Moja Crvena Zvezda
ИнтервјуиФудбалФудбал

МЦЗ интервју: Бојан Ђорђић

Бојан Ђорђић
Бојан Ђорђић

Сан сваког дечака који започиње свој пут у фудбалу је да током каријере обуче дрес једног од највећих клубова на свету, а када доживите да током каријере обучете дрес два, рекло би се да сте испунили сан готово сваког фудбалера.

Бојан Ђорђић је у својој дугој и разноврсној фудбалској каријери понео дрес два светска великана, Црвене звезде и Манчестер Јунајтеда, играо за тренере какви су Славољуб Муслин и Алекс Фергусон, освојио дуплу круну у Србији и Шведској, титуле шампиона у Мађарској и Шкотској.. Међутим, за нас Звездаше, најлепши моментат Бојанове каријере свакако је фантастичан гол који је у дресу Црвене звезде постигао на сусрету против данског Одензеа.. За читаоце МЦЗ-а, Бојан Ђорђић!

Бојане, да ли пратиш своју Звезду данас? Чујеш ли се понекад са неким из клуба..?

Наравно да пратим резултате своје ‘прве љубави’ и утакмице које су ми доступне путем лајв стрима. Тренутно нисам у контакту са људима/играчима из клуба. Једини контакт који имам са Звездом је кроз драге људе и пријатеље које сам упознао током свог боравка у Београду.

Твој долазак на Маракану из Манчестера обрадовао је све Звездаше… како си одлучио да дођеш у клуб, сада већ пре готово 10 година?

Ријешио сам срцем. То је једини прави избор.

Која је твоја најдража утакмица у дресу Црвене звезде, и уопште у каријери?

Побједа над Партизаном (2003.) у дербију, када смо побиједили 3:0, и наравно утакмица против Одензеа. Маракана је горјела.

(Бојанов гол, када је лобовао голмана Одензеа је на 5:00 на снимку)

Како је било радити са Алексом Фергусоном у Манчестеру..?

Радити са њим је била велика привилегија у мојој каријери. То је човијек ког ја изузетно поштујем, из простог разлога што је увијек праведан у данашњем времену када је више фалсификата него правих људи.

Можеш ли издвојити неког фудбалера са којим си играо, који се издваја од осталих..? И свакако неког против којег си играо.

Најбољи играч са којим сам играо је Пол Сколс. Шта рећи… Човијек који је дан данас у првој постави великог Манчестер Јунтајтеда. Играч који је оставио највећи утисак у противничкој екипи је Михаел Балак док је још увијек играо за Бајерн Минхен 2004. године.

Бојан и Немања
Бојан и Немања

Са киме си се највише дружио у Звезди и да ли си са неким из тадашњег састава у контакту?

Највише сам се дружио са Драганом Младеновићем, Марком Перовићем, Владом Дишљенковићем и Немањом Видићем. Са Видом сам идаље у контакту, али на жалост са осталима нисам.

Да ли би волео још једном да заиграш за Звезду, и да ли је то у овом тренутку реално?

Док год је човијек активан у оквиру своје професија, жеља постоји. А колико је реално, мораћете питати неког другог.

Да ли се кајеш због неког потеза у каријери и да ли сматраш да си могао направити бољу каријеру?

Ја се никад не кајем и увијек стојим иза својих одлука. Сваки пад је само био тренутна сметња мојој каријери. Али исто тако су ме те исте ‘сметње’ ојачале и омогућиле да се дан данас бавим спортом који највише волим.

Каква је била сарадња са Славољубом Муслином за време твог боравка на Маракани?

Наша сарадња је била професионалног карактера. Доћи у Звезду као позајмљени играч никада није лако, али сам упркос тој чињеци ипак одиграо све значајније европске и првенствене утакмице. Те сезоне смо успјели да узмемо дуплу круну. Тако нешто се не заборавља.

Имаш ли времена да дођеш до Београда и погледаш Звезду уживо? Како ти се чини игра данасшњег тима и можеш ли да направиш паралелу између игре актуелног састава и игре твоје генерације?

У Београд увијек радо долазим када имам мало слободног времена и када моја сезона није у току. Паралеле никада не треба правити, јер је сваки тим уникатан за своје вријеме. Чињеница је да је моја генерација 2003/4 била пуна талената и играча који су заједно направили одличне резултате. Да смо имало више времена заједно, могли смо направити још веће резултате у Европи.

Бојан у најдражем дресу
Бојан у најдражем дресу

Четири пута за редом Звезда је добила Партизан ове године, да ли си успео да погледаш ове утакмице и какви су твоји утисци?

Дерби се не пропушта. Побједити Партизан је увијек велика ствар. Али би све то било много слађе да тај исти успијех доведе до Шампионске титуле.

Како ти је у актуелном клубу, изборили сте играње у првој лиги?

Дупла круна у Србији, дупла круна у Шведској. Шампион Мађарске и Шкотске. И сада улазак у прву лиге Шведске, са клубом гдје ми је каријера почела давне 1993. Све су то догађаји који заборава немају. Припреме за слиједећу сезону почињу у јануару 2013, а децембар ћу искористи да одморим своје ‘старе кости’. Ко зна, можда и скокнем до Маракане!

Порука за навијаче и читаоце нашег сајта?

„ПО ЗИМИ, КИШИ, СУНЦУ, СНЕГУ ИЛИ КОШАВИ, БОДРИЋУ ТЕ УВЕК ЗВЕЗДО МА ГДЕ БИЛА ТИ. „

Хвала на одговорима Бојане и пуно среће у даљој каријери!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

Binba Delija нов 29, 2012 at 02:08

taman nam treba neko levo krilo, mogao bi da dodje…… :mrgreen:

Reply
Joca нов 28, 2012 at 23:07

Pozdrav za Bojana, bili ste prva generaciju koju sam ispratio na gotovo svim utakmicama u Beogradu do duple krune!

Reply
Vlada Tosic нов 28, 2012 at 15:04

Jbt BOJAN DJORDJIC !!! Pa malo kasnije Ardijan Djokaj..xD 😀

Reply
CzvBoys нов 28, 2012 at 14:04

Bravo Bojane. Svrati kod nas kad budes u mogucnosti.

Reply
Bogi нов 28, 2012 at 13:59

Pozdrav za brata Giggsa,steta sto nije ostao duze na marakani!

Reply
Radisa нов 28, 2012 at 13:02

🙂

Reply
Mistrija нов 28, 2012 at 12:43

U je al ste stavili ovu prvu sliku mislio sam da je odapeo, ziv bio Bojane

Reply
Драган нов 28, 2012 at 12:52

Бојан је хтео ту слику 🙂

Reply
Zvezda mi je sve нов 28, 2012 at 12:35

Kralj kraljevski!!!

Reply
Delija нов 28, 2012 at 12:34

Kralj 😀

Reply

Leave a Comment