Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

Митић, Петковић и Николић, након пораза од Заксе

OK Crvena zvezda

Наши одбојкаши изгубили су од пољске Заксе резултатом 0:3 (18-25; 15-25; 19-25), и тим поводом, након утакмице, медијима су се обратили Михајло Митић и Душан Петковић, као и тренер Душко Николић.

Они су доста боља екипа од нас, то се видело на терену. Можда смо у пар наврата могли да им запретимо, али видело се да држе меч у својим рукама. Ја им честитам на победи, види се да су доста искуснији од нас, они играју ЛШ, бар једно десет година, тако да, понављам-искуство је пресудило.„-рекао је Митић, а затим је пред камере изашао Петковић:

„Они су данас играли тачно колико им је требало. Ми смо се мало уплашили њих, знали смо да су одлични сервери, па нам се дешавало у првом сету да нам падне шест, седам ас-поена, а да нисмо ни пипнули лопту. Мени се то не свиђа, могли смо да уложимо мало више труда у одређеним ситуацијама. Олако смо допуштали да нам предност исклизне из руку. Дођемо до неког резултата и дозволимо да га они преокрену. Због тога пораз изгледа убедљиво, а није тако, нису толико добро играли да бисмо оваквим резултатом изгубили. Ми се јесмо трудили и имали смо велику жељу, али резултатски гледано, могли смо боље.

Душко Николић потражио је узрок пораза у младости и неискуству:

Ја увек морам да истакнем да смо ми млада екипа, премлада за ЛШ. Ја заиста од момака увек тражим само да се боре и да дају све од себе, како у ЛШ, тако и у домаћем првенству. Ми смо одмах после жреба знали шта нас чека. Прошле недеље смо играли са Трентином, који је пар дана пре тога постао светски првак, сад смо угостили Заксу, која је по мени, одмах до Трентина по квалитету. Имали смо проблем са завршницом сетова, они су јако озбиљна екипа. Неће да погреше, неће да поклоне поен, све мора да се заради. Ми немамо квалитет, а ни искуство да бисмо могли да им парирамо у том сегменту. Доказ тога је трећи сет, где смо повели, али тај резултат нисмо успели да сачувамо.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Какво је Ваше мишљење о овом мечу?

Повезане вести

1 comment

monako окт 31, 2012 at 14:33

Zasto nije igrao Stoilovic?Nije ga bilo ni na klupi.

Reply

Leave a Comment