Moja Crvena Zvezda
АнализеЗвездаши широм светаКошарка

Учинак Звездаша широм света (кошарка): Феноменална партија Мајка Тејлора, одлични Ентони Мајлс и Хендерсон и Лешић

Дарко Миличић, Бостон Селтикс
Дарко Миличић, Бостон Селтикс

По први пут ове сезоне обићићемо Земљу кроз учинак наших играча, а први станица биће нам Сједињене Америчке Државе где су у току предсезонски мечеви.

Адам Морисон је у поразу Портланда од Сакраменто Кингса провео мало више од 5 минута на паркету и није се уписао у стрелце. Са друге стране, Бостон Селтикси убедјиво су поражени од Филаделфије 107:75, а Дарко Миличић је на паркету провео 16 минута, забележио 6 поена и 3 скока. Треба напоменути да се Д-Милл нашао у првој петорци.

Након САД-а, одлазимо у Белгију. Немања Александров је у поразу свог Пепинстера постигао 14 поена и забележио 6 скокова, док је Драган Тубак постигао 8 поена, док у победничкој екипи Шарлоа међу 12 играча није био доскорашњег јуниора Црвене звезде, Николе Јанковића. Остенде је на гостовању поражен од Лијежа 85:81, а Душан Катнић постигао је 9 поена.

У 4. колу Чешког првенства, Нимбурк је код куће врло лако савладао Остраву, 76:62. У редовима домаћих, бивши плејмејкер Црвене звезде, Мајк Тејлор забележио је 32 поена, 9 скокова и 9 изнуђених фаулова за 28 минута и укупни индекс корисности 36!

Идемо у Француску! Један од противника Црвене звезде у овогодишњем такмичењу Еврокупа, Орлеан поражен је код куће од Шолеа, 78:84. У редовима домаћих Џамар Јанг постигао је 16 поена и забележио 4 асистенције за 26 минута.

Петар Поповић, Артланд Драгонс
Петар Поповић, Артланд Драгонс

После Француске, селимо се у комшилук, Немачку. У победи Артланда над Бросе Баскетом, Петар Поповић је постигао 8 поена и забележио 4 скока за 18 минута. Бајерн је забележио нову победу, а Лоренс Робертс постигао је 12 поена и додао 8 скокова.

У Грчкој је одиграно 1. коло домаћег шампионата, а Олимпијакос је без већих проблема савладао ПАОК, 89:64. У редовима црвено-белих из Атине, Перо Антић постигао је 7 поена и забележио 4 ухваћене лопте.

У 3. колу Серие А, Емпорио Армани поражен је 80:58 на гостовању Авелину. Омар Кук био је најефикаснији у својој екипи са 12 поена, док је за домаће Никола Драговић постигао 18 поена и забележио 7 скокова. Бијела је врло лаго савладала Касерту код куће 82:65, а код гостију је одличан био Стеван Јеловац са 13 поена и 12 скокова. Још један противник Црвене звезде у групи у Еврокупу ове године, Динамо Сасари, савладао је код куће Канту 65:64.

У Уругвају увелико је у току кошаркашки шампионат. Екипа Малвина победила је у гостима Кордон 82:88, а Ентони Мајлс постигао је 16 поена и забележио 15 скокова!

Ентони Мајлс, Малвин
Ентони Мајлс, Малвин

Након обиласка топле Јужне Америке, сада ћемо на север Европе. Лијетувос Ритас победио је Красние Крила 81:70, за Лијетувос је Недовић постигао 11 поена, као и Омар Томас за тим из Русије. Милош Теодосић је у победи ЦСКА за 17 минута на паркету забележио 5 поена, а за гостујући тим Јенисеја Елмедин Кикановић је убацио 6 поена и ухватио 4 лопте за 12 минута проведених на паркету. Астана је победила Азомваш 75:72. У победничком тиму Бранко Цветковић је постигао 10 поена, док је Лука Дрча у победи учествовао са 2 поена. За госте из Украјине, Тадија Драгићевић је забележио 10 поена за 26 минута на паркету.

