Moja Crvena Zvezda
Други пишуКлупска дешавањаФудбал

Млади голман Звезде прешао у Штутгарт

13572149075669Из Црвене звезде је отишао још један талентовани фудбалер. Овог пута стопама Ђуричића, Ћосића, Радаковића, Милановића који су каријере наставили у иностранству кренуо је омладински голман Растко Шуљагић (17). Како Моцарт наводи Шуљагић је појачао редове немачког Штутгарта и то за суму од 100 ооо еура.  Он ће већ у петак кренути на припреме са екипом у Белек. „Кикер“ наводи да су за Шуљагића били заинтересовани и Манчестер Јунајтед и Бенфика, па је самим тим и задовољство Шваба веће јер су успели да купе талентованог чувара мреже.

Немачки медији да пишу да би  млади Шуљагић већ од следеће сезоне могао да буде резервни голман у екипи Штутгарта, јер трећи голман Марк Циглер иде у пензију, а други чувар мреже Андре Вајс ће вероватно бити продат. Већ пар сезона на гол линији је неприкосновен Свен Улрих и њему би Звездин клинац требало да буде замена.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

19 comments

milic јан 5, 2013 at 21:11

Greska. Proci ce kaoMilanovic ili cosic svejedno ovde igraju gotovi fudbaleri
eh deco moja zinulo vam dupe za pare, a jos nosite PELENE.

Reply
Zvezda mi je sve јан 3, 2013 at 23:27

Srecan put i brzo nam se vrati!

Reply
ALO јан 3, 2013 at 19:21

Sta pametujete bre,kao on ne voli Zvezdu…Lupate gluposti,zamislite da ste na njegovom mestu i gledate kako su u prvom timu Bajkovic,Kirovski,Vesic,Dmitrovic,odmah znate da nikada necete braniti u prvom timu jer imamo 3 mlada golmana koji su planirani za buducnost.A da je ostao u omladincima ne bi dalje od njih otisao,na kraju bi ga Zvezda prodala nekom timu u JSL ili u PLS i tu bi bila izgubljena svaka nada da ce nesto dobro da uradi u svojoj karijeri.Ovako dobio je decko ponudu iz lige koja je medju 3 najjace na svetu,od kluba koji je pre 2,3 sezone igrao LS,ide u ligu gde su stadioni ogromni i uvek puni i koji po meni imaju najvecu posetu od svih Evropskih liga,ide u Nemacku gde je mnogo bolje ziveti nego u Srbiji,igrace protiv Bajerna,Borusije D,Borusije M,Bajera,Salkea,Volfsburga,Verdera,uzece i dobru lovu,i sto je najbitnije u Stutgartu ce odmah igrati u seniorima i imace odmah sansu da postane prvi golman tima,dok u Zvezdi ne bi ni usao u seniore,i pored svih tih dobrih stvari koje ce imati u Nemackoj zar mislite da bi on ostao da se pati u Srbiji,da igra po nasim livadama i da propusti takvu sansu koja mu se mozda pruza jednom u zivotu.Potez mu je odlican jer je u Nemackoj sve na visem nivou nego ovde,i treninzi su bolji,treneri takodje,ukljucio je mozak i shvatio da ako ostane u Srbiji propasce kao dosta njih,srecno Rastko.

Reply
Gledam u daljinu јан 3, 2013 at 18:52

Ako je ovom golmanu svejedno oce li igrati u Zvezdi ili Stutgartu – srecan mu put !

Reply
srbija-stuttgart јан 3, 2013 at 18:21

Uff pa malog će upropastiti gasterske diskoteke i kafići u startu:))) Ovde
( Stuttgart) ima golmana na pretek
Ne znam dali se stvarno radi o „talentu“ ili je ponovo neki naš menadžer uspeo da uvali Štutgartu kosku poput talenta S.Markovića.itd:))

Reply
Spasoje јан 3, 2013 at 18:00

Pa što ste takvi ……..!Trebaće nam za budućnost!A posle neće hteti da se vrati jer nećemo imati para!Pa zato se raspadamo što prodajemo mlade!!!

Reply
Krajisnik Manjaca јан 3, 2013 at 17:09

Ovo su stvarno strasne stvari i ne mogu da shvatim sta je u glavama tih klinaca i roditelja. Pa samo na Cosicevom primjeru se moglo nauciti da ne cvjetaju ruze kad se u inostranstvo ode tako mlad. Poslije svega ovoga, Bajko mi je jos drazi, jer je jedini igrac u klubu koji nema menadzera i koji je 100% nas. Mozda nije bolji od Bufona, ali za nase lige i je idealan. Bajko legendo!!!

Reply
Optimista јан 3, 2013 at 16:32

Najgora stvar posle tzv. Bosmanovog pravila je sto je dozvoljeno da mlada deca i omladinci mogu lako za sicu da odu u Evropu bez odigrane utakmice za maticni tim.
Tako je i sa njim. Grejace klupu, dobijati sansu na kasicicu jer UEFA ne moze da stane na put pomahnitalim menadzerima zeljnim dobre zarade i da se “probiju“ ua moru fudbalskih agenata sirom Evrope.
Gde nam je spas? ❓ Mozda u osnivanju neke menadzerske agencije Crvene zvezde, da se predugovori svih mladih fudbalera vode kroz stipendije kako bi sprecili odliv talentovane dece. Pa ako fudbaler hoce da ide u Evropu sa 17-18 godina, ti lepo imas predugovor i to stipendijski, pa lepo otkupna klauzula u ugovoru jedno 150-200.000 evra… Cista zarada-bez deljenja sa menadzerima i ostalim posrednicima.
I trebalo bi malo UEFA da se pozabavi tim pitanjem… Kao ono dete od 11 godina sto je otislo u Barselonu… Ponasaju se kao trgovci robljem, a ne kao fudbalski klubovi.

