Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

6. коло ЛШ: Подржимо одбојкаше!

Buculjević, Nikolić i Milutinović

Црвена звезда сутра дочекује светског шампиона – италијански Трентино.

Овај меч је уједно и последњи, меч 6. кола групе Ц у оквиру ЛШ.

Данас је у 12 часова на Маракани одржана конференција поводом овог меча, где су се медијима обратили тренер Душко Николић, Максим Буцуљевић и Вук Милутиновић.

Увек може боље. Тактички нисмо лепо играли, нисмо успевали да решимо у нашу корист сетове у којима смо били у предности. Кад год смо хтели да надиграмо противника, надиграли смо сами себе. Свака екипа има слабост, само што ми то нисмо знали да искористимо.„-рекао је Николић.

Затим се осврнуо на неискуство својих изабраника.

То је период сазревања који сваки играч мора да прође. Па они су увек после меча свесни својих грешака, ми гледамо снимке, анализирамо, разговарамо пуно. Ипак су то млади момци, савладају их емоције, стрес, и они још увек не могу томе да се одупру.

Медијима се затим обратио и Буцуљевић.

Ја не знам како то изгледа са ваше стране, кад ми стално губимо 3:0. Вероватно као да се ми предајемо, или да немамо мотив, али то заиста није тако. Увек се држимо до краја сета, и онда нам побегну, јачи су и физички и по искуству. Ми се стварно надамо да ћемо из ових утакмица извући знање и искуство које ћемо касније користити у нашим каријерама, и да ћемо једном и ми бити на њиховом месту и тако добијати утакмице. То су играчи који су наши идоли, и ми смо поносни што имамо прилику да играмо против њих.

Последњи је очекивања пред овај меч изнео Милутиновић.

Играмо против екипе која је у претходне четири године, четири пута била првак света. Ми ћемо сигурно дати свој максимум, јер се не добија често прилика да се игра против овакве екипе. Потрудићемо се да одиграмо што боље, и да остваримо што бољи резултат.

На крају, Душко Николић је изразио жељу, која је уједно жеља и свих одбојкаша: „Надам се да публика може да занемари ове временске прилике и да дође у салу, да нас подржи, да се покаже да људи и даље подржавају и уважавају одбојку и тим који је ипак успео да доведе светског првака. То је нешто што бих највише волео.

Меч се одиграва сутра, 12. децембра у Спорском центру „Шумице“, од 20 часова.

Карте ће се продавати све до почетка меча по цени од 200 динара.

Црвена звезда се можда није резултатски показала у овом такмичењу, али је зато показала огроман потенцијал парирајући најискуснијим екипама. Због тога, и поред лошег времена, пружимо подршку нашим момцима у последњем колу ЛШ, јер су то заиста заслужили.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

3 comments

Anka дец 12, 2012 at 10:23

A zasto da ne, sobzirom da dolazi najveci odbojkaski gigant. Ono sto je Barsa u fudbalu to je Trentino u odbojci..I sto ce ovo momcima znaciti kao ogromno iskustvo. Jedino se nadam da ce ova ekipa biti zadrzana a ne rasprodata jer dzaba im sve iskustvo ako ne ostanu na okupu (ovo vazi i za nase dame)

Reply
Djoksonidis дец 11, 2012 at 20:17

Svaki set odigran u LS je zlata vredno iskustvo! Ovo je prelomna sezona za ovu generaciju, jer cemo titulu uzeti 99% i onda, uz par kvalitetnih pojacanja napasti pobede u LS 2013. Imamo dva standardna reprezentativca , a uskoro ce ih biti i vise iz nasih redova!
Zvezda oOoOoO

Reply
CZHN дец 11, 2012 at 17:08

Svaka čast za naslov i poziv…Poruka Buculjeviću-NIKO NE POMIŠLJA DA SE PREDAJETE ITD.MISLIM-NAPROTIV,SVI NAVIJAČI RESPEKTUJU VAŠE IGRE ZNAJUĆI DA VAS UPRAVO NEISKUSTVO DIJELI OD SAME ZAVRŠNICE LŠ.

Reply

Leave a Comment