Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаИсторијаФудбал

Јегуља, срећан рођендан

Dragoje Lekovic

На данашњи дан пре 45 година рођен је некадашњи голман Црвене звезде и репрезентације Југославије Драгоје Лековић.

Популарни „Јегуља“ рођен је у Сивцу 21. новембра 1967. године. Фудбалску каријеру започео је у млађим категоријама локалне екипе СКОЈ, одакле са седамнаест година прелази у Морнар из Бара. Професионалну каријеру започео је 1985 године у Будућности из тадашњег Титограда. У најбољој црногорској екипи задржао се шест година, а затим добија позив да понесе дрес тадашњег европског првака, екипе Црвене звезде.

У дресу најомиљенијих боја провео је свега годину дана (сезона 1991/92) и у том периоду забележио 17 наступа у дресу са Звездиним грбом. Већ наредне сезоне Лековић облачи дрес будванског Могрена, а након једне године проведене у подгоричкој Будућности одлази у иностранство и стаје на гол шкотског Килмарнока за који у наредне четири сезоне бележи 93 наступа.

Инострана каријера даље га је водила пут Шпаније где је једну сезону био члан Спортинга из Хихона, а две сезоне провео је у Малаги, али је за та два клуба укупно забележио свега 12 наступа.

Након неуспешног излета у Шпанији, Лековић се сели наа Кипар и 2000. године стаје на гол АЕК-а из Ларнаке. Након две године проведене на „Рајском острву“ одлази у Аустралији, облачи дрес Перт глорија где 2003. године и окончава професионалну каријеру.

Драгоје Лековић је у периоду од 1988. до 1991. године био члан репрезентације СФР Југославије за коју је забележио четири наступа, А дрес СР Југославије облачио је десет пута током 1997. и 1998. године.

Драгоје Лековић је тренутно члан стручног штаба фудбалске репрезентације Црне Горе.

Повезане вести

Leave a Comment