Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Najava : Jagodina – Crvena Zvezda

Grbovi klubova

Prvo gostovanje u Zvezdinom proleću je uvek nezgodnoj Jagodini. Iako mi imamo sve pobede protiv narednog rivala, to ne sme da nas zavara. Nijedan  meč nam neće biti lak, što je pokazala i Inđija u njihovih pet minuta na „Marakani“, koje smo im doduše mi dozvolili našim opuštanjem i lagodnim pristupom u tim trenucima. Malo smo zakazali u jednom periodu utakmice što je moglo skupo da nas košta.

Naš ambiciozni protivnik je startovao loše u nastavku. Poraz od Vojvodine na svom terenu na startu i nerešen ishod sa Smederevom u vanrednom kolu igranom u sredu, definitivno ih nije zadovoljio. Ulažu u tim, stadion, ceo klub. Polako postaju stabilan prvoligaš, žele igre u Evropi i jedan su od, mora se priznati ozbiljnijih klubova u našoj ligi. U ovom trenutku i do subote u 15h, za nas najvažniji i najinteresantniji.

Mi putujemo u centalni deo zemlje bez Adija, koji na sreću nije teže povređen ali imajući u vidu da nas za pet dana očekuje prvi derbi, razumljiv je potez Robija da ga ne povede. Tošić se vraća u konkurenciju za tim, kao i Vilota. Očekujemo da nastavimo da napredujemo u igri iz meča u meč.

Protiv Inđije je već sve bilo na mnogom većem nivou i mnogo bolje nego protiv Smedereva. Imali smo manji pad koji će nas, nadamo se, učiniti još opreznijim i sigurnijim. Vreme je za Robijevu prvu pobedu na strani i vreme je da naš bedem sa „Neosvojive Tvrđave“, prebacimo na gostovanja. Naši „strelci, topovi i vitezovi“, su spremni da nišane i osvoje nova tri boda i ražaloste Jovanču i njegov grad.

CZ N J

Beograd :         3      3  0 0      6:1

Jagodina :       3      3  0 0     12:2

Ukupno :         6      6  0 0    18:3

-Prvi međusobni duel odigran je 21.septembra.2008 godine na „Marakani“. Pobedili smo 3:0, golovima kapitena Milijaša koji je dva puta bio uspešan i Subašića. To je bila naša najteža sezona 2008/09. Sezona ispadanja od kiparskog APOELA, sezona koju smo završili na 3.mestu, u kojoj smo promenili tri trenera… Gol Milijaša na ovoj utakmici je jedan od najlepših ne samo te sezone, nego definitivno jedan od najlepših poslednjih godina na našoj „Mari“. Projektil sa 30 metara koji je završio na ušću prečke i stative.

-Prvi put Crvena Zvezda gostuje na „Gradskom stadionu“ u Jagodini 6.decembra 2008 godine i pobedili smo 4:1. Paja Ninkov, Ibrahim Some, Nikola Lazetić i Ognjen Koroman su rešetali Jagodinu, a Pavlović je ušao u istoriju Jagodinaca kao prvi strelac protiv Crvene Zvezde. I na ovom meču viđen je prvenac i spektakularan gol Paje Ninkova. Naš sadašnji kapiten je sa 25 metara iskosa ispalio bombu koja efektno završila u suprotnom uglu. To je bio Pajin prvenac u svetom dresu i to kakav.

-Najubedljivija pobeda ostvarena je na sledećem gostovanju u Jagodini – 5:1 iako je prvi gol postignut u `53 minutu, 15. maja 2009 godine. Zanimljivo i tužno je da smo tada posle dužeg vremena pobedili na gostovanju. Poslednja pobeda na strani pre ovog meča je bila upravo u Jagodini sa 4:1. Crvena zvezda je pobedila i treći put ove sezone Jagodinu, drugi put na njihovom terenu, a utakmicu su obeležili Nenad Milijaš i to het-trikom, i Bernard Parker sa svoja dva pogotka. Ne treba pominjati bezrezervnu podršku svih nas i Delija koji su razvili veliku zastavu „ZVEZDO VOLIM TE„!

Najefikasniji protiv Jagodinaca je bio Nenad Milijaš sa 5 pogodaka. Parker i Lekić su se po dva puta upisali u strelce. Zanimljivo da je svoj prvenac u našem dresu na prethodnom meču protiv Jagodine postigao i Andija Kaluđerović. U našem dresu protiv Jagodine debitovao je i Vilota, 15.avgusta.2009 – 3:0.

Od igrača koji su nastupali za oba tima, dovoljno je pomenuti imena kao što su Perica Ognjenović, Zvonko Milojević i Jovica Nikolić. Danas je tu i naše dete Danijel Mihajlović u našem taboru, i pozajmljeni Marko Mugoša u plavom dresu Jagodine.

Sve karte su na stolu. Robi je najavio da će Bajković, Mikić, Reljić, Vilotić, Tošić, Mijailović, Kadu, Evandro, Vešović, Kaluđerović i Jevtić napadati tri boda u Pomoravlju, rodnom gradu našeg Miloja. Vilota se vraća a Paja, Adi, Borha odmaraju za sredu.

Ali o sredi, tek posle subote u 15h. Do tada KO IGRA DOLE NA TRAVI, NEK SRCE OSTAVI ZA NAŠU POBEDU! Pobeda za Vilotu!

Tri boda za treću uzastopnu. Napred Zvezdo!

Jagodina – Crvena Zvezda, 12.mart.2011 13:00h Jelen Super Liga  18.kolo , stadion : „Gradski stadion“, Jagodina. Direktan prenos na TVArenasport1.

Повезане вести

3 comments

Comments are closed.