Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Суботић „ућуткао“ Холанда и погодио слободна бацања

Црвена звезда ДИВА није заустављена ни у Француској. Једанаеста рецка уписана је после победе против Орлеана, а најзаслужнији за сјајну победу био је Бојан Суботић. Крилни центар је излуђивао одбрану домаћина час пик енд ролом, час игром леђима, а у стилу Дирка Новицког цепао је мрежице ван линије 6.75 (4/5 за три). Видно уморан, али баш као и остатак екипе видно расположен, Бојан Суботић је право из авиона пренео прве утиске са тешког гостовања у Француској.

„Ово је била веома важна победа за нас, иако смо играли растерећено без императива победе. Одиграли смо нешто слабије прво полувреме где је до изражаја дошао умор после серије тешких утакмица у ритму среда-субота. Ипак, добро је да смо победили и тако показали да и када нам не иде најбоље можемо да смогнемо снаге и остваримо тријумф“, почео је Суботић.

Наставак разговора довео нас је до следећег ривала у Еврокупу, Кахасола, против кога ће навијачи имати прилику да у прелепом амбијенту испрате своје љубимце у ТОП 16 фазу тог престижног такмичења. Помен гостовања у Шпанији измамио је осмех Бојана Суботића јер се у Севиљи догодила веома интересантна анегдота. У главној улози били су управо Суботић и бек Кахасола Џон Холанд.

„У тренуцима када се ломио резултат после велике борбе успео сам да дођем до офанзивног скока и након тога сам био фаулиран. Када сам се спремао да изведем слободно бацање, пришао ми је Џон Холанд и рекао – Да ли знаш да ако промашиш бацање ми побеђујемо? Погледао сам га и љубазно му рекао да не разумем енглески. Задржао сам мирноћу, концентрисао се и погодио оба бацања. Наставак знате, ми смо победили“, кроз осмех је причао крилни центар црвено-белих.

Времена за одмор и за славље готово да нема. Звезда бележи сјајне резултате, али ритам утакмица је паклен и већ сутра изабранике Владе Вукоичића очекује пут у Подгорицу. Црвена звезда од сезоне 2003/2004 није забележила победу на врућем гостовању у Морачи, а са тим је упознат и Суботић.

„Баш ми је данас неко рекао да Звезда није тријумфовала осам година у Подгорици. Морача је једно од најтежих гостовања у АБА лиги и мораћемо да пружимо максимум да бисмо тамо победили. Из године у годину екипа и тренер Дејан Радоњић раде фантастичан посао и бележе сјајне резултате. На нама је да и поред присутног умора смогнемо снаге да наставимо низ и обрадујемо наше навијаче“, закључио је Суботић и пожурио да одмори пред ново гостовање које очекује црвено-беле.

Почетак меча у Подгорици заказан је за суботу од 19 часова, а нема сумње да ће ако савладају умор и понове партију из Француске црвено-бели бити надомак победе.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

19 comments

Umrecu u CRVENO BELOM!!!! дец 7, 2012 at 12:12

Drugari DELIJE ..
ZELIM VAM SVIMA SRECNU NOVU 2013 ( malo ranije ) …i svima zelim nesto ovako da dogodi u 2013 . 😀 …i Admin-u naravno!! 😉

http://www.youtube.com/watch?v=sE2NtUuvubU&feature=player_embedded

ps.MORAO SAM OVO SA VAMA DA PODELIM BRACO MOJA!!!
LOL

Reply
STANKE21 дец 7, 2012 at 12:12

ova prica o umoru je normalan alibi posle 11 uzastopnih pobijeda, svjestan je vukoičić da poraz mora doć kad tad pa lagano sprema priču kako ne bi ja i svi ostali pljuvali po njima kad puknu neki meč. U podgorici će bit više cigana kao i uvjek samo što se neće navijati jer bojkotujemo ABA ligu, ako dođe do frke kao na Budućnost- partizan svi zajedno da ih tučemo.

Reply
CZHN дец 7, 2012 at 01:02

NADAM SE DA CE SVI KOJI SU IOLE ORGANIZOVANI,IZ CG-DOĆI,DA NAS BUDE ZA PODRŠKU I RESPEKT.DOSTA SMO SE BRUKALI A VARVARI ZBOG NAŠE MALOBROJNOSTI ISPADALI VELIKA I SJAJNA GRUPA.BICE PAKLENO JER ONI ZNAJU DA JE MAKAR I JEDAN DELIJA ASOCIJACIJA NA KOMPLEKS,JER SU IM SVI STARIJI NAVIJALI ZA ZVEZDU.DODJITE!!!