Reply
Andrej јан 3, 2013 at 18:08

Slazem se sa tobom, a samo bih dodao jednu stvar – uefa ne zeli da stane na put svemu tome jer je cilj, da kao i drugim oblastima, sto vise talentovane dece ode sa ovih prostora za male pare i da onda stvaraju profit klubovima na zapadu.

Reply
Optimista јан 3, 2013 at 19:41

Sam Misel Platini je rekao da ce stati na put npr. trosenju velikih para za transfere cime se ne moze stvarati konkurentnost u transferima… To je sve posledica toga sto je fudbal nekad bio viteska igra u kojoj su uzivali navijaci… Danas je to biznis i utrkivanje ko ce vise uloziti (citaj prodati) para u neki klub…
Bosmanovo pravilo je dozvolilo da igrac za free moze otici u drugi klub ako mu istekne ugovor… To nije bilo moguce do te 1996 godine, ako me pamcenje sluzi…
Problem mladih je sto previse gledaju Premijer ligu, Spansku Primeru… Pogledaju Ronalda, ima sve, sto ne bi i on tako, pa sa 18 godina digne nos, sa roditeljima pocne da rovari Omladinsku skolu koja ga je iznedrila, ode za pisljivu lovu jer eto grejace tribine ali ce se pricati da je bio u Celziju, Mancesterima…
Nema vise onog vremena kad si za tim od petlica do A tima odigrao preko 500 utakmica, ostavio trag i otisao da pronadjes parce ze,lje u Evropi gde ces prodati koju fintu koju si naucio…
Sve je biznis, biznis, biznis…
Nekad si sa 27 odlazio u Evropu i svet, danas sa 11, 12, 13 godina…

Reply
Sasa cetnik sa Jastrebca јан 3, 2013 at 15:59

Ici u Nemacku kao golman koja ima najbolje golmane na svetu nije bas pametno.Bice mnogo tesko izboriti za mesto.Da sam mu ja otac ne bi dozvoluo da u ovim godinama napusti Zvezdu pogotovo sad kad je doso Dzaja.Ali problem jd u tome sto mu nisam otac.

Reply
Ultras јан 3, 2013 at 16:31

Slažem se sa tobom…Sad ovi klinci treba da budu pametni i da sačekaju svoju šansu u Zvezdi a ako budu pametni Džaja će od njih da napravi čudo!

Reply
@Sasa cetnik sa Jastrebca јан 3, 2013 at 19:07

Ne moze njemu vise niko nista da zabrani,napunio je skoro 18 godina i on je svoj covek.

Reply
madness2233 јан 3, 2013 at 15:47

Otkud Vi znate da je klub kriv,pa napadate?!Ljudi On dok ne potpise profesionalni ugovor(sa 18god se potpisuje) moze da ide dzabe,dakle i ovih 100k je premija!A krivi su svi,da je neki zvezdas ostao bi i za sicu da igra,a ne nema se para,hocu braniti necu,pa odoh.Bajkovic kakav je takav je,cekao je svoju sansu 8 ili 9 godina,a ovaj klinac ili klinci zbog mame tate menadzera i punih dzepova odlaze,pa nek idu brate,moze Zvezda i bez njih!

Reply
Homer јан 3, 2013 at 14:55

još jedno mlado dete gurnuto niz liticu od strane menadžera i nesretnih roditelja koji idu trbuhom za kruhom! želim mu veliki uspeh,mada se bojim da će se mnogo napatiti za malo para. guraj sine koliko možeš,veruj u sebe jer ti sada povratka nema,a taj biznis kojim se baviš je surov,opako surov.! srećno

Reply
dexy122 јан 3, 2013 at 14:53

Sada neka mi neko kaze da ga je pustio Dzajic ili Stojadinovic. Decka boli … ko je u upravi Zvezde. Verovatno nije neki preterani Zvezdas i bezi iz Srbije cim dobije prvu priliku. Sve je dogovoreno pre, to je sigurno.

Reply
Gile delija јан 3, 2013 at 14:46

Bas se vidi koliko voli Zvezdu! Jadni su i oni i njihovi roditelji koji ih kao janjicare prodaju za male pare.Nadamo se da ubuduce Dzaja nece takvima dozvoliti ni da dodju u Zvezdu.

Reply
n јан 3, 2013 at 14:50

Nisu oni krivi,kriv je klub.

Reply
Gledam u daljinu јан 3, 2013 at 18:56

Ma kakav god da je Klub, ma sta da urade, nikad nijednog pojedinca NECU VOLETI koliko volim Klub ! I Klub (kad se misli na Zvezdu) se pise velikim pocetnim slovom – Klub !

Reply

Leave a Comment