Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

Лига шампиона: Црвена звезда-Закса 0-3 (18-25; 15-25; 19-25)

У дворани ‘‘Шумице“ екипа Црвене звезде је дочекала  Заксу из Пољске у оквиру другог кола Лиге шампиона, али није успела да изненади фаворизованог противника и упише прве бодове у престижном такмичењу, Црвена звезда-Закса 0-3 (18-25; 15-25; 19-25)

Црвена звезда: Александар Околић, Милан Перић, Милош Грујичић, Александар Гмитровић, Лазар Копривица, Вук Милутиновић, Немања Јаковљевић, Михајло Митић, Душан Петковић, Милан Ћелић, Максим Буцуљевић, Филип Вујић

Закса: Серђи Капелус, Доминик Вичак, Антонин Рузијер, Павел Загумни, Криштоф Заплачки, Грегорж Пиларж, Јури Глађир, Лукаш Визневски, Луис Фелипе Маркеш Фонтелес, Пјотр Гачек, Михал Ручјак, Марцин Можђонек

Одбојкаши Црвене звезде су на крилима сјајне подршке Делија пружили сјајан отпор  Пољацима у првом сету, али су у завршници сета изгубили концетрацију кад при резултату 18-19 дозвољавају противнику серију од 6 поена за коначних 18-25.  И поред проблема на пријему црвено-бели су све до саме завршнице били у игри, па је резултат убедљивији него што су на терену Пољаци заслужили.

Други сет је почео јако лоше по Црвену звезду. Великим бројем грешака и слабим пријемом сервиса звездаши су већ на првом техничком тајм-ауту омогућили Пољацима предност од 5 поена.  Покушао је тренер Душко Николић променом техничара, тј. увођењем Буцуљевића уместо Митића да побољша организацију напада, али блок Заксе је остао попут зида за наше одбојкаше у периоду између два техничка тајм-аута, па су Пољаци лако дошли до 16-10. Јако лоша игра се наставила све до краја сета, па је резултата 25-15 за Пољаке потпуно реалан.

Потпуно друга прича на почетку трећег сета! Сјајни сервиси Црвене звезде праве много проблема на пријему екипи Заксе, која не може добро да организује напад и на први технички тајм-аут одлази се са предношћу нашег тима од 8-4. Међутим, Пољаци су убрзо стабилизовали пријем, а невероватном игром у пољу и разноврсним нападима долазе до предности 13-12, а затим и од 16-13 на другом техничком тајм-ауту. Закса је све до краја сета одржала невероватно висок ниво игре, из минута у минут је расла њихова предност, све до коначних 25-19.

Црвена звезда је поражена и у другом колу Лиге шампиона, али места за жал има само у другом сету када су црвено-бели без обзира на младост и неискуство приказали веома лошу игру. У првом и трећем сету је пружена сасвим задовољавајућа партија и поред убедљивих пораза у њима, али треба имати на уму да против врхунске екипе као што је Закса у овом тренутку више није могло. На крају, утакмице Лиге шампиона ће бити велика школа за младе одбојкаше Црвене звезде, који ће у наредним сезонама имати далеко више успеха у оваквим утакмица, али од државе и спонзора највише зависи да ли ће те успехе доживети у дресу Црвене звезде.

Поени: Петковић – 12, Копривица – 8, Јаковљевић – 8, Митић – 3, Околић – 2, Милутиновић – 2, Перић – 1.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

7 comments

predsednik82 окт 31, 2012 at 11:26

Ma, predali se. Fuj!

Reply
dr окт 30, 2012 at 22:13

Svi nas pocepali,realno nismo imali sansu ni jedan set da uzmemo za dve utakmice 😀 Znaci da nasa odbojka debelo kasni za evropom.

Reply
dexy122 окт 30, 2012 at 21:30

Jedini problem koji mi imamo je sto je ekipa jos mlada i neiskusna. Ovi momci ce za dve tri godine kidati. Bitno je da rasturamo u nasoj ligi i pretimo ovima u evropi. Ovo je nova trofejna ekipa OK Crvene Zvezde i reprezentacije Srbije. Ako se ne varam mi nemamo niti jednog stranca u timu, i skoro svi su iz Zvezdine skole. Tako bi trebalo ostali sektori naseg SD da funkcionisu. OK je primer odlicnog kluba u SD.

Reply
CZV окт 30, 2012 at 21:28

jbg izgubili smo od jacih u prvom setu nezz sta se desilo od 19-18 za njih, 2 su nas razbili nema sta a 3 na kraju sam se iznervirao znaci imamo minus 4 i svaki nas igrac tehnicki servis ali nema vezez idemo se boriti za 3 mjesto i cev kup

Reply
nebo окт 30, 2012 at 21:20

ipak smo mi 2 liga za ovo takmicenje..

Reply
Zvezdan окт 30, 2012 at 20:49

Имамо проблем са организацијом напада због лошег пријем сервиса то је дефинитивно. С лакоћом заустављају смечеве тројним блоковима.

12-20

Одлична подршка са трибина око 200-300 „делија“.

Reply
delija окт 30, 2012 at 20:42

i napred zvezdo tebe volim ja!!!možete vi to momci,pogotovu sa delijama!

Reply

Leave a Comment