Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Сећање на Веска

Ин мемориам: Велисав Весковић
Ин мемориам: Велисав Весковић

Перспективни кошаркашки тренер, велики заљубљеник у игру под обручима и страствени симпатизер Црвене звезде Велисав Весковић прерано нас је напустио. Прошло је три године од његове смрти, али сећање на овог веома талентованог тренера и великог човека и даље живи. То је на најбољи начин показала и пријатељска утакмица између српсколигаша Котеж Бека и јуниора Црвене звезде.

Спортска дворана у Ковилову окупила је преко 500 Вескових рођака, пријатеља и поштовалаца који су овом утакмицом желели да евоцирају успомене на њега. Резултат је био у другом плану, али треба истаћи да је домаћин славио са 68:64 (11:13, 15:15, 19:21, 23:15). Утакмица је имала и хуманитарни карактер јер је сав приход од улазница намјен као помоћ породици Велисава Весковића, а донацију ће уплатити и КК Црвена звезда ДИВА.

Велисав Весковић рођен је 1977. године. Кошарку је играо у Торлаку, Радничком, Ташмајдану, Беовуку и Чукаричком. Као тренер радио је у Беовуку, Чубури, Гроцкој, Котежу, Радницком из Новог Сада, Ергоному из Ниша и Славији из Српског Сарајева. Преминуо је 13. новембра 2009. године.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

1 comment

dexa7 нов 27, 2012 at 19:56

Pocivaj u miru. 🙁

Reply

Leave a Comment