У Пољском шампионату Оливер Стевић учествовао је са 8 поена у победи свог Стелмета, а Урош Мирковићје постигао 12 поена у победи Полфарме на гостовању Старт Гднињи након продужетка.Бивши кошаркаши Црвене звезде имали су успешан викенд и у најјачој лиги у Европи, ЕНДЕСА лиги. Марко Кешељ учествовао је у победи Валенсије над Сарагосом (83:73) са 8 поена. Ривал Црвене звезде у Еврокупу, Кахасол, декласиран је на гостовању Естудијантесу 76:46, а Лука Богдановић постигао је 9 поена. Каха Лаборал врло лако је славила на Канарски Острвима против Гран Канарије, 64:80. Немања Бјелица постигао је 12 поена и забележио 13 скокова, док је Милко Бјелицанакон опоравка од повреде провео само 2 минута на паркету и није се уписао у стрелце.Кошарка у Румунији је све боља. Плоешти је код куће поражен од Тургу Муреша после продужетка, 79:85. За домаће је Владимир Тица постигао 13 поена, док је за госте Дарко Балабан забележио 13 поена и чак 19 ск0кова! Газ Метан је врло лако тријумфовао код куће против Констанце, а Слободан Дунђерскије за домаће постигао 13 поена, забележио 5 асистенција и 4 скока.

Владимир Штимац, Банвит
Владимир Штимац, Банвит

У Турској је овог викенда одиграно 1. коло. Анадолу Ефес победио је Банвит код куће (79:69), а Владимир Штимац је у гостујућој екипи забележио 11 поена и 8 скокова. Фенербахче је на „мишиће“ победио Ердемир у гостима за који је Џерод Хендерсон забележио 15 поена, 5 скокова и 3 асистенције за 33 минута на паркету. Олин Едирне победио је Газиантеп код куће 75:56, а Немања Протић је у победи учествовао са 4 поена. Јово Станојевић је постигао 14 поена у победи свог тима против Тофаша.

Што се тиче Украјине, Азовмаш је победио Днипро Азот 83:63, а Тадија Драгићевићпостигао је 9 поена и додао томе 5 скокова. Химик је био бољи од ЗНТУ, а Сава Лешић постигао је 27 поена, али и имао 12 скокова. Халична је изгубила од Будивелника, а Владан Вукосављевић је постигао 20 поена уз 12 скокова.

На крају своје „путовање“ завршавамо у региону. У 4. колу АБА лиге, Будућност је у Мађарској победила Солнок, Чедомир Витковац је убацио 7 поена, а Страхиња Милошевић 10 поена којима је придодао и 7 скокова. Игокеа се учвстила на врху новом победом, овога пута против Сплита, док је Бранко Јоровић је постигао 7 поена, забележио 5 скокова и 3 асистенције. Раднички Крагујевац је у Скопљу победио МЗТ 83:75. За домаћи тим, Урош Николић се није уписао у стрелце за 10 минута, Борис Бакић је постигао 6 поена.

Филип Шепа, ОКК Београд
Филип Шепа, ОКК Београд

У Србији, у домаћем шампионату Војводина је победила Константин, а у редовима Новосађана Стефан Стојачић је постигао 20 поена. БКК Раднички је као гост савладао ОКК Београд, док је Никола Силађи у победи учествовао са 4 поена . За ОКК-а је Алексеј Нешовић забележио 2 поена, а Филип Шепа 10 поена. Вршац је поражен од Мега Визуре, а Иван Саичић није улазио у игру.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

34 comments

Dzony окт 17, 2012 at 16:17

pocela je da me nervira kosarka nama treba neko kao entoni majls kao zabalalu iz cedevite znaci neko ko trojku moze da pogodi cesto i ko je pravi bek ocekuje se almond da proradi i treba nam pod hitno jos jedan plejmejker , stranac da bude svi nasi kvalitetni su u jake klubove a ovi sto su nasi a tuda veze nemaju vidite da svi imaju kvalitetnog pleja od cedevita sa Green-om koji ima metar ipo ali nam je zabio dvije trojke do svih drugih timova nas nelson da maximum 6 poena na utakmici od toga slobodna bacanje i jedno eventualno 2 polaganja sut nikakav sa distance sutnuo je jednom u sva tri meca i bio kratak a kao je bek koji se privikaca na pleja znaci
REAGUJTEEE !

