Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

Петковић и Николић након Тура

Dušan Petković

Одбојкаши су вечерас одиграли меч трећег кола ЛШ, са француским Туром, од којег су изгубили резултатом 0:3.

Тим поводом, одмах након утакмице, медијима су се обратили Душан Петковић и тренер Душко Николић.

На констатацију да је био најефикаснији играч, Петковић је одговорио: „Не бих да издвајам никога, без обзира на број поена, сматрам да мој учинак није онакав какав би требало да буде. Мислим да смо могли много боље да одиграмо меч. Не говорим о резултату, већ о самој игри, могли смо да изгубимо, а да одиграмо добро. Они су играли таман онолико колико им је било потребно, види се да су дисциплиновани. Ми смо ишли на то да победимо на вољу и на младалачки потенцијал. У првом сету имали смо шансу, али је онда дошао њихов играч и узео три аса, то се одразило на остатак меча. Стварно су много искусна екипа.

Петковић је нагласио да постоје и други фактори који су утицали на вечерашње издање црвено-белих.

Имали смо доста здравствених проблема претходне недеље. Код нас су све млади играчи, и када неко треба одједном да ускочи, он не може да одигра на неком врхунском нивоу.

Међутим, Душан сматра да нема места очајавању.

Изгубили смо, али шта сад. Не можемо да очајавамо, имамо недељу дана пред гостовање истом тиму, и потрудићемо се да одиграмо најбољи меч до сада.

Затим је своје утиске изнео тренер Николић.

Лепо смо отворили утакмицу, створили предност од 13:10, и у тренутку када смо могли да повећамо разлику, на видело је изашло наше неискуство. Противник је смањио на 13:12, без да је пипнуо лопту. Већ тада сам знао да имамо проблем, јер очигледно немамо искусног и довољно квалитетног играча, а пре свега играча који верује у себе и који може тај проблем да реши. Тада су пали, и када они не верују да могу да се врате, онда заиста не могу да се врате.

За тренера је уследило питање да ли он верује да играчи могу да се врате.

Нови меч, нова шанса. Ниједан пораз није леп, али је добра страна та што увек могу да се извуку одређене поуке.

Тренер се дотакао и Лазара Копривице, који вечерас није био у саставу, па је на питање новинара о томе зашто га није било одговрио кратко: „Ко жели да поштује тим, одлично, ко не жели… Огрешио се о клупску дисциплину. Наравно, и даље је играч Црвене звезде.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

1 comment

Pop нов 14, 2012 at 11:28

Biće bolje, imali smo jaku grupu, najjaču.

Reply

Leave a Comment