Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичења

Црвена звезда – Сингидунум 15:2

BVK Crvena zvezda
BVK Crvena zvezda
BVK Crvena zvezda

 И без најбољих и најискуснијих играча ватерполисти Црвене звезде су веома лако изашли на крај са екипом Сингидунума и славили 15:2, у оквиру 4.кола првенства Србије. По четвртинама 4:0, 4:0, 3:1, 4:1. Најефикаснији су били Страхиња Рашовић и Никола Ешкерт са 3 гола, Вапенски и Стојчић су били стрелци два пута, а Виктор Рашовић, Сава Ранђеловић, Михајло Милићевић, Петар Ивошевић и Драгослав Савић по једном.

Иако без Андрије Прлаиновића, петог ватерполисте света, Дениса Шефика, Николе Рађена и Душка Пијетловића који су одмарали вечерас, са младим надама веома лако су наши ватерполисти изашли на крај са Сингидунумом. На вечерашњој утакмици капитен је био Марко Аврамовић, који заједно са Вапенским мало играо. Марко Драксимовић није ни имао посла на голу. Страхиња Рашовић и Никола Ешкерт су били најистакнутији и предводили млади тим. Већ на полувремену наш тим је водио 8:0, а до краја се постављало питање колика ће разлика бити. Једино што су мењали су били стрелци, а прилику да дебитује и велики аплауз је добио Душан Томић, рођен 1996. године. На крају, убедљивих 15:2 и трећа победа из исто толико мечева у домаћем првенству. Наш тим се налази на другом месту иза Радничког из Крагујевца, који је у дербију кола нанео први пораз Партизану после 117 утакмица, са утакмицом мање и три бода мање.

Следећи меч наши момци играју већ у суботу, против Београда, али на истом месту. ВК „Београд“ је замолио да буде домаћин на СЦ „11.април“ уместо на Ташмајдану, а наш клуб је изашао у сусрет. Дакле, 5.коло првенства Србије у ватерполу, субота 27. октобар 20 часова СЦ „11.април“, Београд – Црвена звезда.

Црвена звезда – Сингидунум 15:2 (4:0, 4:0, 3:1, 4:1)
Базен: СЦ „11. април“. Гледалаца: 350. Судије: Голијанин, Рагач.

Црвена звезда: Драксимовић, С. Рашовић 3, Стојчић 2, Ивошевић 1, Милићевић 1, Балаћ, Аврамовић, В. Рашовић 1, Ранђеловић 1, Вапенски 2, Савић 1, Ешкерт 3, Томић.
Сингидунум: Аризановић, Петровић, Чабрило, Гиговић, Стијепановић, Бијелић, Ђујић, Аврамовић 1, Ђорђевић 1, Симић, Матковић, Драшковић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

11 comments

nn окт 25, 2012 at 18:54

polako ali sigurno bez mnogo pompe koracamo ka vrhu 😉

Reply
milos 90 окт 25, 2012 at 14:18

Idemo dalje bre!!!

Reply
Звезда - Србија окт 25, 2012 at 13:37

Ја сам очекивао да ће углавном играти ови старији играчи. Очекивао сам и да ће млади добити шансу али не баш оволику. Види се да клуб размишља дугорочно а не као Раднички, у прошлом колу су добили 21:1, главни играчи се испуцавали а утакмицу су практично добили и пре него што је почела јер је играо најјачи састав. Можда они гледају да заврше први на табели да би у плеј-офу имали предност домаћег терена, али мислим да ипак треба размишљати дугорочно ако се има у обзир да су најбољи играчи потписали уговор на год, дана и младима давати шансу.

Reply
Boris окт 25, 2012 at 17:37

Klub razmišlja dugoročno i pre svega razmišlja o mladim igračima i o svojoj školi. Potrebno je vremena da se sve to razvije i funkcioniše kako treba, da bi za par sezona dobili klince iz sopstvenog pogona za prvi tim. Pre četiri godine je klub ponovo pokrenut i to je jako bitna činjenica.

Druga jako bitna činjenica je da se uporedi nekoliko stvari. Koliko mladih igrača Crvena zvezda ima u svom timu, a koliko drugi timovi, koliko je mladih igrača Crvena zvezda dovela u protekla dva transfer perioda a koliko drugi timovi, koliko ti mladi igrači dobijaju šansu u Crvenoj zvezdi, a koliko u drugim timovima i koji mladi igrači su okosnica i najbitniji u Crvenoj zvezdi, a koliko u drugim timovima. Da je situacija kakva bi trebala da bude Strahinja i Viktor Rašović bi odavno morali da budu u reprezentaciji Srbije.

I treća stvar – pogledajte u poslednje tri godine koji su najstariji igrači u našem timu. Pre svega, ko su ti igrači i koliko ima godina drugi najstariji. Prvo, Dejan Savić, pa Juga Vasović i danas Denis Šefik. Drugi najstariji protekle dve godine je bio najbolji vaterpolo golman sveta, Gojko Pijetlović, a danas Nikola Rađen, sa 27 godina. Doveli smo pojačanja, najbolje vaterpoliste sveta, fali samo Vanja Udovičić, i upravo ti klinci imaju od koga da uče i kako se postaje šampion i igrač. Razmotrite ove činjenice.

