Moja Crvena Zvezda
ИнтервјуиКошарка

Новогодишњи МЦЗ интервју: Александра Станаћев

Aleksandra Stanaćev
Aleksandra Stanaćev

Женски кошаркашки клуб Црвена звезда је у последњих неколико година прошао кроз најтеже тренутке у својој историји. Некадашњи шампион Европе је био без хале, управе, новца и играчког кадра, а спонзорима су били (и још увек су) интересантнији много мањи клубови. Улазак мушког кошаркашког клуба у фузију са ФМП-ом означио је и боље дане за наше даме. Окупљена су најталентованија деца Србије, а клуб је на здравим ногама. Овај пут екипа сајта МЦЗ се састала са једном од девојака која представља Звездин “нови талас“ и будућност српске кошарке. Звездаши, упознајте плејмејкера наше екипе-Александру Станаћев!

Када и где си почела да се бавиш кошарком?

Са седам година, почела сам да играм кошарку у Молу. После неколико година, прешла сам у клуб који се зове Баскетстар, у Сенти. После три године, прешла сам у Сивац, а прошле, у Звезду.

Да ли си имала неке идоле који су те подстакли да кренеш да тренираш кошарку? Играш на позицији плејмејкера, да ли постоји неки играч или играчица на тој позицији, ка чијој игри тежиш?

Не, нисам их никад имала, немам их ни сад, једноставно сам желела да кренем да играм кошарку. Али свиђа ми се како игра Тамара Радочај.

Каква је атмосфера у екипи и какав је однос са саиграчицама? Однос са тренером?

Атмосфера је одлична, чак много боља него прошле године. Некако смо задовољније, па се самим тим боље и слажемо. Дружимо се и приватно, неки више, неки мање. Највише времена проводим са Оливером Гапић, која је иначе задужена за добру атмосферу у клубу, са Александром Црвендакић, Катарином Вучковић, Тијаном Дијан… Али и са осталима. Што се тиче тренера, имамо одличан однос, поготово што га познајем дуго, сарађивали смо и у репрезентацији.

С обзиром на фузију нашег клуба са ФМП-ом, какви су сада услови за рад?

Не знам како је било пре две године, али за сада, све је како треба. Сваки дан тренирамо, имамо по два тренинга, све нам је обезбеђено, тако да смо задовољне.

Како ти се чини квалитет лиге ове године? Који су циљеви ЖКК Црвена звезда?

Лига је сигурно јача него прошле године, али и квалитетнија. Циљ нам је наравно да будемо први у нашој лиги, и да остваримо добре резултате у плеј-офу, па да будемо међу прве четири екипе.

Да ли можеш да нам кажеш нешто о репрезентацији?

Aleksandra Stanaćev
Aleksandra Stanaćev

Били смо овог лета у Румунији, на ЕП, освојили смо треће место, и пласирали се на СП које се одржава следеће године. Ја сам сада у младој репрезентацији, и јесте да је сениорска далеко, али мотив и жеља постоје.

С обзиром на то да си јако млада, колико ти је било тешко да се привикнеш на промену средине?

Нисам имала велики проблем, поготово не што се тиче кошарке. Много већи проблем ми је представљало то што сам морала да променим школу, друштво. Али већ после два, три месеца сам се лепо уклопила, тако да сам задовољна.

Какви су ти планови за будућност? Да ли планираш више да се посветиш школи или кошарци?

Планирам да упишем факултет, али ми је кошарка циљ.

Да ли имаш осећај да си се нечега одрекла због кошарке?

Искрено, имам. Ту пре свега мислим на родитеље, сестру и брата. Ретко када их виђам, јер немам много времена да одем да их посетим.

Чиме се бавиш у слободно време?

Имам јако мало слободног времена, али и то што имам, искористим за виђање са другарицама – одемо на пиће, шетамо. Када останем код куће, углавном читам књиге и слушам музику.

Порука за навијаче?

Волела бих да долазе на наше утакмице. Имамо у Лозници неколико групица навијача, али они нису у могућности, због пара, да долазе на све наше утакмице. Али, бар су рекли да ће се потрудити да, ако ништа испрате бар неке веће. Подршка навијача би нам много значила.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

2 comments

Gis јан 4, 2013 at 19:21

U IME TE GRUPICE NAVIJACA IZ LOZNICE TI SE ZAHVALJUJEM I OBECAVAM DA CEMO VAS MAKSIMALNO PRATITI I U NASTAVKU SEZONE KOLIKO NAM MOGUCNOSTI BUDU DOZVOLJAVALE,POZDRAVLJAMO VAS PUNO,VI STE PONOS SD CRVENE ZVEZDE I NAS NAVIJACA!!!

Reply
baba simana јан 4, 2013 at 17:25

lepo ova izgleda.. nego, dokle ce vise ljudi da teraju pricu sa fuzijom, kao da ju je intervjuisao Tegeltija il neki grobar.. mi se nismo fuzionisali sa FMP-om, vec je potpisan tehnicki sporazium o saradnji

Reply

Leave a Comment