Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Јовановић: „Први наредни меч је најважнији“

Након завршетка репрезентативне паузе у којој је учествовало 13 фудбалера црвено-белих, мисли свих на Маракани поново се усмеравају на клупске обавезе. Тешких десет дана у којима нису остварени очекивани резултати националних тимова не би смели да се одразе на екипу, и поремете је у намери да направи нову серију победа у борби за домаће трофеје. Један од ретких који се са осмехом вратио у Београд, свакако је Милан Јовановић, репрезентативац Црне Горе. Он је заједно са саиграчем Филипом Касалицом, предводио „соколове“ до велике победе, остварене на гостовању у Украјини.

„Морам бити задовољан. Победити једну тако велику екипу у гостима није мала ствар. Међутим, квалификације су дуге, нисмо стигли још ни до пола, тако да је рано за доношење било каквих закључака“ спушта лопту Јовановић.

Црна Гора је славила са 1:0, и овакав изненађујући резултат, требао би додатно да подигне самопоуздање код искусног дефанзивца.

„Никада нисам имао проблем са вером у себе. Узели смо велика три бода, због којих сам само још више учврстио самопоуздање, пред изазове који следе у дресу Звезде„, истиче црногорски репрезентативац.

Са званичним наступима националних тимова је завршено, бар до следеће године. Међутим након дешавања у Крушевцу и Скопљу у којима је учествовао велики број изабраника Александра Јанковића, постоји бојазан да се психо-физичке последице не одразе на игре у клубу.

„То никако не сме да се одрази на терен. Репрезентативни дрес је нешто сасвим друго у односу на клупски. Није лако, у свлачионици су утакмице репрезентација једна од главних тема и даље, али сви смо професионалци, и морамо да подигнемо главе и наставимо даље. Ради се о јаким момцима, стабилним личностима, и не треба сумњати да ће врло брзо изаћи јачи из читаве ситуације. Обавезе које нас очекују нису нимало наивне, и морамо бити максимално сконцентрисани и мотивисани како би побеђивали„, резонује Звездина „петнаестица“.

Конкретно, те обавезе значе, утакицу са БСК-ом на Маракани у суботу а затим у четири дана нова два гостовања. Најпре у среду 24. октобра Хајдуку у Кули у оквиру Купа Србије, а потом наредног викенда екипи Доњег Срема у Новом Саду.

„Већ смо се навикли на жесток ритам и путовања. Сваки меч је прича за себе и увек је прва наредна утакмица најважнија. Тако и размишљамо. У суботу на нашем стадиону играмо са Борчанима, озбиљно се спремамо за тај дуел. Тек од недеље ћемо размишљати о Куљанима, и тако редом. У фудбалу није добро мислити много унапред, идемо корак по корак„, закључио је Милан Јовановић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

8 comments

CZHN окт 18, 2012 at 20:41

Profesorski je igrao za CG,mogao bi i Janković da ga proba na lijevog beka…

Reply
Cira окт 18, 2012 at 20:16

otpisani101 za to sto ti pricas iskljucivi je krivac Aleksandar Jankovic i niko drugi.Ne mogu da shvatim kako ne vidite da covek jednostavno pojma nema…ajmo ovako pomislite trezvene glave bez strasti sta je taj Jankovoc osvojio nekada ? Koji veliki klub je trenirao ? Ko je gledao nekada da je bilo koja njegova ekipa razbijala i igrala lepo ? Da li mu je jedina preporuka ta sto je bio Muslinov pomocnik ? Trubio sam ovde danima da nemamo nikakvu igru i da je pitanje dana kada ce nam se desiti Subotica,sada opet vapim da otvorimo oci dok jos nije kasno,jer vrlo brzo sledi Subotica 2
Dovedimo trenera koji zna fudbal i kako napraviti igru hitno,jer Sale je po meni sve rekao.

