Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Александар Јанковић за МЦЗ: „Победнички менталитет је битан фактор, а Звездина деца га имају!“

Александар Јанковић, фото: "Новости"
Александар Јанковић, фото: „Новости“

Још једне припреме фудбалске секције жељно ишчекујемо, па смо тренера Јанковића замолили за неке одговоре онога што нам  тек предстоји. Иако се од првог дела сезоне нисмо опростили славно, кроз речи нашег тренера провејава оптимизам. Не тако директно као што би навијачи желели, али оно што се најављује је сигурно, проверено. Нема грешке!

Колико имате намеру играча да водите на припреме?

На припреме ће ићи 26 играча, 23 плус три голмана. Сачекаћемо резултате тестова које ћемо направити 10. 11. и 12.па ћемо одредити путнике, уз могућност корекције броја, али не за више од једног играча.

Иако се често истиче да резултат није у првом плану, да ли сматрате да у неку руку резултат  чак и на припремним утакмицама може да утиче на самопоуздање играча?

Како да не, за мене је резултат увек вазжан, чак и на тренингу. Између осталог, од прве утакмице ћемо инсистирати на победама, оне подижу самопоуздање екипи чак и када се остварују на пријатељским утакмицама.

Чиме сте се водили превасходно код одабира противника, с обзиром на велики број утакмица?

У другој фази, у фебруару, заказали смо дупле утакмице, како би сви играчи по окончању припрема имали исту минутажу. Сваки играч ће одиграти по четири цела меча до генералне пробе и имати подједнаку шансу да се наметне. Као противнике првој екипи одабрао сам јаке тимове из различитих поднебља (Аустрија, Данска, Словачка, Румунија), да би генерална проба била против сјајног противника, Шахтјора из Доњецка.

Да ли имате спреман план припрема и колико ће се те припреме разликовати од оних које је спроводио Муслин, рецимо?

План припрема је закључен, све је ок. То је француски модел, по којем је Звезда радила и у време Муслина и када сам ја био, у јануару 2008. Постоје, наравно, благе модификације програма које време доноси, али концепт је исти, то је то.

Осим добре физичке спреме и напада на титулу, упркос бодовном заостатку, шта још мислите да можете да извучете и постигнете код играча које водите на припреме, пре свега мислим на играче који су припојени из омладинске школе?

Уз све што сте набројали, мислим да је питање менталитета екипе несто на чему морамо много да радимо. Непрестана глад за победама, велика посвећеност раду, повратак тимског ауторитета, све је то обавеза екипе Црвене звезде. Млади момци из погона које прикључимо првом тиму ће, уз тимски, имати и индивидуални рад, како би се што пре уклопили у захтеве сениорске екипе. Осим тога, не бих их посматрао као клинце који ће само попунити број, јер не искључујем могућност да се неко од њих наметне и избори за статус првотимца. Борба за место у тиму је отворена, а они менталитет о ком смо причали имају и то им је додатни квалитет.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

14 comments

otpisani101 јан 5, 2013 at 01:05

ma jankovic napolje…najveca sramota igre i rezultata je delo jankovica i sto nase mlade nije u jesenjem delu forsirao?…covek nema blage veze i u drugom ili trecem kolu na prolece bice smenjen a partizan ce imati plus 10 i zbogom jos jedna godino…a za one koji mu daju jos 5 godina da prodje pripreme neka se sete gde je to jankovic imao uspeha pa da ga cekamo jos jednu sezonu..jankovic se nigde nije dokazao rezultatima kao trener i napolje sto pre…u 6 utakmica imao4 poraza to nikom nikada u crvenoj zvezdi nije uspelo a ofk i vojvodina gde je trebalo da bude 9-0 za vojvodinu je razlog da nikada vise ne bude trener crvene zvezde…

Reply
veliki pravi zvezdas јан 4, 2013 at 22:46

Mislim da trener za Crvenu Zvezdu nije Jankovic ,nego bi trebalo dovest Grofa Bozovica jer on zna svoj posao mnogo bolje potreban nam je takav trener u nasoj Crvenoj Zvezdi ,zato lijepo upravo Crvene Zvezde dovedite za trenera Crvene Zvezde Grofa Bozovica 😀

Reply
Aleksandar јан 5, 2013 at 01:02

Daj molim te, napisi jos jednom Crvena zvezda, nismo shvatili za koga navijas 🙂

Reply
Aleksandar Kotor јан 4, 2013 at 13:20

Nista od priprema u Budvi 🙁

Reply
Stefan јан 4, 2013 at 13:14

Izgubili smo Perosa i Kuevu,a sada on pominje omladince…Sta se tu radi???Nema se para, pa sada ajmo da uvedemo mlade, da stvaramo tim za jedno 4 godina, da nam se partizan odlepi na +3 i da lepo sisamo na kraju…..

Reply
Nenad јан 4, 2013 at 19:22

Долази Куева

Reply
milos јан 4, 2013 at 13:02

Inace si bas davao sansu nasim klincima, pa kako te bre covece nije sramota vise da toliko palamudis. Bre znas da si uspeo da postignes negativne rekorde sa Zvezdom i sada nam tu nesto mudrujes.Pa Spajic je zaigrao zato sto si bio primoran da ga pustis u 11, jer nisi imao stopera na raspolaganju, malog Savicevica nisi ni protiv Kule pustao da igra. Dosta price. Uostalom, posle drugog prolecnog kola ti ces otici, a mi cemo se opet nervirati zbog jos jedne ispustene titule u ovakvoj jadnoj ligi u kojoj nema dva dobra igraca

Reply
marko јан 4, 2013 at 15:37

Kako nije pustio Savicevica, jel usao u igru u 90+ minutu!? :mrgreen:
:facepalm:

Reply
Kartman јан 4, 2013 at 12:02

On i njegov francuski model :facepalm: Izgleda da ga je opet Bata Djora tukao francuskim kljucem.

Reply
delija_md јан 4, 2013 at 09:48

Čovjeku treba dati šansu. Neka odradi pripreme, završi ovu sezonu, pa će se početkom juna napraviti rez i vidjeti kako i šta dalje.

Reply
brkazum јан 4, 2013 at 12:40

bravo za komentar i trba mu dati sansu sa mladima je bio fenomenalan trener,,,,

Reply
OMG јан 4, 2013 at 13:07

:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Reply
Goran јан 4, 2013 at 09:18

Treba ovo, treba ono, ali slaba vajda od tebe…Najviše bih voleo da nas demantuješ rezultatima.

Reply
милпар јан 4, 2013 at 09:07

Гази их све!

Reply

Leave a Comment