Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Вукоичић: „Није само јануар паклен“

50e6b2ef36067lu5z0017_news_detailКошаркаши Црвене звезде Телеком после краће паузе настављају такмичење у АБА лиги. Звезду у јануару очекује веома густ распоред, велики број утакмица са изузетно јаким противницима па је јануар проглашен као паклени месец за црвено-беле. На све то тренер Вукоичић каже:

„То заиста тако и изгледа када се погледа распоред, али морам да нагласим да је то само један од пет или шест месеци колико ће се још играти. Не мислим да су током јануара противници и утакмице лаки, далеко од тога, али мислим да и утакмице током фебруара и марта и те како имају своју тежину, као и оно што нас чека у априлу и мају, а да не говорим у самом финишу сезоне. У фебруару нам рецимо предстоји завршни турнир Купа Радивоја Кораћа, планирамо да играмо и фајнал-фор АБА лиге тако да ћемо имато још много тешких искушења која нису везана само за јануар. Зато гледање унапред и сабирање колико гостовања имамо, ко су нам ривали, кога ћемо дочекати код куће и комбинаторика такве врсте може само да нам одвуче пажњу. Из тог разлога ми се концентришемо само на првог следећег противника и ако наш фокус буде био на миркоциклусе мислим да имамо много веће шансе да испунимо амбиције“, почео је причу тренер Црвене звезде Телеком Влада Вукоичић.

Црвено-беле у првом мечу у 2013. години очекује веома тежак задатак, пошто гостују у Љубљани екипи Олимпији. Звездина експедиција ће пут главног града Словеније кренути у петак увече, а олакшавајућа околност је да ће путовати авионом. Меч 16. кола регионалног такмичења је на програму у суботу од 19 сати.

„Свака пауза и прекид такмичења увек са собом носи неку неизвесност како ће тим да реагује, да ли се поправила форма, да ли су неки играчи напредовали или доживели пад. Међутим, и поред те неизвесности исто тако постоји и доза појачане мотивације. Јер, када у просеку месечно играте осам, девет утакмица и када се направи оваква пауза сви се зажеле утакмица“, истиче Вукоичић.

Стратег црвено-белих веома респектује састав популарних Змајчека:

„Олимпија је била учесник Евролиге. Током прве фазе најелитнијег клупског такмичења Европе Љубљанчани су били приморани да играју две утакмице седмично што је у некој мери мало покварило њихову игру, резултат и утисак када је АБА лига у питању. Али, са завршетком учешћа у Евролиги сигуран сам да ће сада бити у прилици да покажу своју праву снагу и квалитет. Они су без сваке сумње тим који најозбиљније конкурише за једно од прва четири места које воде на фајнал-фор АБА лиге“, рекао је Вукоичић и потом се упустио у дубљу амализу тима:

„Олимпија је екипа која игра јако широко са пуно шутева за три поена, а имају спољну линију која је врло прецизна и која живи од шута за три поена. Унутрашња игра им се углавном заснива на аустралијском центру Ерону Бејнсу, он им доноси потребну дубину и тако прави добар баланс у нападу. Олимпија је нападачки врло опасан тим који у својим редовима има неколико играча који могу да убаце 20 поена зато никога посебно не бих издвајао. Из тог разлога добра одбрана је дефитивно кључ за победу у овом мечу.“

Вукоичић је нагласио да је током паузе екипа одлично радила, да је било довољно времена за одмор, а да је посебан акценат на тренинзима био на кондицији.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

Dragon јан 4, 2013 at 14:36

..stižem da odgledam utakmicu u živo i da bodrim zvezdu..AJMO,AJDE… 😀

Reply
JaVolimSamoZvezdu јан 4, 2013 at 14:19

Paklen je januar, ali delije su PAKLENIJE!!!!!!!!!

Reply
Podgoricki Delija јан 4, 2013 at 13:52

Pustimo se tezine rivala, mi smo oformili snaznu ekipu koja ce moci da odgovori ovim izazovima, prema tome nas imena rivala ne zanimaju, sve nam je jedno.
Idemo mec po mec, i cvrsto stajati na zemlju, uz pruzanje maksimuma…
Sto se tice Olimpije, Zvezda je sigurno jaca i ocekujem 100% da to dokazu, uz vrlo jak angazman i koncentraciju. Srecno momci!

Reply

Leave a Comment