Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Najava: Crvena Zvezda – BSK Borča

Sever, foto "Delije-caffe"

Idemo dalje! Jedna „lasta“ ne čini (Zvezdino) proleće. Igrali smo dobro većim delom utakmice u Kupu, stvarali šanse, promašivali ono što ne sme da se promaši, kazna je stigla i izgubili smo.

Kao što je naša legenda, neko kome su utakmice protiv fudbalskih velesila bile trening, a utakmica protiv njih futing, Dejo Savićević rekao – “Takav je fudbal, igraš dobro i izgubiš!”.  Istina da nam je još uvek gorak ukus jer ih nismo pobedili  tri godine, a onaj u sredu nam je već peti uzastopni poraz. Nismo im dali gol na trećoj uzastopnoj utakmici, što još više podgreva našu želju da pobedimo, a kada dođe taj trenutak, promeniće se mnoge stvari. Šteta, mogao je Borha dosta toga da promeni.

Sledi BSK Borča na “Mari”, a mi treba da odgovorimo sa još većom podrškom Robiju i momcima. 30.000 na “Marakani” protiv BSK iz Borče, zašto da ne? Najbolji lek!

Tim iz predgrađa, sa opštine Palilula, direktno zahvaljujući nama ima priliku da još jednom igra na superligaškim stadionima, odnosno, koristi OFK-in stadion za domaćinstvo nama, njima, Voši… Jasno je kao dan, da je Dostanić ispunio svoju „misiju“ prošle godine, uzeo nama titulu – doneo Borčancima opstanak. Doduše, nije sam, nego sa nekim u tandemu, ali bilo prošlo, neka njima služi na čast. Od tada kolaju priče da mi imamo sigurna tri boda u mečevima protiv ekipe ‘”preko Pančevačkog mosta”. Srećom nam ne daju igrače..

CZ  N B

Beograd :  1 0 0 1 1:3

Borča :       2 2 0 0 4:1

Ukupno :    3 2 0 1 5:4

  • BSK Borča svoje utakmice kao domaćin igra na stadionu OFK Beograda

Prvi međusobni meč smo odigrali 5. decembra 2009. godine na „Omladinskom stadionu“  na Karaburmi. Pobedili smo 1:0, golom Aleksandra Jevtića. I tada smo igrali protiv Borčanaca posle poraza u derbiju. Samo tada smo izgubili u prvenstvu na Marakani – 1:2. Tada smo im poslednji put zatresli mrežu, ali ipak nismo mi. Već autogol Kneževića.

Doživeo je FK BSK Borča da pobedi Crvenu Zvezdu na Marakani. 13.maja 2010. godine najveći uspeh u istoriji kluba doneli su Đukić, Krstić i Radunović. Mi smo poveli golom Savia u ’43 minutu.

I u prošlom meču – 12.septembra 2010. godine, mi smo bili bolji razultatom 3:1 na Karaburmi, golovima Trifunovića, koji je dva puta pogađao i Vešovića u samoj završnici utakmice. Strelac za BSK bio je Knežević.

Ono što je zanimljivo je da nas u četvrtom meču protiv Borče predvodi i „četvrti čovek“, četvrti trener. Pižon Petrović, Ratko Dostanić, Aleksandar Kristić i Robi Prosinečki. Ovo je i četvrti meč nastavka sezone i čekamo našu i Robijevu četvrtu uzastopnu pobedu. Pa neka bude i 4:0, da zalečimo rane i upotpunimo broj 4.

Glavu gore, idemo dalje. Pobeda je imperativ. U prošlom kolu smo ubrali jagode, u sledećem idemo da ljuljamo Javor. Pre toga najbitnija je Borča, pa utakmice sa ruskim šampionom Zenitom na Mari i braćom ThrylosimaOlympiakosom u Atini za vreme reprezentativne pauze, u samo dva dana.

Bratski zagrljaj za nastavak sezone će puno značiti. Kad teško je, kad je loše i kada ti ne ide…!

SVI NA MARAKANU!

Crvena Zvezda – BSK Borča, nedelja 20. mart 2011. 19:00h Jelen Super Liga  19.kolo , stadion : „Marakana“, Beograd.

Direktan prenos na TV Prva.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.