Moja Crvena Zvezda
Други пишуКлупска дешавањаРукомет

Перуничић: Не знам како Звезда може да се извуче из ове ситуације

perunРукометни клуб Црвена звезда пролази кроз најтеже тренутке у својој историји и буквално се налази пред гашењем. Клубу који је дао велики број репрезентативаца у својој дугогодишњој историји, данас као да нико не жели да помогне, а њен тренер, велика играчка легенда Црвене звезде и ове земље-Ненад Перуничић, у изјави за Спортал каже да не види решење ситуације у којој се клуб налази. Интервју преносимо у целости.

 Не знам, не знам ко је донео такве прописе – рекао је Перуничић видно разочаран дешавањима у клубу, па је након неколико секунди наставио разговор за Спортал.

Имали смо неколико дана да измиримо дуговања, али клуб је у таквој ситуацији да не може да испрати потраживања. У петак су још четворица играча добила спор на арбитражи, а ми немамо право на жалбу и вероватно је због тога сада уследило ново одузимање бодова.

Да ли сте покушали да разговарате са играчима, да их замолите за разумевање, свесни су да је клуб у тешкој ситуацији?

Са ким да причамо? Ради се о играчима који за шест месеци нису одиграли пет утакмица.

Може ли Звезда избећи радикалне мере и избацивање из такмичења?

Не знам, не знам како! Много тешко подносим све ово. Не знам шта сам Богу згрешио да се све ово дешава мом клубу. Оптимиста сам, да сте ме пре десетак дана питали, рекао бих вам да има излаза, али сада га не видим. Не знам како Звезда може да се извуче из ове ситуације – каже Перуничић и додаје да не бежи од дела одговорности за тренутно стање у клубу.

Све ове је плод ранијег рада, када се није знало ко, шта и како ради. Не бежим од своје одговорности, што сам се надао и као пријатељ веровао неким људима. Највише ме боли што се ово дешава када сам се у свој клубу вратио из иностранства. Желео сам да помогнем Звезди, имао план, јасно сам знао шта нам је чинити наредне две или три године. Не знам зашто нам се ово дешава и од кога да тражимо помоћ. Већ смо неколико пута излазили у јавност, али не само када је било неопходно.

Вероватно следи осипање играчког кадра?

Извукли смо из играча максимум, заиста су дали све од себе. Све што смо радили, зашта смо се борили сада нема никакву вредност. Највероватније ћемо сада остати без играчког кадра, старији играчи ће потражити нове клубове и на томе не можемо да им замеримо. Сви моји планови су били везани за Звезду. Ово што се дешава емотивно веома тешко доживљавам, почело је да се одражава и на здравље – рекао је видно разочаран Перуничић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

13 comments

Anka дец 26, 2012 at 12:00

Ko je doveo te igrace sto nisu igrali sest meseci?
Ko im je omogucio da imaju platu ko zna kakvu za kasnije tuzbe?
Zasto ste dovodili silna pojacanja kad klub u vreme vaseg dolaska nije bio bog zna kakav?
Zasto nema jos sponzora?
I krajnje pitanje ako ne znate kako da pomognete klubu, sta trazite u klubu??

Reply
DELIJE KRUSCIC дец 27, 2012 at 23:37

A KO CE DA GA PREUZME?KAD SU BILI IZBORI NIKO SE PRIJAVIO NIJE….

Reply
Anka јан 4, 2013 at 13:56

Slusaj bratac niko nije nezamenljiv, tako da ja te parole ne priznajem. A da li ima ko hoce ima sigurno samo je pitanje da li ova dvojica dozvoljavaju pre svih Butulija..nego se ovde vuce prica kao za FK. ..Ja ti dajem nekoliko imena za koje verujem da mogu pomoci pored Cabarkape: Skrbica, Cvetkovica, Roganovica, Pokrajac.
Da se ja pitam za predsednika dovela bih Dragana Skrbica, evropsko i svetsko ime koje je i dan danas cenjeno u EHFu, Cabarkapu za sportskog direktora, Cvetkovica ili Roganovica za trenera A tima a drugi za kordinatora mladjih selekcija! A stanje u nasem rukometnom klubu je isto kao sto je bilo u vaterpolo klubu pred gasenjem..Najlakse je reci ko ce da ga preuzme..Saberi koliko bivsih asova se nalazi u okviru RKCZV. Malo prvi je Cvetkovic za to da pomogne Zvezdi. Nego se meni cini da ta prica oko izbora je ono mozete da dodjete ali mi cemo da budemo glavni kao sto smo dosad bili…

