Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаЗвездаши широм светаКошарка

Пешић:“Звезда може до трофеја у Еврокупу“

Svetislav Pesic
Svetislav Pesic

Брејком у Улму кошаркаши Црвене звезде су започели ТОП 16 фазу УЛЕБ Еврокупа. Назгодна немачка екипа је савладана и рачуница је сада сасвим јасна. Уз, надамо се, сва три тријумфа у паклу Пионира, Црвена звезда ће обезбедити пласман у четвртфинале еминентног европског клупског такмичења.

Кошаркаши Црвене звезде су и у Улму имали подршку навијача, а међу њима нашао се и признати светски кошаркашки стручњак, тренер црвено-белих кошаркаша у претходној сезони и актуелни тренер минхенског Бајерна Светислав Кари Пешић, који је после меча на свој начин изјавио:

– Рекао сам Влади Вукоичићу да Бајерн ове године не игра Еврокуп како би Звезда могла да га освоји. Више је уложила и заслужује да буде прва. Али следеће сезоне ће обе екипе играти Евролигу и тада неће бити попуштања.

Након шаљивог увида Кари се осврнуо и на сам сусрет:

– Звезда је контролисала целу утакмицу. Улм живи од шута и транзиције, а црвено-бели су на то добро одговорили. Улм је деловао и мало уморно јер смо их ми изморили у недељу у Минхену и тиме олакшали посао Црвеној звезди. Звезда делује доста сигурно. Екипа има Ракочевића који прави разлику у сваком смислу. Он и преузима одговорност, а и види се да је у форми, игра на високом нивоу. Радује ме и игра Вука Радивојевића. Драго ми је да носиоци игре Звезде нису Американци већ Игор, Вук и Борис Савовић. Звезда стварно делује добро и сигуран сам да ће већ ове сезоне остварити високе циљеве. Мора се нагласити и да резултат из Истанбула иде на руку Звезди. УНИКС је тамо добио и сада Звезда са три победе код куће сигурно иде у четвртфинале. Иако не желим да прогнозирам, како изгледа сада Звезда није немогуће и да освоји Еврокуп.

Повезане вести

6 comments

Marko јан 12, 2013 at 00:53

Dobro je rekao zeljko obradovic prekljuce kod fegija da budzeti nista ne znace, jer igrac koji danas vredi toliko i toliko sledece sezone moze da ima 5x vecu vrednost ako odigra dobru sezonu. Mene samo brinu lose partije Skota, kao i dosta promenljive igre Brauna, a oni su nam kljucni igraci. Pa kad je Partizan mogao da se nosi sa Barselonom i CSKA sa duplo slabijim timom mi u najmanju ruku smo sa najjacim timovima u Evrokupu na 50-50, a da i ne pricam koliku prednost imamo na domacem terenu, to ce se verujem vec pokazati protiv Galate.

Reply
Ranko Novakovic јан 11, 2013 at 13:41

IDEMO NA SVE TROFEJE ..!!!

Reply
iznogud86 јан 11, 2013 at 13:19

evo vam jedna pesmica za derbi….Не помаже Хук с ‘трибине,
Даниловић да се скине,
Вујошевић с ‘главом свиње,
не помажу Дачић, Тома
Толе лопов, васиона,
пукли сте к’о еврозона …!;)

Reply
VESICU ODLAZI! јан 11, 2013 at 13:49

Ahahaha,bravo care.Pokidao si!Nase vreme tek dolazi.

Reply
Ranko Novakovic јан 11, 2013 at 14:15

Nase vrijeme je doslo ! Ove sezone imamo dobar iskusan tim koji je sposoban da osvoji trofeje .

Reply
VESICU ODLAZI! јан 11, 2013 at 16:03

Slazem se.Mi vec sada imamo jak tim kadar da osvoji bar jadransku ligu,titulu i kup a za Evrokup cemo da vidimo.Mogu da zamislim koga ce nam Cova dovesti ako se budemo plasirali u Evroligu!

Reply

Leave a Comment