Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

Kup CEV: C.zvezda:Urbino 3:1 (25:19, 23:25, 25:19, 25:21) – LIVE

Odbojkašice Crvene zvezde igraju prvi susret polufinala Kupa CEV. Protivnik je italijanska ekipa Urbino. Meč se igra u hali SC „Šumice“.

Crvena zvezda : Urbino  3:1 (25:19, 23:25, 25:19, 25:21)

Treba napomenuti da je italijanska ekipa u dosadašnjem delu Kupa CEV izbacija ekipe kao što su Uraločka, Istr i Bešiktaš. Međutim, svi se nadamo da možemo videti Crvenu zvezdu ove sezone u finalu Kupa CEV.

Prvi set su naše odbojkašice dobije fantastičnom igrom u kojoj se posebno isticala Sanja Malagurski. Deluje kao da su devojke u crveno-belim dresevima mnogo iskusnije. Gošće iz Italije nikako nisu mogle da dođu do svoje igre. Konačno 25:19 i 1:0.

Drugi set je protekao u naizmeničnim serijama obeju ekipa. Italijanke su mnogo bolje započele set, ali su se naše devojke na vreme vratile u igru. U naizmeničnim serijama ipak je više sreće u finišu seta imala ekipa Urbina i stigla je do izjednačenja. 23:25 i 1:1.

Fantastična igra svih devojaka u crveno-belom. Početkom seta Italijanke su povele, ali su naše odbojkašice uspele da preokrenu rezultat i da održe prednost od 2 do 4 poena do samog kraja trećeg seta. Ana Bjelica i Sanja Malagurski briljiraju u večerašnjem meču, ali se ni ostale devojke ne smeju zaboraviti. 25:19 za 2:1.

Četvrti set je počeo neverovatno. Naše devojke su došle do prednosti od neverovatnih 11:1. U tom momentu Italijanke su delovale kao školska ekipa koja je došla da odigra meč sa profesionalnim timom. I publika se probudila. Čije se dobro poznat refren: „Svuda grmi okolo, naša pesma ponovo, sve je gotovo, sve je pijano, naša Zvezda prva ponovo“. Ipak igra iz snova nije mogla da potraje ceo set, jer Italijanke su ipak veoma iskusna ekipa. Vrlo brzo su igračice Urbina uvele set u egal. Na sreću i zahvaljujući fantastičnoj Ani Bjelici, naše odbojkašice su u sam finiš seta ušle sa prednošću i uspele da iskoriste petu set, meč loptu i dođu do fantastičnih 25:21 i 3:1.

Ovom pobedom odbojkašice Crvene zvezde su došle vrlo blizu ponovnog plasmana u finale Kupa CEV. Revanš meč na programu je već u nedelju 20. marta u italijanskom Urbinu.

U drugom polufinalnom susretu češka ekipa Dubrava je savladala ruski Krasnodar rezultatom 3:0.

Повезане вести

6 comments

Comments are closed.