Moja Crvena Zvezda
БоксОстало

Milić:“Prekinuli su prvenstvo da Zvezda ne bi uzela titulu“

Miodrag Milić sa bokserima

Prvenstvo Srbije u boksu prekinuto je nakon prvog dela šampionata. Najboljih pet bokserskih ekipa Srbije, Crvena zvezda, Radnički Kragujevac, Loznica, Radnički Beograd i Spartak Subotica neće nastaviti takmičenje, a osnovni razlog je taj što su beogradski Radnički i subotički Spartak istupili iz takmičenja.

Ogorčenje u crveno-belom bokserskom timu, koji je nakon prvog dela šampionata zauzimao lidersku poziciju, je veliko, a povodom toga trener naših boksera i trener reprezentacije Srbije Miodrag Milić je izjavio:

– Da će do prekida da dođe znali smo još na početku takmičenja. Tada se samo sumnjalo da će beogradski Radnički i Spartak istupiti iz lige, a na kraju se to ispostavilo kao tačno. Izminirali su sve što je Bokserski savez Srbije i Udruženje klubova uradilo u cilju napretka plemenite veštine. Čudi me odluka Subotičana, a „Krstašima“ je ovo treći put da napuštaju takmičenje. Pre toga se to dogodilo 2001. i 2006. godine. Nedopustivo i neodgovorno. A boks je taman krenuo uzlaznom linijom. Sale su bile pune, a sada je razočarenje veliko.

Crvena zvezda je u takmičenje ušla sa velikim ambicijama i sa ulogom apsolutnog favorita. Zbog svega toga Milić je još više razočaran:

– Imali smo najbolji tim. Podržalo nas je Sportsko društvo, doveli smo najbolje boksere i bili prvi na tabeli. Nekome je zasmetalo da osvojimo titulu i namerno su prekinuli prvenstvo kako bi nas zaustavili na putu uspeha. Pričaju da je prvenstvo neregularno, a upravo je Crvena zvezda najviše oštećena. Marku Nikoliću je oduzeta pobeda u Loznici, a u Subotici su mu sudije bodovale 13 primljenih udaraca protiv Uvreića, da bi samo sedam dana kasnije na prestižnom turniru proglašen za najboljeg takmičara i za tri borbe sa svetskim i evropskim šampionima izgubio isti broj poena. Nismo hteli da se žalimo da ne bi došlo do ovoga do čega je ipak došlo zbog drugih. Želeli smo da svi u drugarskoj atmosferi privedemo takmičenje kraju, ali to sada nije moguće.

Повезане вести

4 comments

Comments are closed.