Moja Crvena Zvezda
Млађе категоријеФудбал

Treneri i kapiteni Zvezde i Zenita pred utakmicu

Detalj sa konferencije

Povodom predstojeće utakmice u kojoj se sastaju mladi timovi Crvene zvezde i Zenita, održana je konferencija za medije, na kojoj su prisustvovali treneri i kapiteni obe ekipe. Delegaciju Zenita činili su trener mladog tima Anatoli Davidov i kapiten Matijaš Stanislav, dok su ispred Crvene zvezde govorili trener Dušan Kljajić i fudbaler Marko Nikolić.

Veoma smo zahvalni što smo dobili poziv za ovaj susret. Mi znamo da je Srbija fudbalska zemlja, u svoje vreme moglo je dosta toga i da se nauči o fudbalu iz ove zemlje, i lepo je što se to ponovo vraća. Naravno, sve će to lako da se vidi i u samoj utakmici. Bilo mi je vrlo drago to što sam otvorivši zavesu kada smo prolazili, video simbol Gazproma, našeg zajedničkog sponzora. To je sigurno jedan od simbola našeg prijateljstva, koji zbližava narode. Drago mi je zbog toga što sam prvi put u ovoj zemlji, i što ćemo odigrati ovu utakmicu – rekao je Davidov.

Kapiten mladog tima Zenita, Matijaš Stanislav, rekao je da će ova utakica biti veoma korisna za sve.

– Od ove utakmice očekujem dosta, prvo jer će ona biti korisna kako za nas, tako i za igrače Crvene zvezde. Nadam se da to neće biti naš jedini susret, jer se verujem da ćemo mi pozvati Crvenu zvezdu da gostuje i kod nas. Sutra će se sve videti na terenu, a ja se nadam da će igra biti dobra.

Dušan Kljajić je istakao važnost posvećivanja pažnje mlađim timovima.

– Nama je vrlo drago da je saradnja Crvene zvezde i Gazproma urodila i time da se mladom timu Crvene zvezde pruža šansa da se odmerava sa najboljim klubovima, a Zenit to jeste kako u Rusiji, tako i u Evropi. Samim tim što Crvena zvezda posvećuje ovom mladom timu veliku pažnju, sada igramo sa klubom koji ima istog sponzora, što će nam dobro doći da bismo videli dokle su naši igrači stigli, i da bi oni još više mogli da napreduju. Veliko nam je zadovoljstvo što igramo sa Zenitom, i trudićemo se da se publici predstavimo u što boljem svetlu – rekao je Kljajić.

Marko Nikolić veruje da on i njegovi saigrači mogu da pruže dobru partiju.

– Nemamo tremu, iako je susret prjateljskog karaktera, očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu, posebno jer ovom mladom timu motiva ne nedostaje – glavni teren i nadam se, dobra poseta, atraktivan protivnik… Očekujemo dobru i kvalitetnu utakmicu, i ne sumnjam da će se ovaj mladi tim predstaviti našoj javnosti u najboljem svetlu, i na taj način skrenuti pažnju na sebe.

Novinare je zanimalo koliko igračima i trenerima obe ekipe znači što će igrati pred punim tribinama.

– Naš tim predstavljaju igrači koji su većinom 91. i 92. godište. Mnogima će to biti šok, kada budu igrali pred toliko ljudi, ali treba se prirpemati i na takve situacije, da bi se one rešile u životu. Za njih će to da bude lepo iskustvo, taj entuzijazam mladih igrača je ono što najviše pleni publiku – rekao je Davidov.

– Svakako da svakom igraču koji počinje da igra u Crvenoj zvezdi, a moram napomenuti da je većina momaka koja igra kod nas u Zvezdi od svoje devete, desete godine, san da izađe da igra na glavnom terenu FK Crvena zvezda, i da im sever jednoga dana kliče ime. Mislim da za njih to neće biti prepreka, već veliki motiv jer oni dugo godina rade, i trude se da bi jednoga dana sišli dole i igrali ozbiljan fudbal – istakao je Kljajić.

Fudbaleri Crvene zvezde koji će sutra imati priliku da istrče na teren „Marakane“ su:
Knežević, Caković, Srnić D., Stojković, Pavlović, Kovačević, Mitrušić, Spajić, Aritonović, Miletić, Spasić, Nikolić, Stepanović, Čaušić, Denković, Đuričković, Rajić, Luković, Vukosavljević, Zorica, Stojiljković i Požar.

FK Crvena zvezda obaveštava sve vlasnike godišnjih karata za lože i galerije, da na sutrašnjoj utakmici, zbog povećanih mera bezbednosti, te godišnje karte neće važiti, već će svi vlasnici ovih propusnica biti prosleđivani na zapadnu tribinu.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.