Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Vilotić:“Olimpijakos mi podiže samopouzdanje“

Milan Vilotić

Štoper Zvezde, Milan Vilotić, rekao je za Žurnal da utakmica protiv grčkog Olimpijakosa(1:1), u kojoj je postigao pogodak, daje nadu za bolje partije u klubu.

Posle centaršuta Tošića sa desne strane, Vilotić je reagovao kao pravi napadač, i postigao izjednačujući pogodak. On svoj intervju počinje komentarom o golu:

Posle prekida ostao sam u šesnaestercu Olimpijakosa, bila je situacija u kojoj je mogao da se uputi centaršut. Tošić je, upravo, to i učinio, a ja sam samo gledao da pogodim loptu. Jer, i da sam promašio gol niko mi ne bi zamerio, ja sam štoper.

U izjavi Vilotića nije bilo lažne skromnosti, te je i sam priznao da je pogodak sjajan.

„Tek kad sam pogledao na snimku video sam da je lep gol. Baš je lepo izgledao… Jeste pomalo čudna situacija za mene, prvi put sam na taj način zatresao mrežu. Ne sećam se da sam uspeo ni na treningu. Ranije sam uglavnom davao golove posle udaraca glavom… Lepo sam se osećao, a lep je bio i karakter utakmice. Veće zadovoljstvo je bio razlog gostovanja u Atini, nego rezultat. Baš smo uživali“, naglašava momak koji je pobedio u najvažnijoj utakmici svog života.

Kapiten na meču protiv BSK Borče je rekao da ova utakmica najavljuje još bolju igru Zvezde u nastavku šampionata:

Moglo je da bude još golova… Bila je otvorena igra sa obe strane, dosta lepih akcija, šansi… Mislim da svi mogu da bude zadovoljni, i mi što smo igrali, takođe i gledaoci. Stvarno lepa utakmica… Pokazali smo visok kvalitet igre, ako se izuzme drugo poluvreme, kad je bilo mnogo izmena u oba sastava. Ovake utakmice su nam potrebne da proverimo na kom smo nivou, mislim da je meč u Atini pokazao da smo na dobrom putu. Nadam se da ćemo u budućnosti igrati još bolje.

Milan je naglasio i da je utisak mnogo bolji u odnosu na jesen, ali je isto tako bitno da se ne radi na brzinu, baš kao i da je za sve potreban kontinuitet, koga Zvezda sigurno nema, za razliku od „večitog rivala“.

Kup jeste pokvario utisak, ali sve je to iskustvo, jer pokušavamo nešto novo, da igramo drugačije… Na momente pokazujemo da idemo ka napred, imamo osnova da to kažemo, pogotovo što nam je igra sve prepoznatljivija. Ali, na njoj svakako treba još da se radi. Sve što se brzo napravi, brzo se i sruši, moramo temeljno da gradimo igru. Uočava se, ipak, boljitak, vidi se i da je publika zadovoljna, što smo priželjkivali posle jesenjih igara. Mogu samo da poželim zdravlje svima u ekipi, kako bismo zajedno izneli teret drugog dela sezone i ostvarili ciljeve.“

Повезане вести

2 comments

Comments are closed.