Moja Crvena Zvezda
АлександарБлогови

Утисак године: Звездин покер у фудбалским дербијима и доминација у свим спортовима ове јесени

Годинама су комшије говориле о својој доминацији, победама, титулама… Од 67 година, колико наши клубови постоје, они побеђују у последњих пет или шест, али и поред тога себи дају за право да се хвале неком „доминацијом“. Да су у великој заблуди, показало се у 2012. години, а посебно у протекла два месеца нове сезоне.

ФУДБАЛ:

Оно што је почео Роберт Просинечки, наставио је синоћ Александар Јанковић.  Роби је за само месец дана остварио хет-трик у вечитим дербијима, победивши два пута на стадиону Југословенске Народне Армије и једном на Маракани, два пута у Купу и једном у Јелен Супер лиги.

Прва победа извојевана је у полуфиналу Купа, на Маракани, када су дебитанти у дербијима, Лука Милуновић и Филип Касалица савладали противничког голмана и донели Звезди победу од 2:0. Остао је упамћен и пројектил Миливојевића, који је њихов голман једва „извадио“ из гола, али затим и искључење истог играча.

Реванш меч је завршен истим резултатом, на стадиону ЈНА, а стрелци су били Дарко Лазовић и Кристијан Борха, који је коначно пробио лед и постигао гол против вечитог ривала. Шампањац за победнике Лав Купа могао је полако на хлађење.

Последњи прошлосезонски дерби није имао такмичарског значаја, али је срамно понашање организатора учинило да наши играчи и навијачи дају и више од свог максимума и остваре победу и на терену и на трибинама. Победа никада није била слађа. Каду у 93. минуту тера домаће навијаче да без речи напусте стадион, а Делије остају усамљене на гостујућем стадиону, славећи хет-трик у мечевима са ривалом са својим играчима.

Четврти меч не треба посебно описивати, синоћ је све виђено. Фантастична атмосфера, меч пун преокрета и набоја на терену и на крају: Звезда – Партизан 3:2.

Звезда – Партизан 2:0

Партизан – Звезда 0:2

Партизан – Звезда 0:1

Звезда – Партизан 3:2

КОШАРКА:

Увертиру фудбалерима, направили су кошаркаши. Они су на гостујућем терену, на крилима око 300 својих навијача, насупрот 5000 домаћих гледалаца декласирали ривале и најавили тешку и суморну годину за њих у овом спорту. Резултат на крају још и пристојан за Партизан, 92:78. Била је то друга победа Звезде у последње три утакмице и вероватно отварање нове серије.

Партизан – Звезда 78:92

ВАТЕРПОЛО:

Силно појачани црвено-бели на свом првом окупљању добили су јасан задатак – борба за трофеје, али и узимање скалпа вечитом ривалу, који није савладан готово две деценије. У свом првом покушају, Звезда је била успешна. Славили су Андрија Прлаиновић и другови на пуном Ташу са 8:5 и наговестили највише домете у новој сезони.

Звезда – Партизан 8:5

ОДБОЈКА:

Одбојкаши су четвртом узастопном мечу били успешни против вечитог ривала и убедљиво славили са 3:1. Била је то прва у низу победа наших шампиона, који од тог другог кола нису осетили горчину пораза у домаћем шампионату!

Звезда – Партизан 3:1

РУКОМЕТ:

За крај, треба поменути и наше рукометаше, који на почетку сезоне нису знали да ли ће се уопште такмичити у првенству, али су смогли снаге да сјајном серијом победа и добрих партија дођу до треће позиције на табели. Први меч у сјајној серији био је вечити дерби, у којем су наши момци испустили победу, али су успели да дођу до великог ремија. Велики резултат Звездиног младог тима, против лидера, који је пре и после овог меча забележио све победе.

Звезда – Партизан 26:26

Што би се рекло, ваздух, земља, вода!

У закључку овог текста, помало неуобичајено, цитираћу комшије са супротне стране:

„Дерби се не може купити!“

 

Повезане вести

8 comments

kid frankie нов 20, 2012 at 00:17

mene stvarno iritira taj izraz ‘dominacija’, previse me podseca na ispoljavanje besa ovih preko puta… bilo bi lepo kada biste ga zamenili nekim nasim, a strane reci ostavite simpatizerima stranog kluba u nasem sportu.

Reply
Radisa нов 20, 2012 at 11:07

DERATIZACIJA

Reply
Radisa нов 19, 2012 at 20:09

A koga to deremo,………nikad cuo za njih…..molim….a onaj Tudjmanov mali JSD partizan,pa razumete ih ljudi,pa oni su bili umorni od doceka Gotovine 😛 😛 😆 😆

Reply
ŠumadinacBre нов 19, 2012 at 18:39

Partizan dominira pa možemo mi da plačemo ovde ceo dan. Nekad je Zvezda osvajala titule i slavilo se a danas se nekoliko pobeda predstavlja kao naša dominacija. Da bi dominirao mora da osvojiš nešto ili da budeš na tabeli prvi…gde smo to mi prvi? Šta smo osvojili? U kom sportu? Postali smo smešni. Pobedimo za redom kad ništa ne odlučuje i odmah dominacija. Ono što je jedino za utehu je što mislim da će prava dominacija stvarno uslediti. U svim sportovima. Ovo su samo lepi signali. Raduju oformljeni timovi u Košarci i vaterpolu. Fudbal je već stvar mafije kako odluči.

Reply
rille83 нов 19, 2012 at 17:10

Ej ljudi,ko bese onaj lik sto je slusao tamo nekog proroka??? Sve je pogodio! Sta je jos rekao???

Reply
damjan94 нов 19, 2012 at 19:43

sjećam se.. 😀 postavio komentar 😀

Reply
Petak trinaesti нов 19, 2012 at 13:15

ZVEZDO VOLIM TE!!

Reply

Leave a Comment