta na našem najvećem stadionu u prva dva kola tri puta veća od one koju su imali ostali timovi na 14 utakmica.

Podatak dobija na značaju kada se zna da su obe utakmice Crvene zvezde direktno prenošene na televiziji, jedna na TV Prva, druga na Arenasportu, dok su obe mogle i da se gledaju preko sajta zvezdatv.rs. Takođe, treba napomenuti da na našem stadionu nisu gostovali atraktivni rivali, nego prosečne prvoligaške ekipe.

Tokom jeseni prosek gledalaca na Marakani bio je 13.857, dok je na početku drugog dela sezone čak 17.781, što našu Zvezdu svrstava u sam vrh prema posetama ne samo u Srbiji, nego i šire.

Dodajmo i to, da je samo šest dana pred početak sezone, na poslednjoj proveri protiv Borca iz Banja Luke, na našem stadionu bilo gotovo 25.000 gledalaca, te dolazimo do brojke od gotovo 65.000 posetilaca na Marakani za samo 11 dana! Brojka do koje većina klubova sa Balkana, i izuzimajući gostovanje naše ekipe, niti jedan tim u našoj ligi na 14 domaćih utakmica neće doći u celoj Superligaškoj sezoni.

U vremenima kada je najteže, poslednje tri godine, kada je klub „dotakao“ dno, i sada ponovo stremi ka povratku na sam vrh, ne samo srpskog fudbala, navijači su bili ti koji su bez prestanka bodrili ekipu, bez obzira na to ko je sedeo na klupi, i koji igrači su nosili Zvezdin dres. Bodrili su Kristića, Dostanića, Savia, Ignjatijevića, Trifunovića, Bogdanovića, Đorđevića, Blažića, Vasiljevića.. ne gledajući na imena na dresu ili na ime šefa struke. Bodrili su Zvezdu.

U potpunosti zasluženo, dres broj 12 pripada Delijama, ali i svim drugim navijačima i simpatizerima kluba koji su pružali podršku i bili tu kada je najteže, jer bez njih, veliko je pitanje gde bi bila sada naša Zvezda, i da li bi danas navijači s pravom očekivali brz povratak na evropske staze uspeha.

Proleće je tek počelo, lepše vreme nas tek očekuje, znam da će nas na sledećim utakmicama biti redovno i preko 20.000. Robi, Bora, Kaluđer, Mićko, Paja, Evandro, Veške, Laza.. naša Zvezda.. ne zaslužuju ništa manje.

Niko Zvezdo nema, to što imaš ti!

Повезане вести

1 comment

Niko Zvezdo Nema To Sto Imas Ti сеп 17, 2014 at 00:17

👿 kolika je cena majice NIKO ZVEZDO NEMA TO STO IMAS TI? 😈

Reply

Leave a Comment