Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошаркаМлађе категорије

Још једна Звездина школа кошарке

После преподневног тренинга у дворани у Железнику, тројица првотимаца црвено-белих морали су на додатно презнојавање. И то у фискултурној сали ОШ Владислав Рибникар у центру града. Додуше, у питању је био само лакши тренинг, показни. И то за оне најмлађе. Међутим, због узавреле атмосфере и интезитета игре са малишанима црвено-бели трио поштено се ознојио.

Рашко Катић, Лука Митровић и Мајкл Скот промовисали су Звездину школу кошарке дружећи се са дечацима и девојчицама узраста од 7 до 11 година. Кошаркаше је у дочекало око 80 раздраганих малишана, а права ерупција одушевљења уследила је када су Катић, Митровић и Скот ушли у салу.

Звездин трио се са малишанима забављао играјући се на кошаркашком полигону, а нису изостала ни такмичења. Играо се баскет 3 на 3, затим такмичило се у шуту, а најзаниљивије је било у закацувању, где је малишане Мајкл Скот оставио без даха. Меч у баскету завршен је мирољубивим резултатом 3:3, а репрезентација школе предвођена појединим наставницима показала се у одличном светлу.

Катић, Скот и Митровић поделели су неколико корисних савета, одговарали су на питања радозналих баскеташа, а потом су стрпљиво давали аутограме и поклоне.

– Ово је сјајна ствар, не само за Црвену звезду, већ за кошарку уопште јер се на овај начин најбоље промовише игра под обручима. Свестан сам колико овим клинцима значи овакав тип дружења зато ми је веома драго што сам био у прилици да учествујем у свему овоме – констатовао је Рашко Катић.

Под слоганом – ИГРАМ У ЗВЕЗДИ, А ТИ – на територији Београда отворено је четири Звездине школе кошарке. Осим у ОШ Владислав Рибникар, Звездина школица за мале кошаркаше ради у Баскет ленду (Чукарица), ОШ Браћа Јерковић (Железник) и Сава Шумановић на Алтини. Све додатне информације око уписа малишана са којима раде искусни тренери и проверени педагози можете добити на број телефона 066/325-955.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

Leave a Comment