Reply
milenko дец 25, 2012 at 23:22

Ajmo Zvezdasi svako po jedan evro i da vratimo dugove

Reply
вођа дец 25, 2012 at 20:52

Не треба признати отете бодове, сетимо се кад је јсдфк фрањизану 1986 одузето 6 бодова, па су касније помоћу војних државних судова и југословенских власти нелегално вратили те бодове и трофеј. Треба држава да интервенише за нас и похапси те гробарске лопове у савезу и Звезди врати бодове, и титуле, а јсдркп протера назад у загреб. Иначе, милиони навијача Звезде нека сматрају обавезом да батинају стоку лоповску партијзанску у савезу и рукометном и фудбалском и свуда у нашој земљи и нашем Београду, сваког тумбасовца који ради против победоносне Звезде, јер је тај и туђманов антисрбски слуга. Ако паднемо ми пашће и они још дубље.. Идемо Делијеее… Деда мразе деда мразе секире нам дај, да кољемо гробаре да им дође крај… хеј.

Reply
Miki дец 26, 2012 at 00:26

Nasa Zvezda je i dospela u ovakvu situaciju u mnogim sportovima zahvaljujuci takvima poput tebe.Lukic je opstao toliko dugo na celu FK samo zbog toga sto je pljuvao po Partizanu sto je vecini nas Zvezdasa bilo super pa je imao podrsku.

Reply
DELIJE KRUŠČIĆ дец 25, 2012 at 20:33

SLAZEM SE DA SD TREBA DA POMOGNE….ALI ZAR JE MOGUCE DA MI DELIJE NECE NISTA DA POMOGNEMO?STO SE SAD OPET NE POKRENE ONA AKCIJA DA SA PORUKAMA?NE NAJLAKSE SE DA SE PRAVIMO LUDI I OKRECEMO GLAVU..TAKO SMO OD FUDBALA..TAKO CEMO I OD RUKOMETA…DAJ BRE MALO DA SE AKTIVIRAMO…

Reply
NN дец 25, 2012 at 19:45

🙄 🙄 🙄 🙄 🙄

Reply
nikola дец 25, 2012 at 18:04

Stvarno steta momci imaju potencijal ali bilo da je 20 000 ili 300 000 hiljada dugovanje mislim da bi SD moglo da pomogne jer to za njih nisu neke pare

Reply
Dejan CZ дец 25, 2012 at 15:58

Stoji da nam je SD u ne bas zavidnom polozaju, ali stvarno bi bio red da se pomogne i rukometasima. Vaterpolo se preporodio, kosarkaski klub takodje. Situacija nije sjajna, ali ipak 20.000 i nisu neke pare za SD Crvena Zvezda. Ovim momcima da nisu oduzimani bodovi sigurno bi izborili izlazak u evropu, a mozda bi se i borili za sampiona (doduse malo verovatno). Bruka je ovo sto se desava sa rukometnim klubom. Dokle vise da demoralisu ove momke sto ginu po terenu za svaki bod, da bi im ga ga.dovi oduzeli

Reply
ivanche дец 25, 2012 at 16:07

ukupan dug je preko 300.000 eur da je samo 20 bilo bi super

Reply
Marko дец 25, 2012 at 18:05

kakvih bre 300 hiljada kad svuda se pominje cifra od 20 hiljada. mozda je i ukupan dug 300 hiljada kada se radi o bankama i kome vec, ali je ovde glavni problem dug prema igracima koji je valjda 20 hiljada.

Reply
zare дец 26, 2012 at 20:01

20000 je iznos samo 2 rate dugovanja prema samo 3 igraca, od trenutno ukupnih 8 kojima se duguje i cija potrazivanja tek dolaze na red od januara/

Reply

Leave a Comment