Reply
Igor дец 6, 2012 at 23:56

Stojadinovic:“Ја не знам ниједног тренера да нема доброг кондиционог уз себе. Гвардиола, Мурињо, који год тренер да дође, довео би свог кондиционог тренера. Они су као тренери свесни да се у то не разумеју, и онда кажу: „Слушај, хоћу да ми играч у овој фази првенства игра тако, да ми тим у овој фази игра овако, да подигну темпо пред ове мечеве, да скоцкаш кад тражим ово“ и слично. То не зна ниједан тренер, ја кад сам чуо да Сале нема кондиционог тренера…“ – srpski Murinjo 😯

Reply
Marko Vrbas дец 6, 2012 at 23:43

Malo sam pogresio vest 😀

Reply
Marko Vrbas дец 6, 2012 at 23:41

Citam da treba da dodje Ninkovic,on jeste dobar igrac ali nam ne traba ni on ni Milijas.Oni mogu da igraju jos 1 2 i nece doneti profit Zvezdi. Imamo malog Vukana,Milivojevica,Mijalovica,treba Sakica i Jankovica prekomandovati u prvi tim i za jedno 5 6 godina vrednost ce im biti preko 20 miliona

Reply
Iggi дец 7, 2012 at 10:41

Auuu brt sta kazes Ninkovic jos 1-2 godine pa on moze jos 5godina da igra,a to kao 20miliona da ce kostati nemoj biti smesan.

Reply
Lav дец 7, 2012 at 15:12

Lako cemo mi za Ninkovica,ako je zaista slobodan u izboru novog kluba i ako je toliki Zvezdas onda ce doci sad da bude „desetka“ i kapiten sto igra kapitenski na svakom mecu,a ne kao Milijas sto u nekim utakmicama, i to bas onim u kojima su gubljeni bodovi, nije mogao ni iz kornera prvu stativu da prebaci nego procitah intervju sa Stojadinovicem u kojem kaze da mu je Milunovic nekakva zlatna koka mozda kao centralni napadac,ali kao krilni igrac boljih ima i u Srbiji i u regionu recimo Grbic ili Makedonac Dragan Djordjev iz Vardara,koji je Dragan Dzajic licno za Milunovica,a mi ni te igrace ne mozemo ocigledno dovesti dok se ne proda par prvotimaca,a ako se ne prodaju i jos ostane trener onda ce doci opet neki centarfor skromne tehnike poput levonogog Despotovica da igra kao levo krilo,a ovaj iz Vardara Djordjev je pravo levo krilo i brzanac i tehnicar kakvi i treba da budu krilni igraci u danasnjem modernom fudbalu,gde svi moraju da znaju da igraju fudbal,a u nasem timu ima dosta limitiranih igraca,mada kad bi trener bio pravi mozda bi i ti fudbaleri napredovali,ali za to bi trebalo vremena,a nama trebaju igraci odmah za ovu sezonu,igraci sto mogu da ostvare sve pobede u drugom delu prvenstva.

Reply
Cira дец 6, 2012 at 23:29

Mozemo samo cestitati ovako mocnoj ekipi !

Reply
Goran дец 6, 2012 at 22:05

Prenesi strancima da moramo da dobijemo Budućnost.

Reply
Vanja дец 6, 2012 at 21:58

Necu ove price o umoru? Jeste tesko igrati dvije utakmice nedeljno ali danasnji sport je jednostavno takav ako hoces da postanes veliki igrac i velika ekipa onda moras da pobjedjujes i srijedom i nedeljom 🙂 na kraju krajeva i buducnost je odigrala isti broj meceva kao i mi em sto su se juce pokidali protiv Bilbaa tako da nema opravdanja na umor, sad ste nas navikli i hocemo sve pobjede 🙂 Gazi Zvezdo ljubavi moja.

Reply
CEBEP дец 6, 2012 at 21:22

Jel igra Braun?

Reply
Vlajko дец 6, 2012 at 21:29

Igra! Samo je lakše povređen 😀

Reply
kari-cvetkovic дец 6, 2012 at 22:05

da ako je suditi po recima komentatora jucerasnje utakmice rec je o laksoj povredi ali kao i obicno ono sto se stidljivo iznosi u javnost u velikoj vecini slucajeva ne bude tacno i nazalost ili na srecu u ovom slucaju je potpuno netacno.popodnevni trening u utorak pred put u francusku je doneo zestok obracun i sukob izmedju eltona browna i vlade vukojcica koji jos uvek nije dosao do vajnih medija ali je skoro definitivno da ce brown napustiti zvezdu sto ce otvoriti mesto u centarskoj liniji tima.e sada pitanje je na koji nacin ce ono biti popunjeno,ne bih da prejudiciram stvari ali…..M

Reply
aleksandar sd дец 6, 2012 at 22:23

Mislim da ti to za zestoki sukob nije tacno 🙂

Reply
Diablo дец 6, 2012 at 23:00

Braun komentarisao na twiteru da igra protiv Buducnosti

Reply
Iggi дец 7, 2012 at 10:43

Ma pusti ga lupa samo.

Reply
Umrecu u CRVENO BELOM!!!! дец 7, 2012 at 11:37

GLODARUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!! :facepalm:

Umrecu u CRVENO BELOM!!!! дец 7, 2012 at 11:38

NE TEBI NEGO OVOM kari-cvetkivic!!.SORRY BATEEEE

Leave a Comment