Reply
Zvezda окт 17, 2012 at 15:24

Adam Morison i Lorens Roberts nisu nasi igraci ….pogotovo onaj kosati idiot sto samo sutira i ne igra odbranu,nakon izjave od pre par dana …. 😯 😆

Reply
Chinez окт 17, 2012 at 12:52

http://www.zurnal.rs/2012/10/17/slika-dana-radost-ernana-barkosa-i-lionela-mesija/index.html
Баркос није могао да се докаже на српским теренима, а изгледа да је питање да ли би то успео и Меси.

Reply
marko окт 17, 2012 at 11:59

Звезда пред стечајем: Дуг
порастао на 62,4 милиона евра!
Стари дугови износе 28,95 милиона евра,
актуелни 23,5, односно нови 10
милиона евра. Актуелни обухватају дуг према
Агробанци (11,5 милиона), Марфин
банци (седам милиона), Поштанској
штедионици (два и по милиона) и Пореској
управи (два и по милиона). Коначно, нови дугови (кредити) су
према ОТП банци (четири милиона),
Уникредит банци (пет милиона), те
позјамица од контроверзног
менаџера Фаљија Рамаданија, који је
Звезди позајмио 700.000 евра, а према договору са управом биће му
враћено милион, што значи да ће црвено-
бели на име камате дати 300.000 евра. Актуелна управа Звезде није успела да
смањи дугове, већ их је напротив
удвостручила!!!
УПРАВА НАПОЉЕ, ДОСТА ЈЕ БИЛО!!!
Bitno je da se vi admini jos niste oglasili, sram vas bilo. Klub ce nam se ugasiti cim se zavrsi sezona, zivi bili pa videli 🙁 🙁 🙁

Reply
Doctor окт 17, 2012 at 12:16

Ajde nacrtaj jezero, skoci u njega i udavi se! :facepalm:
Ovo nije nista da branim nekoga al sam 100% siguran da ni jedna njegova stavka oko dugovanjda nije istinita! Smece naslo da nervira po netu! 🙄

Reply
Драган окт 17, 2012 at 12:18

А на који начин ти желиш да ми огласимо? Ми увида у клупске пословне књиге немамо, и шта онда желиш да урадимо, на основу којих чињеница да напишемо било какав текст?

Reply
***DeLiJa***1OO% окт 17, 2012 at 12:22

to sam i ja govorio pre jedno mesec dana kada sam rekao da ZVEZDA duguje oko 60 miliona evra i da je pred stecajem ali mi su mi lupali minuse..evo…lukic i vesic najveci lopovi na svetu!!!

Reply
Chinez окт 17, 2012 at 12:46

Ja samza tebe davno rekao sta si… Pitanje je sto se potpisujes u procentima?!

Reply
***DELIJA 1OO%*** окт 17, 2012 at 12:51

zato sto sam 1OO % cigan 🙄

Reply
Chinez окт 17, 2012 at 13:11

Poznati sindrom sa sportala, dodje grobar, napise komentar, napljuje Zvezdu i potpise se Delija, a da bi bio uverljiviji, doda i 100%

Chinez окт 17, 2012 at 13:39

Delija sa fusnotom… 😀

Zeljko окт 17, 2012 at 11:38

Tejlor nas je koliko se secam tuzio fiba da mu dugujemo pare a i Stimac takodje nije hteo nikakav dogovor oko isplate dugovanja tako da ne vidim razlog za njihovo pominjanje.Pri tom i nisu ostavili neki dubok trag u Zvezdi.

Reply
timmy окт 17, 2012 at 13:06

da, oni nisu svjesni za kakav su klub igrali. nema velikan velikana. ajde ti otidji radi nesto i reci gazdi ili nekoj stranci ukoliko si sam svoj gazda da ti ne naplati ono sto ti pripada. jos samo u srbiji postoji ta fora “ znamo ciji grb nosimo, za sta se borimo“ kad cete shvatiti da je to glupost! dok god navijaci vjeruju u to to ce prolaziti. a to je jedna od vecih gluposti koje sam cuo. od zvezde nije ostalo nista sem imena( i to je upitno) grba( u pojedinim sekcijama ga pozajmljujemo) i mnogo dugovanja!

Reply
Ћошке окт 17, 2012 at 08:32

Нема потребе ни да објављујете иизвештај о Миличићу. Интересује ме само да читам о играчима који су играли у Звезди.

