Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Licemeran odgovor „gospođe Ministarke“ našem košarkaškom klubu

Snežana Sarardžić Marković

Košarkaški klub Crvena zvezda je za svega 24 časa prešao put od fantastične pobede nad ljubljanskom Olimpijom, do štrajka igrača koji juče nisu trenirali, ali će ipak odigrati meč poslednjeg kola NLB lige sa zagrebačkim „mravima“. Pored toga, iz KSS stižu informacije da naši košarkaši neće moći da nastupe u košarkaškoj Super ligi ukoliko ne izmire dugovanja prema savezu.

Povodom svega KK Crvena zvezda je izdala saopštenje, a danas je stigao i odgovor Ministarke omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Snežane Samardžić Marković koja je u intervjuu za „Sportnetwork“ izjavila:

– Ministarstvo je već odredilo dugoročni plan kako da se pomogne Crvenoj zvezdi. Plan je da se izgradi dvorana, kao i za Partizan. Ipak, za izgradnju ćemo morati da sačekamo urbanističke procedure. Ovo je jedini način da pomognemo, a iz budžeta ne možemo da pokrivamo neke dugove.

Dok sa jedne strane KK Crvena zvezda grca u dugovima i preti konačan raspad, „gospođa Ministarka“ nudi halu kao pomoć. Država je maksimalno pomogla komšijama, čiji se dugovi kriju, dok Zvezda traži svega 15% sponzorstva koje je dobio Partizan od državnih firmi. Niko nije tražio da se bilo kakav dug pokriva iz budžeta Republike Srbije. Ovom licemernom izjavom „gospođa Ministarka“ je samo još jednom pokazala da nema obraza kada je SD Crvena zvezda u pitanju. U njenoj hali, ako je ikada bude izgradila, neće imati ko da trenira.

Gospođo Samardžić-Marković, ukoliko imate i malo obraza sklonite se sa pozicije koja Vam ni po čemu ne pripada. Sramotno je to što radite. I kada ćete jednom izaći u javnost sa konkretnim predlogom kako se može pomoći srpskom sportu u opšte.

Повезане вести

10 comments

Comments are closed.