Moja Crvena Zvezda
Интервјуи

МЦЗ интервју: Александра Степанић

Stepanic3Када је наш портал летос правио велику анкету, или боље речено избор за најбољег играча/играчицу нашег Спортског друштва у сезони 2011/12, међу лауреатима нашло се и име једне од наших најбољих рукометашица, Александре Степанић. Александра је тада, у јакој конкуренцији, заузела високо четврто место са чак 16% добијених гласова.

Међутим, лето и јесен нису били добри по Александру. Тешка повреда рамена одвојила ју је од терена те је пропустила комплетан први део сезоне, што се и те како осетило по резултатима нашег клуба. Бољи дани ипак предстоје, обзиром да се опоравак ближи крају, што је  био добар повод за разговор са Александром у оквиру новогодишње серије интервјуа нашег портала.

Александра, реци нам за почетак нешто више о својој досадашњој каријери, како си се заинтересовала за рукомет, где си почела да играш..?

Рукомет сам почела да тренирам у првој години средње школе, у родном граду, Лозници. Тренирала сам плес пре тога четири године и дуго сам ишла да гледам рукометне утакмице са татом, све док једног дана нисам изразила жељу да почнем и да тренирам. Почело је као рекреација, иако сам одмах кренула да радим са првим тимом, али с временом ми је рукомет у потпуности ушао у крв и нисам могла без њега. Променила сам после Лознице доста градова и клубова за ових девет година, и ево ме у Звезди сада.

Зашто баш Звезда? Да ли си навијач одувек, или си заволела клуб..?

Одувек сам Звездин навијач, то ми је у крви од малена, не може временом да се заволи, тако ме је тата научио! Маштала сам као дете да тренирам фудбал у Звезди, обзиром на то да сам често гледала фудбал. Дрес фудбалског клуба нисам обукла, али јесам рукометног, тако да се жеља ипак остварила, а осећај играња у црвено-белом дресу је невероватан.

Stepanic2Каква је сарадња са доктором Жерајићем?

Са тренером имам добру сарадњу. Захвална сам му што је према мени имао много разумевања, јер сам имала доста пехова, често сам била повређена.. у клуб сам и дошла са повредом рамена. И после операције и дугог опоравка дао ми је прилику да заиграм.

Реци нам нешто о атмосфери унутар екипе, како се слажете и да ли постоји дружење и ван терена?

Атмосфера у клубу никад није била боља. Млада смо екипа, сви се супер слажемо и дружимо се ван терена када год нам обавезе то дозвољавају. Свесни смо да је ситуација у клубу тешка, свакако да нам због тога није лако, али пружамо максимум својих могућности на терену.

Како си задовољна резултатима постигнутим у текућој години?

Слагала бих ако бих рекла да сам задовољна резултатима. Нажалост доста повреда је било ове сезоне, тако да је екипа остала само са три бека, и то је сигурно утицало на игру. Нисам ниједну утакмицу ове полусезоне одиграла јер сам се стицајем околности повредила. Припреме су добро одрађене, и не сумњам да су девојке које су изнеле овај део дале све од себе како би клуб постигао што боље резултате.

Летос, на крају претходне сезоне, била си номинована од стране нашег портала за најбољу спортисткињу СД-а, и заузела си високо четврто место, са 16% гласова. Који су твоји утисци?

Презадовољна сам што сам се уопште нашла на тој листи после само годину и по дана боравка у Звезди и после дугог опоравка. А пресрећна сам била када сам видела да сам четврта на листи поред спортисткиња које су дуже од мене у Црвеној звезди. Захвална сам онима који су ме ставили на ужи списак и номиновали, хвала им на томе.

Која су твоја очекивања у наредној години, какве резултате очекујеш у клубу и чему се највише надаш? Има ли жеље за одласком негде преко границе, да се опробаш у јачој лиги..?

Надам се бољој полусезони него што је ова била, што је сигурно могуће ако екипа буде на окупу и ако се опораве девојке које су повређене. Што се мене тиче, у првом плану ми је опоравак, да завршим са рехабилитацијом, да се спремим и да помогнем екипи. Имам уговор до маја, тако да бих желела да се опробам у јачој лиги, наравно да покушам да изградим каријеру ван наших граница. Видећу још како ће се одвијати ситуација, можда и продужим уговор и упоредо завршим факултет. Ако се одлучим за одлазак, надам се једног дана повратку у Звезду, ако не као играч онда бар као тренер.

