Moja Crvena Zvezda
ОсталоХокеј

Стартује хокејашка лига Србије

Хокејашка лига Србије за сезону 2012/13 коначно ће ипак стартовати. Као и сваке године, старт домаћег шампионата обележен је великим проблемима, али чини се да никада у историји српског хокеја на леду није било теже него пред старт овосезонског такмичења.

Елитно хокејашко такмичење у новој сезони требало би да има шест екипа: Црвена звезда, Партизан, Витез Београд, Спартак Суботица, Војводина Нови Сад и репрезентација Србије до 20 година.

Очекивања пред старт нове сезоне изнео је председник Савеза хокеја на леду Србије Александар Милосављевић:

– Првенство сигурно почиње. Постојали су извесни проблеми око цене термина за одигравање мечева сениорске лиге Србије, али ти проблеми ипак нису нерешиви. Челници СЦ „Ташмајдан“ су објавили да ће снизити цене термина и клубови озбиљно рачунају на то. Ако до тога ипак не дође клубови ће бити принуђени да своје мечеве одигравају у хали „Пингвин“ на Новом Београду.Поред тога Хокејашки клуб Црвена звезда има извесних финансијских проблема, али како сам сазнао црвено-бели имају сениорски тим и само се чека њихова званична потврда. Сви у савезу се надају да ће Црвена звезда бити учесник лиге. Мој лични став је да првенство мора да крене што пре па да у ходу решавамо настале проблеме, јер уколико чекамо да се све „скоцка“, шампионат сигурно не би кренуо до јануара 2013. године.

Повезане вести

3 comments

Anka окт 29, 2012 at 11:08

Realno ocekivano jer se u zimske sportove gotovo ne ulaze. Ovde treba pomoc drzave i OKS-a. Najveci broj graditelja iz Srbije je radilo u Sociju za predstojece OI ali pitanje koliko predstavnik cemo imate. Nezaboravimo da je najbolji rezultat imala bob ekipa na zadnjim OI koju su cinili atleticari i ljudi koji se totalno drugim stvarima bave u zivotu a da nije bilo Japanske Asocijacije pitanje da li bi imali bob za takmicenje. Mislim da treba ulagati u sportove kao sto su hokej, bob, skijanje i bijatlon. Recimo ono malo sto pratim imamo veliki broj mladih koji su odlicno predstavljali Srbiju u bijatlonu i ski-bord takmicenjima. Zasto u saradnji sa drzavom tj. ministarstvom za sport i OKSom kao i SSS ne bi potpisali jedan vitalan sporazum sa Ruskim sportskim savezom i OKSom gde ce omoguciti tesnu saradnju u struci i pomoci u unapredjenju zimskih sportova. Ne treba trositi reci ko je Rusija u zimskim sportovima. Ali sto da ne u nekim sportovima mozemo i sa najblizim nama po mentalitetu saradjivati Slovencima, pa ako hocete i Austrijanci (zemlja velesila u ski sportovima)

Reply
baba simana окт 27, 2012 at 15:43

i reprezentacija Srbije do 20 godina.. kakvu mi ligu imamo :facepalm: tuga

Reply
ЦЗБГ окт 27, 2012 at 13:34

ХОЋЕМО ТИТУЛУ! :mrgreen:

Reply

Leave a Comment