Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаРукомет

Peruničić:“Mnogi bi voleli da nas nema“

Dobrivoje Glavonić i Nenad Peruničić

Nakon odluke Vojislava Andrića i Registracionog centra Beograda, da se Rukometnom klubu Crvena zvezda oduzmu dva boda zbog neizmirenih obaveza prema nekadašnjem golmanu našeg kluba Vladimiru Perišiću, strasti se ne smiruju i slobodno se može reći da kulminacija tek predstoji. Povodom svega što se ovih dana dešava, direktor našeg rukometnog kluba Nenad Peruničić, ponovo se oglasio:

– Ova odluka direktno utiče na regularnost lige. Kako to da se samo Crvenoj zvezdi oduzimaju bodovi, kada 90% klubova duguje? Bojim se da će isto toliko klubova i da se ugasi. Preti nam novo oduzimanje bodova. Neka nam oduzmu sve! Znam da bi mnogi voleli da nismo tu, da nas nema, jer ne odgovaramo njihovim dilovima. Smetaju im Butulija i Peruničić jer nisu pogodni za saradnju. Postavlja se pitanje kako je direktor lige mogao da donese rešenje, kada mu ništa nije stiglo iz Registracione komisije Beograd? Zašto se samo igrači Crvene zvezde zovu i ispituju za plate? Kada je Perišić u pitanju, žao mi je dečka. Njega je neko izmanipulisao. Zbog 2.000 Evra mi treba da ostanemo bez bodova. Kao da dugujemo milione. Da li je Perišićev bivši klub u Španiji ostao bez bodova? Da nije možda naplatio dug? Jesu li mu isplatili raskid ugovora dve i po godine pre isteka? I mi smo njemu, ali i on nama izašli u susret. Besplatno ide na terapije kod klupskog lekara Crvene zvezde. Da nije trebalo da Zvezda plati i operaciju zbog povrede dok je nastupao u Bosni? Ne mislim da ne treba da mu se plati dug, već samo kažem da nije prioritet među 20 igrača kojima se duguje. Pri tom nije fer ni prema igračima koji sada igraju za Crvenu zvezdu, a mesecima nisu primili platu.

Igor Butulija

Miran svakako ne može da bude i trener naših rukometaša Igor Butulija:

– Ovo je presedan. Ne znam čemu ovo vodi, da se na ovakav način odlučuje pitanje osvajača titule. Oduzimaju nam se bodovi sedam dana pred večiti derbi. U Srbiji 650.000 ljudi nije dobilo platu 4 do 6 meseci. Kažnjava se Crvena zvezda jer nekoliko dana kasni sa uplatom duga prema Perišiću. Svako svakom duguje, pa takvi dugovi postoje i u fudbalu i košarci, ali njihovi savezi ne oduzimaju bodove. Kao da živimo u Švajcarskoj.

Prvi čovek RK Crvena zvezda, Dobrivoje Glavonić je kratko izjavio:

– Skandal. Zbog duga prema igraču koji zarađuje deset puta više od prosečne plate nama se oduzimaju bodovi. Žalićemo se. Ništa još nije gotovo, a ljude koji donose ovakve odluke neću ni da komentarišem.

Повезане вести

7 comments

Comments are closed.