Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Odlični rezultati džudista na Prvenstvu Beograda

Džudo klub Crvena zvezda

Džudisti Crvene zvezde ostvarili su odličan rezultat na Prvenstvu Beograda za seniore.

Titule šampiona danas na borilištima SC „Šumice“ osvojili su Ljiljana Savanović (do 48 kg) i Nikola Nikolić (do 90 kg). Bronzanim odličjima okitili su se mlada Angelina Poznanović (do 57 kg), Goran Jovanović (preko 100 kg) i Andrija Đurišić (do 100 kg).

Uz osvajače medalja učešče na predstojećem Prvenstvu Srbije učešće su izborili Rade Šavija ( preko 100 kg) plasmanom na peto mesto, kao i Pavle Radulović ( do 66 kg) i Ostoja Lukić ( do 60 kg) koji su takmičenje završili na sedmoj poziciji.

– Ono što je planirano to je i urađeno. Nikola Nikolić je kapitenski,  kako i dolikuje,  predvodio naš tim na Prvenstvu Beograda. Nikolić je jasno pokazao da je u odličnoj formi i u potpunosti je  ispunio sve što je dogovoreno osvajanjem zlatnog odličja- istakao je Aleksandar Saša Trpković, trener prve ekipe DŽK Crvena zvezda i sportski direktor našeg kluba.

Prema očekivanjima Ljiljana Savanović, najbolja seniorka Srbije u kategoriji do 48 kilograma u 2010. i u ovoj godini, na Prvenstvu Beograda u potpunosti je opravdala poverenje.

– Ljiljana je u odličnoj formi što je jasno pokazala i danas u Šumicama. Očekujem da u istom tempu nastavi i u periodu koji je pred nama.

Mlada Angelina Poznanović u novoj težinskoj kategoriji, do 57 kilograma,

Angelina Poznanović i Ljiljana Savanović

okitila se bronzanim odličjem u konkurenciji iskusnijih i starijih takmičarki.

Uz Angelinu odlično su radili i Goran Jovanović koji je potvrdio rezultat iz 2010. dok je naš  prekaljeni takmičar Andrija Đurišić, još jednom opravdao kvalitet u Šumicama.

Iako je naš Mladen Marković ( do 73 kg) danas blistao na strunjači Šumica, na žalost, nije imao dovoljno sportske sreće da prođe dalje i plasira se na Prvenstvo države.

– Mladen je danas bio odličan. Ostvario je četiri odlične pobede. U tri ostala meča, na žalost sportska sreća mu nije bila naklonjena. U duelima sa iskusnijim takmičarima Mladen je jasno pokazao da su u pitanju nijanse. Ipak,  uprkos činjenici da se Mladen neće naći na predstojećem  Prvenstvu Srbije, želim da naglasim da sam izuzetno zadovoljan kako je radio i da sam siguran da  njegovo vreme tek dolazi.

Mladi Dušan Nikolić ( do 81 kg) zbog povrede ruke nije danas nije branio boje našeg kluba na na Prvenstvu Beograda.

– Dušan je bio povređen što ga je onemogućilo da učestvuje, dok je naš  mladi Milan Nikolić ( do 73 kg)  uprkos činjenici da u premijernom seniorskom duelu nije uspeo da zabeleži pobedu protiv odličnog Nemanje Petrovića, ipak pokazao kvalitet. Sada,  međusobni skor između ova dva borca je posle ove borbe nerešen,  što dovoljno govori. Milana kao i njegovog brata Dušana, tek očekuju takmičenja i sasvim sam siguran i odlični uspesi.

Već naredne nedelje najbolje srpske džudiste u seniorskoj konkurenciji očekuje prvenstvo države čiji će domaćin opet biti voždovačka sportska hala Šumice.

– Očekujem da svi naši borci nastave sa odličnim rezultatima. Jasno je da će konkurencija biti još jača i bolja,  ali samo na taj način se i može doći do odličnih rezultata- istakao je Aleksandar Saša Trpković.

Učinak naših takmičara:

– Ljiljana Savanović;  -48 kg; I mesto

-Angelina Poznanović -57 kg, III mesto

-Tijana Ćetojević -57 kg, III mesto

– Ostoja Lukić ;  -60 kg; VII mesto

-Pavle Radulović; -66 kg;   VII mesto

-Mladen Marković; -73 kg;   V mesto

-Milan Nikolić; -73 kg;   bez plasmana

-Dušan Nikolić; -81 kg;   VII mesto

-Nikola Nikolić; -90 kg;   I mesto

-Ranko Rajić; -90 kg, bez plasmana

-Andrija Đurišić; -100 kg;   III mesto

-Goran Stokanić -100 kg, bez plasmana

-Goran Jovanović; +100 kg;   III mesto

-Rade Šavija;  +100 kg;  V mesto

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.