Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Лазовић и Младеновић o припремама

lazovicРаним јутарњим летом у недељу 13. јануара фудбалери и стручни штаб Црвене звезде одлетели су у Анталију на прву фазу припремног периода. Пре одласка тренер Јанковић подвргао је своје изабранике бројним тестирањима након којих је добио јасну слику и увид у спремност сваког фудбалера појединачно. У првом наврату црвено-бели ће у Турској боравити до 28. јануара и одиграти три контролна меча.

Првотимци београдског клуба од пролећне полусезоне, односно наставка националног шампионата очекују много. Суграђани и саиграчи Дарко Лазовић и Филип Младеновић поручили су пред одлазак да очекују да у Анталији испуне све задатке стручног штаба и исправе слабости уочене у јесењим окршајима.

– Задовољан сам како сам урадио уводна тестирања, с тим да увек мислим да сам могао и боље. Очекујем да се у Анталији добро спремимо и исправимо недостатке у игри које смо имали у претходним утакмицама. Шта је било, било је, не треба да се осврћемо уназад, већ да гледамо само напред, односно да у наставак шампионске трке уђемо мотивисани и позитивни. Разлика није недостижна и имамо, уверен сам потребан квалитет да је достигнемо и престигнемо – рекао је повремени репрезентативац Србије.

Потенцијал и квалитет који млади Чачанин поседује некада представља додатни терет. На многим сусретима показао је да може много, тако да навијачи Звезде од њега са правом очекују да буде ударна игла и једна од најважнијих карика у тиму тренера Јанковића.

– Драго ми је што навијачи верују у мене и очекују пуно од мојих партија. Нисам задовољан како сам играо јесенас, мислим да могу много боље. Током припрема имаћемо прилику да се добро уиграмо кроз велики број контролних мечева – поручио је Лазовић који се нада да ће њега и његове саиграче мимоићи повреде.

Слично размишља и Филип Младеновић, хитроноги крилни играч који није пропустио ниједан минут на терену у првој полусезони.

– Спреман сам био да и на пролеће одиграм све сусрете по 90 минута ако треба, међутим, због картона пропустићу прво пролећно коло против Јавора. Сигурно има ко да ме замени, битно је да Звезда побеђује. Показали смо да велике утакмице за нас нису проблем, али морамо да будемо маскимално сконцентрисани на условно „слабије“ ривале, јер се у дуелима са њима освајају титуле – изјавио је Младеновић који сматра да ни он, као и ниједан други играч Црвене звезде јесенас није приказао свој максимум.

– Сви смо били у лошој форми, не знам кога бих могао да издвојим и кажем да је био на висини задатка у свим сусретима. И појединачно и као екипа можемо много боље. Играћемо током припрема свака два-три дана утакмице кроз које ћемо сигуран сам подизати форму – закључио је Младеновић.

Повезане вести

3 comments

Djape јан 13, 2013 at 13:59

Muka mi pripadne čim vidim naslove u kojima su komentari o pripremama… PRIČATE VEĆ GODINAMA! Te teško, te naporno, te jak ritam, te bićemo ko Spartanci.. ĆUTITE BRE I RADITE! Na proleće MORATE da ostvarite maksimalan učinak kako znate i umete, tako da bolje bez blamantnih izjava a sa više elana i koncentracije na treningu!

Reply
aleksandar kg јан 13, 2013 at 13:21

TI DOLE NA TERENU, ZVEZDIN GRB STO NOSIS, OD TEBE TRAZIM SAMO DA KAO LAV SE BORIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
VESICU ODLAZI! јан 13, 2013 at 16:54

Slazem se da to trazimo,ali to je samo preduslov koji se podrazumeva.Ja od njih trazim SAMO DA IGRAJU DOBAR FUDBAL I POBEDE SVE UTAKMICE!Aonda smo verovatno SAMPIONI!!!

Reply

Leave a Comment