StepanicКолико би вам значила подршка навијача, која често недостаје? Видело се на неким гостовањима на којима вас подрже наши навијачи да пружите добре партије и да умеју да вас понесу до победе?

Подршка би нам много, много значила, и веома нам је жао што је немамо на домаћем терену, овде у Београду, него само на гостовањима.

Да ли имаш неког идола, узора.. или си га имала раније у рукомету..?

Немам идола, трудим се да постанем неко „нов“ и да једнога дана ја будем некоме узор.

Пратиш ли мушку рукометну секцију и како гледаш на дешавања у њиховим редовима?

Знам да су у веома тешкој ситуацији, још тежој него ми што смо. Веома ми је жао због свега што им се дешава, имају одличну екипу, нижу победе, а одузимају им бодове..

Твоја порука за навијаче Црвене звезде и читаоце нашег портала?

„Нема велике љубави без велике радости и без велике патње…“ Будите увек уз свој клуб, а ми ћемо се трудити да вам се одужимо победама и успесима. Свим Звездашима, читаоцима МЦЗ портала и целом СД-у зелим срећне НОВОГОДИШЊЕ и БОЖИЋНЕ празнике и пуно успеха у наредној години..

Повезане вести

22 comments

Delija авг 6, 2014 at 01:47

Aleksandra,

A sta se ti primas odmah kao da nas zanima u koje si tacno odeljenje isla?

Reply
---A--- јан 16, 2013 at 21:43

:*

Reply
---AD--- јан 16, 2013 at 21:58

<3

Reply
---A--- јан 17, 2013 at 03:43

<3 :*

Reply
Klepma јан 9, 2013 at 20:10

Kakav je to smrad od coveka… Nula jedna… Pajser tezak.. Al je ipak volim..<3

Reply
Napadaj јан 7, 2013 at 16:17

Kakva macka! 😳

Reply
Delija DBC јан 6, 2013 at 14:57

Удај се за мене! 😀

Reply
RedStarBelgrade јан 6, 2013 at 02:32

MCZ Rules!

Reply
czvpop јан 6, 2013 at 00:37

Isla je u moju godinu…u loznicku gimnaziju… Ona je iz trojke, a ja iz sestice… 😀 Nisam ni znao da igra za nas… Ako cita, pozdravljam je ovom prilikom… 😀

Reply
czvpop јан 6, 2013 at 00:38

Iz dvojke tj. ne iz trojke…cini mi se… 😀

Reply
Aleksandra јан 6, 2013 at 00:59

Hvala 😉 u dvojku sam isla 🙂

Reply
marko јан 5, 2013 at 21:24

Aleksandra, udaj se za mene 😀

Reply
Александар јан 5, 2013 at 18:53

Цигани, не сећам се да су одбојкаши имали оволико коментара. :mrgreen:

Reply
Spasenija јан 5, 2013 at 18:42

Lepoticaaaaaaaaaaaaa, Cigo nas!!! <3 :* Najbolja bre !

Reply
otpisani101 јан 5, 2013 at 18:33

ovo je dokaz da su zvezdasice najlepse devojke u srbiji… 😉

Reply
mladjen јан 5, 2013 at 18:10

Prelepa je <3

Reply
Chinez јан 5, 2013 at 17:02

A joj, ova je najlepsa sportiskinja na svetu.

Reply
@Chinez јан 5, 2013 at 17:19

Cim se objavi intervju ovog sajta sa nekom zenskom osobom koja igra za Zvezdu (nebitno koji sport),uvek ali uvek se nadje neko ko se zaljubi u nju,ko hoce da je zeni…A i po meni ova devojka gore nije nista posebno,a ti se odmah zalepio ko baba za pihtije…da li si ti uopste imao devojku nekad ?

Reply
@@Chinez јан 5, 2013 at 17:30

Kako si sa zdravljem? 😆

Reply
милпар јан 5, 2013 at 18:34

Шта тебе боли уво ко се коме свиђа?

Reply
Vlada Tosic јан 5, 2013 at 18:44

Reci mu medjede….

Reply
@milpar јан 5, 2013 at 19:49

Zato sto je jednostavno smorno citati kako balave za svakom devojkom,kao da devojku u zivotu nisu videli,a sto je najgore devojke nisu nista posebno (bar te sa kojima su bili intervjui).

Reply

Leave a Comment