Reply
Бранимир окт 17, 2012 at 08:07

А Рикардо Марш? Ја га никако не могу заборавити.
Браво за текст.

Reply
Luka окт 17, 2012 at 18:05

Još uvek je bez kluba.

Reply
hehehehe окт 17, 2012 at 00:04

Niste naveli Morisona… Ipak nas on voli i nije nas napljuvao uopšte hahahahhahahah…. Kaže vozio se po čudnim gradovima autobusom hahhaahhahahh… dobro je da nije rekao da su navijači divljaci… tako će i sa ovim amerima biti… Odigraće polusezonu, eventualno do kraja sezone i paljbaaaaaaaaa… Bacanje para čisto, umesto da se afirmišu mladi domaći igrači…

Reply
Luka окт 17, 2012 at 00:18

Naveo sam ga na početku teksta 😐

Reply
losmi окт 16, 2012 at 23:15

Da pokusamo da vratimo Tejlora?!

Reply
ALcaponeDeLiJa окт 16, 2012 at 23:53

Bilo bi dobro ali smo ga jedva isplatili nakon sto nas je tuzio i tek nakon 2 godine je dobio pare,Cova ga isplatilo do kraja jbg.sumnjam da bi i za duple pare sad dosao,ameri su to,nije bio los ali jbg

Reply
Chinez окт 16, 2012 at 22:53

Jovo Stanojevic, on se jos bavi kosarkom? Pa koliko taj covek ima godina. Jedan od najboljih, a najmanje iskoriscenih krilnih centara u Srbijici majci.

Reply
ALcaponeDeLiJa окт 16, 2012 at 23:57

Ja sam njega volio nenormalno dok je bio kod nas,ali nenormalno puno ga gotivio,pratio ga,imitirao ga na basketu a inace smo imenjaci :),ali onog trenutka kad je posle inostranstva otisao prekoputa smucio mi se za ceo zivot,i posle toga nisam za njega cuo nikad,niti me je povuklo da cujem nesto o njemu sve do pre 2 minuta kad sam procitao njegovo ime ovde sto je Luka pisao .

Reply
Chinez окт 17, 2012 at 00:10

Ja sam tog coveka gledao na snimcima i divim mu se, tako je harizmatican lik da ni igranje u partizanu ne moze da me natera da ga ne gotivim. Iskren da budem divim se njegovim igrama i u partizanu, ali pamtim ga kao velikog Zvezdinog talenta. Tadija je pretio da ga nasledi, ali povrede su ga omele.

Reply
ALcaponeDeLiJa окт 17, 2012 at 13:29

Doduse da negresim dusu,secam se da je rekao na konferenciji za stampu kad je potpisivao da nije dosao zbog ljubavi vec zbog evrolige,i to je poslednje sto sam cuo o njemu :),ali nisam to mogao svarit nikako,to mi je kao (tad sam bio klinac mozda 10-12 godina) klincu bilo jako tesko bas sam ga gotivio jbg.poz

Reply
baba simana окт 16, 2012 at 22:51

haha henderson jos ziv.. ja mislio da ga je pojela gudra 😎

Reply
marko окт 16, 2012 at 22:20

sve sto mogu reci je henderson

Reply
Diablo окт 16, 2012 at 21:56

Lesic ima bolji indeks od tejlora

Reply
kalu окт 16, 2012 at 21:31

Dezmekasti Majls 😛 😛

Reply
DSCU окт 16, 2012 at 23:43

Hahahahah Edin i Kole carevi 😀

Reply
delija knin окт 16, 2012 at 21:30

veselin petrovic nije igrao za zvezdu,sto stavljate njega a grobarcina je… 👿

Reply
Luka окт 16, 2012 at 21:35

Potrkala se greška 🙂 Nenamerno je bilo, ne zamerite 🙂 :facepalm:

Reply
Stevan077 окт 17, 2012 at 13:56

Igrao je za FMP 😀 😛

Reply
delija knin окт 17, 2012 at 15:21

ja koliko znam ovo je zvezda a ne fmp,tako da me neinteresuju igraci fmp,niti bilo kog drugog kluba osim zvezde…

Reply
Uscanac окт 16, 2012 at 20:36

Luka, svaka cast!

Reply

Leave a Comment