Moja Crvena Zvezda
МачевањеОстало

Edi Swartzer turnir

Jova Rajković

Оvog vikenda pioniri našeg Kluba boravili su u Austriji u Medlingu na tradicionalnom Edi Schwarzer turniru za decu.

Prvog dana takmičenja u kategoriji devojčica 1999 – to i mlađe u konkurenciji devojčica iz Austrije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije i Srbije nastupile su mlade floretašice MK Crvena Zvezda Anđela Kostić i Tamara Cvijović.Nakon dva kruga grupa, Tamara 8-ma, a Anđela 9-ta na tabli, što im je donelo međusobni duel za ulazak u najboljih 8.

Anđela Kostić i Tamara Cvijović

Bolja u duelu je bila Anđela Kostić pobedivši svoju klupsku drugaricu rezultatom 10:3. Kao osmoplasirana za ulazak u 4 radila je sa Kudlacek Beatris (AUT), prvoplasiranom nakon grupa, i tu borbu je izgubila rezltatom 4:10. U konačnom plasmanu Anđela Kostić sedma, a Tamara Cvijović deseta.

Katarina Rajković

Drugog dana takmičenja u konkurenciji devojčica i dečaka rođenih 1997 i mlađe za naš klub su nastupili Katarina Rajković i njen mlađi brat Jovan Rajković. Prvi je na planše izašao Jova koji je posle grupa na tabli bio osmi i u prvim eliminacijama savladao je Dur Daniela (AUT) rezultatom 15:14.

U nastavku takmičenja za prolaz u četiri izgubio je borbu od Mađarskog takmičata Mesaroš Tamaša (2:15) i tako zauzeo 6. mesto.Kod devojčica Katarina Rajkovic posle grupa 13., za prolaz u dalji tok takmičenja gubi borbu od takmičarke Mundigler Katarine (AUT) i na kraju je 13.

Priredila: Aleksandra Branković

Повезане вести

2 comments

Comments are closed.