Moja Crvena Zvezda
Najnovije

Južna amerika u Beogradu

Južnoamerički trio- Foto "Žurnal"

Južnoamerikanci u Zvezdinom dresu u razgovoru za „Žurnal„, poručuju da im se svidja Beograd i Srbija, da žele da ostane ovde i redjaju pobede sa Crvenom Zvezdom.

U šetnji gradom glavni „vodič“ je omaleni Brazilac, Meneš Kadu, koji je već iskusan i poznaje Beograd:

– „Ja se u Beogradu osećam kao u Brazilu, vrlo mi je prijatno i sve znam gde se nalazi„.

Što se tiče izlazaka preko dana, ali i uveče, Kadu priča u ime svih mada se verovatno novajlije i ne pitaju mnogo, jer ne poznaju grad:

– „Moraćemo da odemo na Kalemegdan, tamo ni ja nisam bio, a osim šetnje glavnom ulicom i šopinga, idemo u restorane, ponekad preko dana u kafić.  Ne volimo da izlazimo uveče. Budemo u stanu, večeramo, družimo se… Ja sam za ovih godinu i po dana išao samo jednom na splav, na Akapulko. Bilo je to kad smo slavili pobedu nad Dinamom iz Tbilisija. Nisu ni oni nigde išli, jer nemamo vremena. Treninzi su svaki dan… Ne idemo ni u bioskope ili pozorišta, jer je problem jezik.

Kristijan Borha priznaje da nikada pre dolaska u Zvezdu nije čuo za Beograd, ni Srbiju:

Šetnja Beogradom-Foto "Žurnal"

– „Nisam, zaista, znao ni za Srbiju, ni za Beograd. Bez obzira, grad mi se sviđa. Podseća me malo na Porto Alegre„, ali i priznaje da su Beograđanke veoma lepe i da će i zbog toga naučiti srpski: „Jeste, devojke su lepe, međutim, ne znam kako da im priđem. Ne znam jezik… Moraću da ga naučim„.

Život za drugog južnoamerikanca i novajlije u našem klubu Evandru Gobelu, je izgleda dosta lakši, jer nije usamljen:

– „Život u Brazilu je skuplji! Često idem sa suprugom Robertom u restorane i markete, ovde su jeftiniji proizvodi. Ovde mi je, zaista, lepo, veoma sam srećan, samo još da budu dobri rezultati sa klubom.

Povezane vesti

najnovijim najstarijim najviše glasova
Obavesti me o