Moja Crvena Zvezda
Моја Црвена звездаУтисак недеље

Утисак недеље: Викенд у којем је Звезда засијала

Протекли викенд остаће вероватно дуго упамћен, јер је био један од најуспешнијих за спортисте СД Црвена звезда у последње време. Између осталог, први пут ове сезоне у истом колу су победе славили и кошаркаши и фудбалери. Поред њих, рукометаши и одбојкаши су такође били успешни, али и лепши део ових секција – наше девојке. Чак је и један ревијални меч, голф-дерби на Ади припао црвено-белима. Једини неуспех доживели су стонотенисери и куглаши. Кренимо редом.

Фудбалери су након много драме успели да преокрену резултат у Новом Саду и славе против Доњег Срема са 2:1. Ова победа остала је у сенци срамног понашања челника, појединих играча и службених лица „домаћих“ у току, али и после меча. На крају, оно што нас занима: Доњи Срем – Црвена звезда 1:2.

Кошаркаши су на старту сезоне били највеће разочарање. Порази на старту довели су наше момке у опасност да пред вечити дерби дођу у ситуацију да на табели имају скор 1-5. Међутим, сигурном игром остварена је победа у Скопљу и поред неколико слабих периода у току меча. Још већи значај овај тријумф има ако се зна да је одсутан био Елтон Браун, али и Мајкл Скот, који је заменио Алмонда у нашем тиму. На крају, МЗТ – Црвена звезда 60:75.

Црвено-бели шампиони, одбојкаши и одбојкашице успели су да дођу до нових победа. Наши момци славили су лако против лидера у прва два кола, Младог Радника са максималних 3:0. Овом победом направљена је сјајна увертира за меч Лиге Шампиона, који их очекује, али и још једном демонстриран квалитет и супериорност у домаћем шампионату. Одбојкашице после тесног пораза у ЛШ полако хватају ритам и враћају се у победнички колосек, што ће бити веома значајно у наставку шампионата. И оне су славиле, овај пут против Јединства (СП) са 3:2.

Млади рукометаши Црвене звезде у веома неизвесној завршници наставили су сјајну серију и одлично завршили циклус мечева пред паузу због наступа репрезентације. На крилима фантастичног капитена Докића, наши момци успели су да на плећа оборе и Зајечар. На крају је било 33:31! Девојке су такође биле успешне. У Бачкој Паланци пао је Нопал. Резултат је био 31:29. Овом победом наше девојке значајно су поправиле свој пласман, па у следећем мечу, који играју на свом терену можемо очекивати још један тријумф и продор ка врху табеле.

Ватерполисти су као по обичају лако славили. Београд – Црвена звезда 3:16. У овом мечу велики број репрезентативаца је одмарао, а шансу су добили млађи играчи, који су у потпуности оправдали очекивања. Права искушења у ЕЛ и домаћем првенству тек следе.

Занимљив меч одигран је на Ади Циганлији. Тамо су се састали голфери, који су представљали Црвену звезду и Партизан. И овде су црвено-бели били успешни. Славили су са 7:4. Нажалост, наши куглаши нису успели да дођу до победе. У вечитом дербију, и поред одличног почетка, поражени су од вечитог ривала. Резултат – 3:5. Сличну судбиму доживели су и стонотенисери, који су поражени од Кикинде са 4:2.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

4 comments

zvezdas окт 30, 2012 at 16:45

Zasto i KK i FK igraju u subotu u sedam, ovako zvezdasi ne modu da gledaju obe utakmice??? Bezveze

Reply
veliki pravi zvezdas окт 30, 2012 at 14:35

Tako treba samo da se nastavi i ako je bilo gresaka da se te greske manje dogadjaju u svakom sportu gdje igra Crvena Zvezda 🙂

Reply
CZHN окт 30, 2012 at 14:07

NEKA SVAKI BUDE TAKAV.

Reply
dexa7 окт 30, 2012 at 13:55

Samo tako nastavite 🙂

Reply

Leave a Comment