Moja Crvena Zvezda
НајавеСпортско Друштво

Црвено – бели викенд


Петнаест дана је остало до краја године. Већина чланова наше породице је завршила своје обавезе у текућој години, а пре него и званично затворимо 2012. годину, имамо два викенда. Тако ће овог викенда наступити четири наше секције.

Први ће на мегдан џудисти, који ће се борити против Рекорда од 13 часова.

Затим, кошаркаши и ватерполисти излазе на паркет и ускачу у базен, у исто време од 19 часова.

Кошаркаши играју један од дербија 13.кола АБА Лиге против Радничког из Крагујевца, у „Пиониру“. У АБА Лиги нас очекује заиста узбудљив викенд дербија и одлична забава на паркету. После два везана пораза у Подгорици од Будућности и у Пиониру од Кахасола, Игор Ракочевић и другови имају задатак да победом обрадују навијаче и прекину кратку серију пораза. Наши момци се налазе на деоби трећег места АБА лиге са три екипе, са скором 7-5, а противник из Крагујевца је један од њих, уз Будућност и Цедевиту, са идентичним скором. Одлична увертира пред ватерполо дерби истих противника, следећег викенда. Да поставимо ствари на своје место.

Утакмица почиње у 19:00.

Ватерполисти, понос свих нас у црвено – белом, се враћају у такмичарски ритам, после паузе од месец дана. У 7. колу првенства Србије у ватерполу противник је Дунав из Новог Сада. Наши делфини се налазе на деоби првог места са Радничким из Крагујевца са максималним учинком, а екипа Дунава је на седмом месту са две победе и три пораза. Меч се игра у Новом Саду, Слана Бара, тако да Новосађани не пропустите прилику да поново покажете да је Нови Сад наш, уз дужно поштовање домаћим екипама!

Утакмица почиње у 19:00, а најаву сусрета прочитајте овде.

У недељу одбојкашице и одбојкаши, такође наш понос, затварају црвено – бели викенд.

Одбојкашице, наше даме, играју дерби меч 10. кола Wiener Städtische Суперлиге против Јединства из Ужица. У Лиги Шампиона немамо среће и добре партије нису испратили бодови, али у домаћем првенству настављамо доминацију. Утакмицама десетог кола почиње и други део првенства. Наше девојке су нанизале осам узастопних победа, а Ужичанке три. Црвено – беле даме се налазе на првом месту са скором од 8 победа и једним поразом, а одбојкашице Јединства су на деоби четврте позиције са оствареним учинком пет победа и четири пораза. Управо су девојке из Ужица нанеле нашим девојкама једини пораз у домаћем шампионату, до сада. Дуел две најтрофејније екипе женске одбојке у Србији, игра се у Ужицу.

Утакмица почиње у 19:00.

Одбојкаши, наши шампиони одбрану титуле настављају у Краљеву, гостовањем Рибници. Суверено држе своју, прву позицију и чело табеле наши момци, са максималним учинком, девет од девет. Екипа из Краљева је на петој позицији са скором 5-4.

Утакмица почиње у 19:30.

Подсетићемо да су наше кошаркашице у четвртак наставиле са сјајним партијама и забележиле нову победу, 72-48 над нишким Студентом.

У петак, рукометаши су, нажалост, поражени у „Шумицама“ од ПКБ са 30:26, док су и хокејаши забележили нови пораз, овог пута од Београда, убедљивих 6:0.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

CZHN дец 15, 2012 at 14:42

Srećno svima…Polako ali sigurno-derbiji postaju dueli sa Radničkim. :mrgreen:

Reply

Leave a Comment