Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Blistala Zvezda i sve bolji Evandro

Kadu u prodoru

Crvena zvezda je nastavila da diže formu u Jelen Superligi odigravši najbolju utakmicu ove sezone i savladavši Jagodinu u gostima sa 2:0 (0:0).

Trener Prosinečki je na teren poslao sedam novih igrača u odnosu na utakmice sa Smederevom i Inđijom, a oni su mu se odužili na pravi način. Postigla je Zvezda dva gola, mogla još bar toliko (pre svih Vešović i Kaluđerović), ali najvažnije je da naša ekipa deluje sve bolje na terenu, i možemo reći, ako su nam na meču sa Smederevom odškrinuta „vrata“ nove igre, na današnjoj utakmici smo mogli da vidimo Crvenu zvezdu u pravom svetlu, onakvu kakvu želimo da je gledamo već dugi niz godina, i kakvu je Prosinečki tokom zime i najavljivao.

Ključni igrač susreta je Brazilac Evandro, koji iz meča u meč rapidno diže formu. U prvom kolu je bio prosečan, u drugom među najboljima, a danas jednostavno – igrač utakmice. Fenomenalnom asistencijom uposlio je kapitena Jevtića u 13. minutu, koji je majstorskim udarcem lobovao istrčalog Šimića i doneo vođstvo našem timu. Sjajnu igru na današnjem susretu Evandro je krunisao pogotkom u nadoknadi vremena u prvom delu igre. Brazilac je uputio maestralan šut sa 20-tak metara sa desne strane, koji je završio pod prečkom danas solidnog Šimića.

Mogla je Zvezda još u prvom poluvremenu do 3:0, međutim najveći krivac za gol manje je naš najbolji napadač Kaluđerović. U 23. minutu, posle udarca laktom jednog defanzivca Jagodine, Reljić je ostao gotovo bez svesti i ubrzo napustio teren. Penal je prema instrukcijama trenera trebao da izvede Kadu, međutim Kaluđerović je želeo da „razbije“ golgeterski post i šutira penal. Usledio je promašaj i burna reakcija Prosinečkog, a ono što mu je naš trener rekao na poluvremenu, sigurno mu nije prijalo.

Drugi deo utakmice je doneo nešto mirniju igru, naročito posle izlaska Evandra, koji je ovom partijom pokazao da je Crvena zvezda dobila plejmejkera kojeg je dugo tražila. Imao je dve šanse Vešović, međutim promašio je ono što verovatno ni na treningu ne promašuje.

Jagodinci su na ovom susretu imali nekoliko dobrih prilika, međutim naša odbrana na čelu sa odličnim Vilotićem i na golu sjajnim Bajkovićem, nije dozvolila da se i naša mreža zatrese.

Crvena zvezda je ovom pobedom napravila pravu uvertiru pred derbi u sredu, a navijači posle nekoliko godina konačno mogu da očekuju dobru i lepršavu igru, i bez ikakve sumnje ono što se uvek očekuje – pobedu nad „večitim rivalom“.

Današnjom utakmicom trener Prosinečki je pokazao da igra i taktika kakvu je forsirao tokom priprema i na početku proleća imaju veliki potencijal, i da je čak i sa ovim igračkim kadrom osvajanje trofeja i to uz blistavu igru, apsolutno moguće. Danas je, jednostavno, lepo bilo biti Zvezdaš, i uživati u 90 minuta odlične igre, kakvu od naših igrača nismo mogli da gledamo poslednjih godina.

Stadion: Jagodine
Sudija: Srđan Kaurin
Gledalaca: 12200

JAGODINA: Šimić – Nastić (od 76. Dragićević), Projić, Ilić, Vasiljević – Stojkov, Beljić, Vusljanin, Đorđević (od 70. Jovanović) – Đenić (od 62. Stojanović), Đilas.

CRVENA ZVEZDA: Bajković – Mikić, Vilotić, Tošić, Reljić (od 25. Ninkov) – Mijailović, Kadu, Evandro (od 62. Lazović) – Jevtić, Vešović – Kaluđerović (od 78. Koroman).

Повезане вести

4 comments

Comments are closed.