Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

ЛШ: Звезда поражена од Динама

Одбојкашице Црвене звезде нису успеле да направе изненађење и дођу до прве победе у Лиги шампиона пошто су у “Шумицама“ поражене од екипе Динама из Москве резултатом 1-3 (26-24; 18-25; 16-25; 20-25), али су оставиле врло добар утисак и показале да и ове сезоне Звезда има веома талентовану генерацију.

За разлику од неких претходних утакмица пријем црвено-белих је функционисао добро, а томе је највише допринео повратак у тим Николине Лукић, која је забележила сјајну партију и била најефикаснија у нашем тиму са 15 освојених поена. Сјајна у пољу је била и либеро Теодора Пушић, док су у нападу биле ефикасне Ана Бјелица и Мина Поповић. Међутим, ни тако добра игра није била довољна да се савлада тим који је 11 пута био првак Европе и који у својим редовима има тако искусне играчице какве су Осмокровић, Морозова, Акулова, Обмочајева и друге звезде.

Највише драме је виђено у првом сету. Динамо је сјајно отворио утакмицу, стекао велику предност која је расла и до 10 поена (19-9), а онда је сјајним сервисима Јулије Миловиц Звезда пореметила пријем противника, Николина Лукић је сваку акцију претварала у поен, пријем је подигнут на висок ниво и после великог преокрета Звезда је освојила први сет резултатом 26-24.

Наредна три сета су била као пресликана. Динамо би већ на старту стекао велику предност, Звезда би на половини сета успела да смањи, али би онда искуство Рускиња ступило на сцену не дозволивши преокрет сличан оном у првом сету.

На крају, црвено-беле даме немају за чим да жале, јер су још једном показале да је пред њима лепа будућност, па им само преостаје да и у последње две утакмице одиграју максимално мотивисано и да пруже што бољу игру.

 

 

 

 

 

 

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

1 comment

Kartman нов 21, 2012 at 11:55

Svaka im cast za preokret u prvom setu.Stici i prestici 10 razlike to je podvig,koji je usledio nakon poklonjenog poena za Ruskinje od strane sudija za 19-9,a onda je zatrazen tajm-aut na kojem trener kaze genijalnu stvar „Mozemo da dignemo.Samo je stvar preciznosti i udaramo“ 😎 a na tajm-autu nakon toga je pustena ona pesma Gangam stajl 😎 i vise nista ih nije moglo zaustaviti u tom setu.

Reply

Leave a Comment