Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаОдбојкаСпортско Друштво

Додир шампиона у Осечини

 Акција „Додир лиге шампиона“ заједно са најбољим одбојкашицама Црвене звезде стигла је у Осечину. Меч између црвено – белих одбојкашица и девојчица локалног клуба одржан је у Спортској хали у Осечини, а највише су уживали најмлађи пред којима су наше прослављене одбојкашице извеле показни тренинг пред ученицима ОШ „Браћа Недић“, како би им показале неке од најзанимљивијих потеза одбојке.

Циљ акције „Додир лиге шампиона“ је промоција спорта међу децом и младима широм Србије, што је један од приоритета „Стратегије развоја спорта у Републици Србији“ за 2013. годину.   
Министарство омладине и спорта планира да и у наредном периоду организује сличне манифестације, да би се спорт приближио најмлађима и да би се деца мотивисала да слободно време проводе квалитетно, бавећи се спортом.

Делегацију Министарства омладине и спорта, у којој је био и саветник за школски спорт Игор Маринковић поздравио је и примио председник општине Осечина Ненад Стевановић, као и председник Одбојкашког клуба „Осечина“ Живорад Бојичић. Утакмици је присуствовао и председник Одбојкашког савеза Србије Александар Боричић.

Ревијална утакмица између Црвене звезде и Осечине, трећа је у низу у оквиру акције „Додир лиге шампиона“, која ће деци омогућити да се упознају и друже са врхунским спортистима. 
Акција „Додир лиге шампиона“ прилика је да  рукомет, одбојку, кошарку, ватерполо, тенис и остале спортове деца заиграју заједно са спортистима који су већ остварили изузетне резултате и освојили бројне медаље, што 
је својеврсни подстицај деци да слободно време проведу на најквалитетнији могући начин и посвете се спорту.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

Leave a Comment