Reply
otpisani101 окт 18, 2012 at 20:58

ciro sto jes-jes…posle kragujevca gde vodimo 2-0 i imamo 2 igraca vise mi grcevito branimo svoj gol,ja sam video da jankovic nema pojma…i ja sam ocekivao kada ce sve pobede na srecu doci na naplatu…to je bila subotica a posto igramo sve gore,umesto da igramo sve bolje,bojim se da ce se subotica ponoviti…samo pobeda u derbiju moze da spase jankovica…

Reply
otpisani101 окт 18, 2012 at 18:17

jovanovicu majstore…ti si bez dileme najbolji igrac zvezde ove sezone…i dok si ti najbolji a svakodnevno brojimo greske maksimovica,krnete,mladenovica,mikica, bajkovica a jedva se secamo mudrinskog,kasalice asamoe,milunovica i onda dodje subotica i mi se pitamo zasto. 3-0…e to je zato sto se jankovic protiv svakog protvnika u ligi brani po 60-70 minuta i odbrana je u centru paznje a napadace se niko i ne seca…kada jedan radnicki iz nisa na marakani igra ofanzivno i stvori 10 stopostotnih sansi i igra brzo i moderno, a zvezda ove jeseni igra ja mislim najsporiji i najdosadniji fudbal na svetu i mi se pitamo zasto partizan vodi na tabeli i zasto nismo u evropi?…e sve dok nam je odbrana glavna tema i ne pocnemo vec jednom da igramo ofanzivno 90 minuta,bar u ovoj smesnoj ligi u srbiji od titule i evrope nece biti nista…ja stvarno ne mogu da verujem da se zvezda u ovakvoj ligi brani i ne igra napadacki…a sto je jos gore nije bitan grad i protivnik…mi cuvamo rezultat i u beogradu i bordou i protiv nisa i protiv bordoa ,ma protiv svakog smo se branili…ma uprava napolje…

Reply
Homer окт 18, 2012 at 14:12

ovo je obaveštenje sa zvaničnog sajta:
„Обавештавамо вас такође да ће улаз за све ученике основних школа у пратњи родитеља бити бесплатан за јужну трибину. Потребно је само на улазу показати ђачку књижицу. За основце су резервисана два сектора, седам и осам, који се налазе уз западну трибину.“
ja sada pitam kako da uđem na tribinu sa dvoje dece od kojih jedno ide u OŠ a drugo ima tek 5 godina? 🙄 koju kartu da kupim za drugo dete kad nema jug u prodaji? 🙄 da li moram da drugo dete pošaljem sa nekim drugim na istok ili zapad? 🙁 kako prvaci da pokažu đačku knjižicu kad je još uvek nemaju,tek su krenuli u školu? 😥 šta drugo je dokaz da idu u školu? ❓ kako da im kupimo sok ili bilo šta na stdionu kad toga na jugu nema? 🙁 i ko je uopšte smislio ovakvu glupost? :facepalm: zar nije moglo lepo na istok ili zapad? 😕

Reply
escort окт 18, 2012 at 14:57

Idi slobodno sa oba deteta, niko nije lud da te ne pusti sa malim detetom. Sigurno ce pustati, jer je cilj ove akcije privlacenje dece da dolaze na utakmice, a ovo za djacke knjizice su stavili da stariji ne bi ulazili besplatno. Ti kao pratioc sa dvoje dece ces uci bez problema. Osim toga, kad je vec otvoren jug, verovatno ce postaviti neki stand ili ce ici onaj momak sa sokovima….a i ako ne bude toga, kupis lepo deci sokic u tetrapaku na slamcicu i problem resen, to moze da se unese.

Reply
milos окт 18, 2012 at 17:23

A zar nije zabranjen ulaz osobama mladjim od 18godina na stadion bez prisustva roditelja?

Reply
Laki окт 18, 2012 at 19:11

Jeste a mi smo svi sisali vesla 😀 Koga bre ne pustaju,kad god sam isao pustali su bez problema.Cak moom mladjem burazu od 9 godina nekad i ne traze kartu…

Reply

Leave a Comment