Ovo se zove sistem, primer iz udžbenika kako se vodi klub i kako se priprema tim za velika dela. Crvenoj zvezdi nije pomogla država, Crvena zvezda nema svoj savez, ni svoje sudije i ne treba igrače da potpišu za nju, da bi igrali u reprezentaciji. Crvena zvezda nema svoj bazen, što je tolika sramota, dovoljno samo o tome da pričamo, neki imaju svoje privatne bazene i priliv novca samo od toga. Crvena zvezda nikad nije pokrenula prljavu kampanju zato što nema svoj bazen i zavisi od drugih gde i kako i gde može da trenira. Crvena zvezda je bila šikanirana i omalovažavana postupcima pojedinih proteklih godina, Crvena zvezda nije veštački oživela i napravljena, već samo i isključivo su tri čoveka sebe dali u ovaj projekat, za klub, da bi danas imali zdrave osnove. Više o ovome, oko Nove godine.

Reply
mihailo mihailovic delijaaaaaaaaa окт 25, 2012 at 18:53

a jeste brate Borise sve sto si rekao u pravu si valjda ce se i vama u zvezdi osmehnuti sreca pa da pola zvezde bude u a selekciji a valjda ce se i nama osmehnuti sreca da ne gledamo vise nepravduuuuuuuuuu

Reply
Lazar окт 25, 2012 at 21:19

Borise dobro si informisan sto mi je drago . ali par pitanja
ostaju otvoreni . zasto nasa ekipa nema neku koncepciju u napadu niti prosle a jos manje ove sezone sve se svodi na kombinaciju dva igraca ili iznudjeni sutevi nasih igraca ,ne ide tecno kao kod kragujevcana ili glodara tu se gusimo sami sebe. ne vidim gde se i zbog cega treba odmarati igrace nisu odmarali ni u pro reku kad su bili tamo. mislim da je kontraproduktivno.

Reply
Boris окт 26, 2012 at 16:54

Taktika, igra – To bi najbolje objasnio onaj ko je i zadužen za to. Ja ne mislim da loše igramo, što smo pokazali protiv Monpeljea, možda to još uvek drugačije izgleda jer je tim, zaista, u fazi uigravanja. Igrači Monpeljea su crkavali već u trećoj četvrtini, dok smo mi plivali punom snagom. Dva meseca su zajedno, uigravanje je u hodu, biće to mnogo, mnogo bolje. Što se tiče koncepcije i akcije u napadu, protiv Monpeljea se to odlično videlo u nekoliko navrata, lepo za oko je bilo. Prošle sezone smo imali dobru igru, što može i na snimcima da se vidi. Imali smo pad igre, pad rezultat, psihički pre svega, pomalo neshvatljiv, posle iznuđenog poraza u derbiju, pa je to pokvarilo utisak. Nekad, kada smo bili zatvarani, se svodilo na pokušaje Juge Vasovića, ali verujem da bi svaka ekipa to iskoristila, kada ima jednog takvog majstora u ekipi. Oradea je primer, ali često je trgao ekipu, nekom bombom sa skoro pola terena. On je doktor vaterpola. Kragujevčani su skupili tim koji igra zajedno u reprezentaciji i nisu, do pre dva dana imali iole težu utakmicu. Videćemo ih. Mi smo imali i Jug i nezgodni Monpelje. Nisam toliki vaterpolo poznavalac, ovo je samo moje mišljenje. Na ovakvim utakmicama se uvežbava, traži, afirmafiše.. ne može da se prikaže sve što se zna.

Što se tiče odmaranja ekipe, objasnio sam u prethodnom postu. Nas očekuje veoma bitan i težak period – derbi, Olimpijakos u LŠ, pa posle i Radnički KG. Vaterpolo je mnogo naporniji od fudbala. Ja, kao neko ko je trenirao aktivno fudbal 10 godina i neko ko prati Zvezdu u vaterpolu, praktično od tog novog rođenja, i treninge i utakmice, mogu da uporedim. Ne vidim zašto bi rizikovali, a imamo utakmicu tri dana posle, bilo šta u jednoj ovakvoj utakmici, ne daj Bože neku povredu, neku glupost. Drugo, mladi igrači su dobili šansu. Ne vidim razlog u pobedi od 40:1 nad ekipom kao što je Singidunum radi nekog dokazivanja, ako možemo da uradimo dosta korisnije stvari i pružimo našim klincima priliku za afirmaciju. To što je Radnički sa prvim timom demolirao Singidunum, to je njihova stvar. Mi smo narod podložan senzaciji, možda su išli i na tu kartu. Niti se njihova snaga videla na toj utakmici, niti naša u sredu.

U Pro Reku su postojala dva tima. Jedan tim je licenciran samo za prvenstvo Italije, drugi samo za Ligu šampiona. Tako da je sve jasno.

Pružite šansu momcima, zaslužili su i više od toga. Bukvalno, prolivaju i krv i znoj.

Reply
qw окт 25, 2012 at 00:18

Tesko ce se osvojiti titula pored Radnickog koji ima ja mislim najjaci tim u evropi. Samo Filipovic i Udovicic su pola reprezentacije,a i selektor je tamo. Tako da to ce izgleda u buducnosti biti partizan 2,ko hoce u reprezentaciju morace da igra za radnicki. partizanovo pravilo.

Reply
Aleksandar окт 25, 2012 at 07:35

Ako ce mo tako, Partizan ce biti 3. A taj Radnicki ce se raspati toliko brzo kao sto se digo…

Reply
ivan окт 25, 2012 at 00:10

Gazi ih sve!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
ZVEZDA OOOOOO окт 25, 2012 at 00:08

Bravo majstori!

Reply

Leave a Comment